Ροζελα με μπιμπικια

Συζήτηση με θέμα Ροζελα με μπιμπικια, που ξεκίνησε από petros u03, στο Forum 'Ασθένειες Παπαγάλων' του PetBirds, 25 Φεβ 2015.

 1. petros u03

  petros u03 PB New Member

  Καλησπέρα.Όπως σας έχω πει και σε προηγούμενα θέματα έχω αγοράσει εδώ και πολύ καιρό μια yellow eastern rosela lutino η οποία με φοβόταν.Μέσα στους μήνες που έχουν περάσει έχει αναπτυχθεί σχετικά η σχέση μας. Τον τελευταίο καιρό όμως, έχω παρατηρίσει πως έχει βγάλει άσπρα μπιμπίκια στο πρόσωπό του. Δεν γνωρίζω αν έχει καιμιά αρρώστια και σε λίγους μήνες θα τον πάω στον κτηνίατρο για πρώτη φορά.Μήπως γνωρίζετε αν έχει κάποια αρρώστια;
   
 2. Myra

  Myra PB Moderator Staff Member

  Καλησπερα!

  Καλο θα ηταν να ανεβασεις μια κοντινη φωτογραφια ωστε αυτοι που ξερουν περισσοτερα να μπορεσουν να σε βοηθησουν...

  Επισης, αφου εισαι ανησυχος, γιατι δεν τον πας τωρα στον κτηνιατρο αλλα θες να περιμενεις μηνες?
   
 3. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Θα συμφωνήσω με την Μύρα.. Χίλιες φορές να το πας σε πτηνίατρο παρά να σπαταλάς πολύτιμο χρόνο ανεβάζοντας φώτο στο φόρουμ.... Δες εδώ την λίστα με τους εξειδικευμένους στα πτηνά κτηνιάτρους: https://petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/ , είναι κάποιος κοντά σου?
   
 4. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Κατ' αρχήν συμφωνώ κι εγώ με τις δύο κοπέλες, αφού έχεις σκοπό να το πας σε γιατρό, να το κάνεις τώρα.
  Επίσης περιμένουμε κοντινή φωτογραφία.
  Μέχρι να την αναρτήσεις, μπορείς να μας πεις, δηλαδή έχει φύγει το πτέρωμα στο συγκεκριμένο σημείο και στο δέρμα βλέπεις σπυράκια; Ή βλέπεις άσπρα κεφαλάκια στο πρόσωπο; Γιατί ενδέχεται να είναι νέα πούπουλα ή φτερά που φυτρώνουν. Είχε κάποια πτερόρροια πριν λίγο καιρό;
   
 5. petros u03

  petros u03 PB New Member

  Καλησπέρα και ευχαριστώ για την αναπόκρισή σας. Θα ήθελα πολύ να σας δείξω μια φωτογραφία του , αλλά δεν γνωρίζω πως να τις κατεβάζω μέσω φόρουμ. Ακόμα στο πρόσωπό του διακρίνω άσπρα κεφαλάκια. Πράγματι έχει πτερόρροια αλλά με τί σχετίζεται αυτό;
   
 6. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Μπιμπίκι λέμε ένα σπυράκι με πύον. Σε ρώτησα: είναι γυμνό από πτέρωμα το σημείο και βλέπεις το δέρμα με σπυράκια; Ή βλέπεις κάποια άσπρα σκληρά να πετάγονται ανάμεσα στο πτέρωμα. Αν περνάει πτερόρροια (γιατί αυτήν την εποχή; αυτό πρέπει να σε προβληματίσει κυρίως), αν περνάει πάντως, ίσως βλέπεις τις "φύτρες" από τα νέα φτεράκια να πετάγονται.
   
 7. Wind-sa

  Wind-sa PB Member

  Mάλλον λες για τις φύτρες.
  Η αντικατάσταση των φτερών γίνεται συμμετρικά και η διαδικασία ξεκινάει με τη πτώση κάποιων φτερών. Τα φτερά που θα πέσουν θα αφήσουν κενούς τους αντίστοιχους θύλακες*. Εκεί θα ξεπροβάλουν οι φύτρες των νέων φτερών. Όταν τα νέα φτερά ολοκληρώσουν την ανάπτυξή τους, άλλα φτερά πέφτουν και με αυτό τον τρόπο η διαδικασία αντικατάστασης επαναλαμβάνεται. H αντικατάσταση των φτερών δεν ξεκινάει αν δεν απελευθερωθεί πρώτα ένας θύλακας, δηλαδή πρέπει πρώτα να πέσει ένα φτερό για να ξεκινήσει η διαδικασία αντικατάστασής του.

  φύτρες:
  [​IMG]
   
 8. petros u03

  petros u03 PB New Member

  Ευχαριστώ πολύ! Η φωτογραφία ήταν πολύ κατατοπιστική. Ακριβώς αυτό έχει κι οπαπαγάλος μου, μόνο σε πολύ μικρότερο βαθμό.
  Ακόμα όμως δεν γρωρίζω πως να ανεβάζω φωτογραφίες.
   
 9. alicedros

  alicedros PB Supporter

  https://petbirds.gr/threads/Πως-να-επισυνάψω-ένα-αρχείο-στο-μήνυμά-μου.9996/
   
Φόρτωση...