Πώς πρέπει να προσφέρεται το πορτοκάλι;

Συζήτηση με θέμα Πώς πρέπει να προσφέρεται το πορτοκάλι;, που ξεκίνησε από Καναρίνι4ever, στο Forum 'Διατροφή Καναρινιών' του PetBirds, 28 Νοε 2015.

 1. Την καλησπέρα μου στην αγαπητή μου παρέα! Μετά από την πολύμηνη απουσία μου στο φόρουμ, επανέρχομαι με μία απορία!

  Έχω διαβάσει ότι τα πορτοκάλια είναι μία αξιόλογη τροφή για τα κατοικίδια πτηνά μας, λόγω των πολλών, απαραίτητων για την υγεία τους βιταμινών που περιέχουν! Αποφάσισα, λοιπόν να αρχίσω να τους τα προσφέρω! Παρατηρώ, όμως, ότι όσες φορές κι αν τους έχω βάλει, δείχνουν μία αδιαφορία και δεν το περιεργάζονται καθόλου! Να σημειώσω ότι το προσφέρω όπως και το μήλο! Νωπό, δηλαδή.

  Εν τέλει, η ερώτηση μου είναι η εξής: Μήπως φταίει η χυμώδης υφή τους που τα αποτρέπει να το δοκιμάσουν; Και αν ναι, σε ποια άλλη μορφή θα μπορούσα να τους το δίνω, ώστε να ενθαρρυνθούν να το τρώνε;

  Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
   
 2. theodr

  theodr PB Member

  Διάβασε περισσότερα εδώ.
   
 3. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Εάν μιλάμε για καναρίνια, τότε θα σου έλεγα να μην προσπαθήσεις να τους δώσεις πορτοκάλι αφού δεν το έχουν επιλέξει από μόνα τους. Υπάρχουν εκατοντάδες θρεπτικές τροφές στον κόσμο και κάποιες από αυτές είναι πολύ πιο θρεπτικές από τα πορτοκάλια. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τις φάμε όλες για να είμαστε υγιείς, ούτε να τις δώσουμε στα πουλιά μας για τον ίδιο λόγο.
   
 4. Διάβασα τις προτεινόμενες συζητήσεις και συμπέρανα ότι η πλειοψηφία των καναρινιών δεν δείχνουν να προτιμούν τα πορτοκάλια ή τα μανταρίνια. Άρα να μην ρίχνω άδικο στην φτερωτή μου παρέα!

  Επιπλέον, δεν αντιλέγω στην άποψη του κ.Σταύρου! Ασφαλώς και αρκούν κάποιες βασικές και θρεπτικές τροφές, για να καλύψει ένα καναρίνι τις διατροφικές του ανάγκες και να διατηρηθεί υγιές και καλοζωϊσμένο!
   
 5. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ο Stavros έχει δίκιο στο θέμα του πορτοκαλιού... Επιβαρύνει λόγω της υγρής μορφής το περιβάλλον.
  Ενίοτε όμως εγώ .... περισσότερο για το παιχνίδι παρά για κέρδος τροφικό.... τοποθετώ μισό πορτοκάλι (κάθετα κομμένο) Ώρες μετά ... βγάζω μόνο το εξωτερικό και ως κενή κυψέλη το εσωτερικό.
  Χρειάζεται όμως περισσότερο υπομονή (για να το μάθουν) από όλα τα γνωστά προς τα πουλιά εδέσματα.
   
Φόρτωση...