Πώς να συμπεριφερθώ στο νέο μου Κοκατίλ;

Συζήτηση με θέμα Πώς να συμπεριφερθώ στο νέο μου Κοκατίλ;, που ξεκίνησε από Μαίρη 2420, στο Forum 'Φροντίδα, Εκπαίδευση Παπαγάλων' του PetBirds, 31 Ιουλ 2014.

 1. Μαίρη 2420

  Μαίρη 2420 PB New Member

  Καλημέρα φίλοι μου!Χθες πήρα το κοκατιλάκι μου!Είναι γλύκας και πολύ ήσυχος...Δεν έδειξε τρομαγμένο,τρώει κανονικά και χθες κάποια στιγμή κελάηδισε λίγο αλλά σήμερα τίποτα...Δεν βάζω χέρια μέσα προστοπαρών, του μιλάω ήρεμα και με κοιτάζει καλά καλά.. Ο παλιός του ιδιοκτήτης το έβγαζε, το χάιδευε και το άφηνε ώρα έξω από το κλουβί. Επίσης το έκανε μπάνιο σε λεκανάκι και μου συνέστησε και μένα να συνεχίσω να κάνω τα ίδια αλλά επειδή δε με ξέρει ακόμη δεν νομίζω πως είναι πολύ καλή ιδέα να τα κάνω κατευθείαν... Εσείς τι λέτε? Κάποια στιγμή δοκίμασα να πάω κοντά το χέρι μου αλλά έξω από το κλουβί και άνοιγε το στοματάκι του... Πώς να του συμπεριφερθώ?Από χθες του μιλάω και του τραγουδάω συνέχεια πάντως..
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Ωραία καλώς το δέχθηκες, να σου ζήσει !
  Εφόσον είναι ήμερο, θα σε συνηθίσει γρήγορα. Οπωσδήποτε η αλλαγή χώρου και ανθρώπου, του έχει δημιουργήσει ένα στρες. Έτσι με μαλακούς τρόπους θα σε μάθει εύκολα. Να το σέβεσαι, να παρακολουθείς τις αντιδράσεις του αλλά να μην το φοβάσαι γιατί ο φόβος εντοπίζεται απ' όλα τα πλάσματα και μεταδίδεται επίσης. Βάλε το χέρι σου στο άνοιγμα της πόρτας κρατώντας κάποιο τρόφιμο, σποράκια, χόρτα κτλ.
  Καλό είναι να τηρήσεις κάποιες συνήθειες που είχε από την αρχή ώστε οι αλλαγές να είναι λιγότερες.
   
 3. Μαίρη 2420

  Μαίρη 2420 PB New Member

  Σ'ευχαριστώ πολύ Μαράκι!Ωραία, θα το δοκιμάσω, απλά δεν το έκανα ακόμα για να μην το φοβίσω άλλο...Ο ιδιοκτήτης του του έδινε είπε ένα έτοιμο μίγμα χορτων γιατί ήταν δύσκολο είπε να τα φάει ωμά και σκέτα, εγώ θα το προσπαθήσω μετά από λίγες μέρες... Επίσης του έδινε την συσκευασμένη της vitakraft, και συνεχίζω την ίδια έτσι?Μπανάκι πως να τον κάνω?
   
 4. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Όπως έχει συνηθίσει, συνήθως κάνουν μόνα τους.
   
 5. Να το χερεσαι ειναι πανεμορρφο!Ειχες και τυχη και σου βγηκε ημερο!Καλη επιλογη.:D:)
   
 6. Μαίρη 2420

  Μαίρη 2420 PB New Member

  Σ'ευχαριστώ πολύυυυ!Τον αγαπώ ήδη :p

  Μόλις προσπάθησα να το πλησιάσω με μια φρυγανιά αλλά το αποφεύγει δαγκώνοντας τα μανταλάκια που του είχε για παιχνίδια ο παλιός του ιδιοκτήτης...Του έβαλα και μέσα τη μπανιερίτσα του μήπως και κάνει μπανάκι....Αναμένω.
   
 7. Ειναι πολυ νωρις. Αφησε το να συνηθησει το χωρο και κανε σαν να μην υπαρχει για λιγο καιρο.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...