Πώς να κανω διαιτα στα καναρινια;

Συζήτηση με θέμα Πώς να κανω διαιτα στα καναρινια;, που ξεκίνησε από muthos, στο Forum 'Διατροφή Καναρινιών' του PetBirds, 18 Φεβ 2007.

 1. muthos

  muthos PB New Member

  καλημερα 3 καναρινακια μου εινα παχουλα μεταξι των οποιων ειναι 1 θυλικια 2 αρσενικα πως τουε κανω διαιτουλα?:)
   
 2. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Εφόσον διαπιστωθεί πάχυνση (αύξηση του λίπους) στα καναρίνια, τα μέτρα που πρέπει να λάβεις είναι σχεδόν ίδια με αυτά που πρέπει να λαμβάνουν οι άνθρωποι για να αντιμετωπίσουν την αύξηση του σωματικού τους βάρους. Θα πρέπει δηλαδή να υποβάλεις τα πουλιά σε μια δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά (θερμίδες) και να αυξήσεις τα επίπεδα δραστηριότητάς τους.

  Διατροφή: Μείγμα σπόρων καλής ποιότητος το οποίο θα περιέχει όσο το δυνατόν μικρότερο ποσοστό λιπαρών σπόρων. Επειδή κατά τη γνώμη μου θα πρέπει η διάρκεια της «θεραπείας» να είναι μακρά, δεν θα πρέπει να χορηγήσεις μόνο ένα είδος σπόρου το οποίο θα έχει χαμηλά ποσοστά λιπαρών (ασπούρι), αλλά να χορηγήσεις ένα μείγμα σπόρων σε πολύ μικρή αναλογία λιπαρών έναντι μη λιπαρών σπόρων. Με απλά λόγια, μέσα στο ασπούρι να περιέχεται μια πολύ μικρή ποσότητα από άλλα είδη σπόρων σε αυξημένη ποικιλία.
  Δύο φορές την εβδομάδα λαχανικά- φρούτα.
  Συνεχώς σπασμένα κοχύλια - άμμο (κατά προτίμηση εμπλουτισμένη με ιχνοστοιχεία).
  Μια φορά την εβδομάδα πολυβιταμίνες.
  Περιόρισε την αβγοτροφή - αβγό στο ελάχιστο (κατά την περίοδο συντήρησης).

  Άσκηση: Μετέφερε τα πουλιά σε κλούβα πτήσης ή εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα, το καθένα μόνο του σε μια ζευγαρώστρα μήκους τουλάχιστον 60 εκ, η οποία θα έχει μόνο δύο ξυλάκια στις δύο άκρες της.

  Να θυμάσαι ότι ο συνδυασμός σωστής διατροφής και άσκησης είναι το παν για την πρόληψη παρόμοιων προβλημάτων. Μην κρεμάτε λιχουδιές όπως πλεξούδες από σπόρους κολλημένους με μέλι και άλλα τέτοια μπιχλιμπίδια μέσα στο κλουβί, πολύ περισσότερο εάν το κλουβί αυτό είναι μονό.
   
 3. MPARTSA

  MPARTSA PB New Member

  Nα επισημανω πως την περιοδο αναπαραγωγης αν το αρσενικο εχει λιπος δεν θα εχουμε επιτυχια στο ζευγαρωμα. θα ειναι ολα τα αβγα ασπορα! Αντιθετως η θηλυκια το χανει πιο ευκολα το λιπος αυτη την περιοδο και δεν αντιμετωπιζει ιδιαιτερα προβληματα.
  Στην αναπαραγωγη θελουμε ενα αδυνατο αρσενικο και μια θηλυκια με λιγο στρωμα λιπους το οποιο θα το χασει την περιοδο που θα ειναι στη φωλια και θα τρεφεται πιο λιγο!
   
Φόρτωση...