Πώς να κανω διαιτα στα καναρινια;

M

muthos

PB New Member
Εγγραφή
2 Σεπ 2006
Μηνύματα
821
PB Points
33
Πόλη
Περιστέρι
Κωδ.
ΣΦΩΠ EOO-V 005
καλημερα 3 καναρινακια μου εινα παχουλα μεταξι των οποιων ειναι 1 θυλικια 2 αρσενικα πως τουε κανω διαιτουλα?:)
 
Stavros

Stavros

Administrator
Staff Member
Εγγραφή
7 Απρ 2006
Μηνύματα
11.729
PB Points
1.095
Εφόσον διαπιστωθεί πάχυνση (αύξηση του λίπους) στα καναρίνια, τα μέτρα που πρέπει να λάβεις είναι σχεδόν ίδια με αυτά που πρέπει να λαμβάνουν οι άνθρωποι για να αντιμετωπίσουν την αύξηση του σωματικού τους βάρους. Θα πρέπει δηλαδή να υποβάλεις τα πουλιά σε μια δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά (θερμίδες) και να αυξήσεις τα επίπεδα δραστηριότητάς τους.

Διατροφή: Μείγμα σπόρων καλής ποιότητος το οποίο θα περιέχει όσο το δυνατόν μικρότερο ποσοστό λιπαρών σπόρων. Επειδή κατά τη γνώμη μου θα πρέπει η διάρκεια της «θεραπείας» να είναι μακρά, δεν θα πρέπει να χορηγήσεις μόνο ένα είδος σπόρου το οποίο θα έχει χαμηλά ποσοστά λιπαρών (ασπούρι), αλλά να χορηγήσεις ένα μείγμα σπόρων σε πολύ μικρή αναλογία λιπαρών έναντι μη λιπαρών σπόρων. Με απλά λόγια, μέσα στο ασπούρι να περιέχεται μια πολύ μικρή ποσότητα από άλλα είδη σπόρων σε αυξημένη ποικιλία.
Δύο φορές την εβδομάδα λαχανικά- φρούτα.
Συνεχώς σπασμένα κοχύλια - άμμο (κατά προτίμηση εμπλουτισμένη με ιχνοστοιχεία).
Μια φορά την εβδομάδα πολυβιταμίνες.
Περιόρισε την αβγοτροφή - αβγό στο ελάχιστο (κατά την περίοδο συντήρησης).

Άσκηση: Μετέφερε τα πουλιά σε κλούβα πτήσης ή εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα, το καθένα μόνο του σε μια ζευγαρώστρα μήκους τουλάχιστον 60 εκ, η οποία θα έχει μόνο δύο ξυλάκια στις δύο άκρες της.

Να θυμάσαι ότι ο συνδυασμός σωστής διατροφής και άσκησης είναι το παν για την πρόληψη παρόμοιων προβλημάτων. Μην κρεμάτε λιχουδιές όπως πλεξούδες από σπόρους κολλημένους με μέλι και άλλα τέτοια μπιχλιμπίδια μέσα στο κλουβί, πολύ περισσότερο εάν το κλουβί αυτό είναι μονό.
 
M

MPARTSA

PB New Member
Εγγραφή
15 Απρ 2006
Μηνύματα
56
PB Points
4
Πόλη
Kόρινθος
Κωδ.
ΟΕΜ FPO-M 090
Nα επισημανω πως την περιοδο αναπαραγωγης αν το αρσενικο εχει λιπος δεν θα εχουμε επιτυχια στο ζευγαρωμα. θα ειναι ολα τα αβγα ασπορα! Αντιθετως η θηλυκια το χανει πιο ευκολα το λιπος αυτη την περιοδο και δεν αντιμετωπιζει ιδιαιτερα προβληματα.
Στην αναπαραγωγη θελουμε ενα αδυνατο αρσενικο και μια θηλυκια με λιγο στρωμα λιπους το οποιο θα το χασει την περιοδο που θα ειναι στη φωλια και θα τρεφεται πιο λιγο!
 
Top