Πώς μπορούν τα καναρίνια να χάσουν το λίπος τους;

Συζήτηση με θέμα Πώς μπορούν τα καναρίνια να χάσουν το λίπος τους;, που ξεκίνησε από Καναρίνι4ever, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 25 Ιαν 2015.

 1. Καλησπέρα σας! Πριν δύο μέρες φύσηξα τα αρσενικά καναρίνια μου στην κοιλιά τους και είδα ότι και τα τρία έχουν από μία μεγάλη κίτρινη φουσκάλα λίπους στο στήθος τους. Έχω διαβάσει σε μερικά sites ότι πρέπει να δίνουμε στα πουλιά από σπόρους, μόνο καναρινόσπορο και κεχρί μέχρις ότου φύγει το λίπος. Ισχύει όντως; Θα ήθελα την βοήθεια, ώστε να προσαρμόσω την διατροφή τους και να επανέλθουν σε κανονική ''σιλουέτα''! Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!
   
 2. alicedros

  alicedros PB Supporter

 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Σωστό το άρθρο της alicedros ... επιπρόσθετα μείωση των λιπαρών σπόρων, αύξηση της εκγύμνασης των πτηνών με μεγαλύτερο κλουβί, ακόμη και κλούβα πτήσης για ένα διάστημα, όχι αυτό και μήλο. Ελάχιστο μπρόκολο για τις επόμενες 20 μέρες.
  Να ξέρεις πως όλα τα όντα πλην του ανθρώπου αποθηκεύουν σε λίπος ενέργεια και την καταναλώνουν πάρα πολύ γρήγορα...
  Θα δεις πολύ γρήγορα την αλλαγή.
   
 4. Χίλια ευχαριστώ! Ειλικρινά με σώσατε και το άρθρο που μου προτείνατε με κατατόπισε πολύ! Από αύριο θα αρχίσω σταδιακά να αυξάνω την δόση του κεχριού και θα μειώσω την συχνότητα από τις άλλες τροφές. Φύτρα σιταριού θα μπορώ να τους δίνω;
   
 5. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Σε περίοδο αναπαραγωγής, καναρίνια με λίπος στο στήθος, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΑ. ΠΡΟΣΟΧΗ.
   
 6. Σωστό αυτό που λέτε κ.Μάκη, ειδικά τα θηλυκά πρέπει να έχουν λίπος την εποχή της αναπαραγωγής, ώστε να ανταπεξέλθουν στην κρίσιμη αυτή δοκιμασία. Τα αρσενικά, όμως αν έχουν λίπος θα μειωθεί η γονιμότητά τους. Εγώ προσωπικά, βρίσκομαι τώρα στα μέσα της προετοιμασίας, γιατί θα τα ζευγαρώσω σε εξωτερικό χώρο!:)
   
 7. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Αμβρόσιε μου θα τα ζευγαρώσεις έξω και είσαι ήδη στα μέσα της προετοιμασίας?? Βιάζεσαι λίγο ή φαίνεται?? :p
   
 8. Όχι καλέ! Γιατί να βιαστώ; :p Απλά, είπα ότι είμαι στα μέσα, επειδή διαρκεί από τον Γενάρη μέχρι και τα τέλη του Φλεβάρη και είμαστε στα τέλη του Γενάρη!;) Δεν βιάζομαι πάντως, να μην ανησυχείς για αυτό!
   
 9. Έχεις κάνει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο με ημερομηνίες; Θα με ενδιέφερε να το μοιραστείς μαζί μας, καθώς και εγώ εξωτερική εκτροφή έχω και μου κάνει εντύπωση, που έχεις ήδη ξεκινήσει διατροφική προετοιμασία.
   
 10. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Και εγώ προσωπικά που τα έχω έξω τον Φλεβάρη λέω να ξεκινήσω την προετοιμασία ώστε τον Απρίλη να είναι έτοιμα.. Έτσι το έχω στο μυαλό μου τουλάχιστον.. Άλλο που κάνει ανοιξιάτικες μέρες και οι θηλυκές αυτές τις μέρες κόβουν χαρτιά από κάτω! :p
   
 11. Από Φλεβάρη για Απρίλη; Τόσο αργά Αλίκη; Εγώ σκεφτόμουν να ξεκινήσω τα αγόρια από την επόμενη εβδομάδα και από την μεθεπόμενη τα κορίτσια με σκοπό να τα ενώσω, εφόσον δω ότι είναι έτοιμα φυσικά, αρχές Μαρτίου.

  αχ αυτά τα κορίτσια μας.....έχουν τρελάνει και εμάς με τις διαθέσεις τους και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Να βιαστούμε ή όχι;;;;
   
 12. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Για να έχει μπει για τα καλά η άνοιξη.. Αργά είναι λες εε? Εγώ σταδιακά αυξάνω τη συχνότητα αυγοτροφής που τους δίνω και τη συχνότητα λαχανικών και φρούτων. Φαντάσου ότι τώρα δίνω 3 φορές την εβδομάδα αυγοτροφή και 3-4 λαχανικά και μήλο. Τα αρσενικά μου τις ανοιξιάτικες μέρες τραγουδούν προς τα θηλυκά σαν ερωτευμένα!

  χαχαχα κοίτα αν συνεχίσει ο καιρός έτσι εεε να βιαστούμε! Τι λες?? :p
   
 13. Καλημέρα σε όλους σας παιδιά! Μου αρέσει πολύ η κουβέντα που έχουμε ανοίξει περί αναπαραγωγής, αλλά, (χωρίς παρεξήγηση πάντα!) παρεκκλίνει από το αρχικό θέμα! Μπορείτε να μπείτε σε ένα σχετικά πρόσφατο άρθρο μου με τίτλο ''Ξεκινήσαμε κι εμείς την προετοιμασία για την αναπαραγωγή των καναρινιών 2015'' και εκεί να συζητήσουμε τα πάντα περί ζευγαρωμάτων! Φιλικά!

  Τον Σεπτέμβριο, είχα ανεβάσει στο φόρουμ τα πλάνα και το πρόγραμμα που θα ακολουθήσω, πριν και κατά την αναπαραγωγή των καναρινιών μου και μερικά μέλη μου είπαν τι μπορώ να διορθώσω! Μπορείς να το βρεις και να το δεις!
   
 14. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Αμβρόσιε, νομίζω πως η "παρεξήγηση" άρχισε από τη μη διευκρίνησή σου για το αν τα προς δίαιτα πουλιά ετοιμάζονται για αναπαραγωγή. Αν ναι, μια "μικρή αποθήκη" λίπους στο πτηνό θα φανεί χρήσιμη αν δεν είναι στην κοιλιά του.
  Αν ρώτησες πιο γενικά (έτσι εγώ αρχικά κατάλαβα) τότε ισχύουν όσα σου πρότεινα.
   
 15. Έχετε δίκιο! Θα μπορούσα να ήμουν πιο συγκεκριμένος! Σας πρήζω κάθε λίγο και λιγάκι, αλλά θα ήθελα να κάνω ακόμα μία ερώτηση! Από σπόρους να δίνω μόνο κεχρί; Ή απλά το μείγμα σπόρων να έχει περισσότερο κεχρί;
   
 16. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Αν κρίνεις απαραίτητη τη συνέχιση της "δίαιτας" ... ναι ... μείγμα σπόρων "αραιωμένο" με κεχρί!
   
 17. Αχ, ωραία! Τους έχω ξεκινήσει ήδη από χθες και σταδιακά θα αυξάνω το κεχρί. Το κεχρί που τους δίνω είναι Καναδά.
   
 18. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Απλά με προσοχή, μην το παρακάνουμε!
   
 19. patilas

  patilas PB Member

  Είχα παρόμοιο πρόβλημα, αν θες δες το ποστ μου εγώ έκανα μια παρέμβαση πέραν της τροφής.. Τελικά όμως έχασαν;;
   
Φόρτωση...