Πώς μιλούν οι παπαγάλοι;

Συζήτηση με θέμα Πώς μιλούν οι παπαγάλοι;, που ξεκίνησε από ShadyLady, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 18 Μαϊ 2008.

 1. ειναι ενα θεμα που μας κανει εντυπωση...πως μπορει ο παπαγαλος μας και μιμειται ανθρωπινες λεξεις??
  η περιεργεια με εκανε να ψαξω και να βρω σχετικες πληροφοριες τις οποιες ηθελα να τις μοιραστω μαζι σας...
  και πιστευω οτι οι παπαγαλολατρεις θα ηθελαν κι αυτοι να μαθουν πως μπορει ο παπαγαλος τους και βγαζει ανθρωπινες λαλιες.

  Όπως και τα ωδικά πτηνά, οι παπαγάλοι διαθέτουν μεμβράνες παρόμοιες με τις φωνητικές χορδές του ανθρώπου. Το φωνητικό όργανο των πουλιών βρίσκεται στην απόληξη της τραχείας τους και αποτελείται από μεμβράνες, οι οποίες δονούνται με τη διέλευση του αέρα, και από μύες. Σ' αυτά ακριβώς οφείλεται η δυνατότητα παραγωγής ποικίλων ήχων. Καθώς δεν έχουν χείλη που τα βοηθούν να αρθρώνουν γράμματα, τα πτηνά τελειοποιούν την καθαρότητα του εξερχόμενου ήχου με κινήσεις του λαιμού ή της γλώσσας τους. Πέρα από την ικανότητα παραγωγής περίπλοκων ήχων, οι παπαγάλοι και οι ινδικοί κότσυφες αναπαράγουν επίσης ήχους του περιβάλλοντος.

  Μερικοί παπαγάλοι μπορούν και συνδέουν μια λέξη με το ακριβές νόημά της, σχηματίζοντας έτσι σύντομες φράσεις. Έχει αποδειχθεί ότι τα πουλιά απαντούν σε ερωτήσεις που σχετίζονται με τις φυσικές ιδιότητες των αντικειμένων, προσδιορίζοντας το χρώμα, το σχήμα ή το μέγεθός τους. Αυτή τους η δεξιότητα υποβοηθάται κι από την κατάλληλη εκπαίδευση, η οποία στηρίζεται στη φυσική τους περιέργεια και στην επιβράβευσή τους μέσω της παροχής τροφής.
   
 2. Wind-sa

  Wind-sa PB Member

  Paromies membranes sto lemo exoune oi Maines kai Korakia pou miloun poli kala...omos h glossa tous den miazei me glossa enos papagalou...
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...