Πύρωμα Λούγαρου

srp

PB New Member
15 Δεκ 2007
78
3
Πετρούπολη
#1
Μηπως γνωριζει κανεις κατι σχετικο με το πυρωμα λούγαρων?:confused:
Εχω ενα ζευγάρι σε μια κλουβα ενος μετρου.
Ευχαριστω.
 
27 Νοε 2007
828
32
Τήνος
#4
Τότε ξέρεις τα βασικά (αύξηση στους λιπαρούς σπόρους, αύξηση ωρών που υπάρχει φως κλπ).
Τα λουγαράκια ζευγαρώνουν πολύ ευκολότερα από τα υπόλοιπα αγριοπούλια (βλέπε καρδερίνες).
Μην ξεχάσεις να καλύψεις τη φωλιά με κλαδί κυπαρισσιού ή με κομμάτι τεχνητής τρέσας χριστουγεννιάτικου δέντρου, για να νοιώθουν τα πουλιά ασφάλεια.
 

Stavros

Administrator
Staff Member
7 Απρ 2006
11.639
592
#5
Το θέμα της προετοιμασίας για αναπαραγωγή είναι ολόκληρο κεφάλαιο. Οι σημαντικότεροι παράγοντες για να επιτύχεις το σωστό timing αλλά και για να έχεις μια επιτυχημένη αναπαραγωγή, είναι η εποχή (διάρκεια ημερήσιου φωτός), η διατροφή, ο χώρος – περιβάλλον.

Για να αρχίσουν τα πουλιά να δείχνουν διάθεση για αναπαραγωγή θα πρέπει κατά τη γνώμη μου η διάρκεια του ημερήσιου φωτός να ξεπερνά τις 12 μιση ώρες είτε φυσικά είτε με τεχνητό τρόπο αύξησης.

Στη διατροφή τους θα πρέπει να παρέχεται σταδιακά αυξανομένη ποσότητα πρωτεΐνης (αβγό ή αβγοτροφή, ζωικές πρωτεΐνες), συμπλήρωμα βιταμινών με βάση τη βιταμίνη Ε και ασβέστιο.

Κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο για ιθαγενή, λούγαρα εν προκειμένω, κατάλληλες φωλιές και υλικό φωλιάς

Ξεκίνησε να διαβάσεις τα θέματα που αφορούν την αναπαραγωγή των ιθαγενών πουλιών και Φόρουμ Αναπαραγωγής Καναρινιών https://petbirds.gr/forums/Αναπαραγωγή-Καναρινιών.15/ και δείξε όσο μεγαλύτερη υπομονή μπορείς στο θέμα της έναρξής της, προκειμένου να αυξήσεις κατά το δυνατόν τις πιθανότητες επιτυχίας. :)
 

nikos76

PB New Member
15 Οκτ 2007
59
3
Iωάννινα
#8
Αν θες τη γνώμη που ζευγαρώνω καρδερίνες, η διαδικασία ξεκινά από το Οκτώβιο όταν μέσα στο κοπάδι τα πουλιά βρίσκουν το ταίρι τους έως ώσπου έρθει η στιγμή να χωρίσουν απο τα υπόλοιπα για την αναπαραγωγή. Άρα για να ζευγαρώσουν -και έαν κάνεις ότι σου πω θα ζευγαρώσουν- βάλε τα πουλιά σου σε ένα μέρος ήσυχο, να μην πηγαινοέρχονται άσχετοι πλην απο εσένα που θα πηγαίνεις θα τα μιλάς , με μία συγκεκριμένη ένδυση-απέφυγε το κόκκινο χρώμα-. Μετά δώστα πολυβιταμίνες και όλα τα σχετικά που αναφέρθηκαν οι συνάδελφοί μου, κάλυψε τη φωλιά με τα σχετικά στολίδια και εάν θέλεις κατά τη γνώμη βάλε και στα πλαϊνά τμήματα απέξω απο τη κλούβα κάλυψη. έτσι θα μπορούν να ταϊζονται χωρίς να φοβούνται. Έαν τα πουλιά γνωρίζονται αρκετά δηλαδή είναι μαζί πάνω από πέντε με έξι μήνες και δεν είναι αγριοπούλια πιασμένα το Δεκέμβριο νομίζω ότι θα έχουμε εξελίξεις. Τα πουλιά να θυμάσαι πρέπει να νοιώθουν άνετα στο χώρο και να έχουν ελέυθερο χρόνο για "γνωριμία" χωρίς παράξενα βλέμματα πάνω τους.
Ενημέρωσε μας σε παρακαλώ για τη τύχη τούς.
Φιλικά Νίκος
 

carduelis

PB New Member
17 Ιαν 2008
84
3
Λιβαδειά
#10
Κάθε πότε πρεπει να δινουμε το αυγό για να πυρώσουν,κ επίσης τις ζωικές πρωτείνες?, το συμπληρωμα βιταμινών καθώς κ το ασβέστιο που τα βρίσκουμε κ πως τα δίνουμε στα πουλιά?