Πύρωμα Λούγαρου

Συζήτηση με θέμα Πύρωμα Λούγαρου, που ξεκίνησε από srp, στο Forum 'Αναπαραγωγή Ιθαγενών Πουλιών - Υβριδίων' του PetBirds, 16 Δεκ 2007.

 1. srp

  srp PB New Member

  Μηπως γνωριζει κανεις κατι σχετικο με το πυρωμα λούγαρων?:confused:
  Εχω ενα ζευγάρι σε μια κλουβα ενος μετρου.
  Ευχαριστω.
   
 2. kristhegreek

  kristhegreek PB New Member

  Έχεις ποτέ κάνει προετοιμασία, (πύρωμα) άλλου πουλιού;
   
 3. srp

  srp PB New Member

  Εχω πυρώσει καναρίνια.
   
 4. kristhegreek

  kristhegreek PB New Member

  Τότε ξέρεις τα βασικά (αύξηση στους λιπαρούς σπόρους, αύξηση ωρών που υπάρχει φως κλπ).
  Τα λουγαράκια ζευγαρώνουν πολύ ευκολότερα από τα υπόλοιπα αγριοπούλια (βλέπε καρδερίνες).
  Μην ξεχάσεις να καλύψεις τη φωλιά με κλαδί κυπαρισσιού ή με κομμάτι τεχνητής τρέσας χριστουγεννιάτικου δέντρου, για να νοιώθουν τα πουλιά ασφάλεια.
   
 5. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Το θέμα της προετοιμασίας για αναπαραγωγή είναι ολόκληρο κεφάλαιο. Οι σημαντικότεροι παράγοντες για να επιτύχεις το σωστό timing αλλά και για να έχεις μια επιτυχημένη αναπαραγωγή, είναι η εποχή (διάρκεια ημερήσιου φωτός), η διατροφή, ο χώρος – περιβάλλον.

  Για να αρχίσουν τα πουλιά να δείχνουν διάθεση για αναπαραγωγή θα πρέπει κατά τη γνώμη μου η διάρκεια του ημερήσιου φωτός να ξεπερνά τις 12 μιση ώρες είτε φυσικά είτε με τεχνητό τρόπο αύξησης.

  Στη διατροφή τους θα πρέπει να παρέχεται σταδιακά αυξανομένη ποσότητα πρωτεΐνης (αβγό ή αβγοτροφή, ζωικές πρωτεΐνες), συμπλήρωμα βιταμινών με βάση τη βιταμίνη Ε και ασβέστιο.

  Κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο για ιθαγενή, λούγαρα εν προκειμένω, κατάλληλες φωλιές και υλικό φωλιάς

  Ξεκίνησε να διαβάσεις τα θέματα που αφορούν την αναπαραγωγή των ιθαγενών πουλιών και Φόρουμ Αναπαραγωγής Καναρινιών https://petbirds.gr/forums/Αναπαραγωγή-Καναρινιών.15/ και δείξε όσο μεγαλύτερη υπομονή μπορείς στο θέμα της έναρξής της, προκειμένου να αυξήσεις κατά το δυνατόν τις πιθανότητες επιτυχίας. :)
   
 6. srp

  srp PB New Member

  Ευχαριστω για της πληροφοριες.
   
 7. alekan13

  alekan13 PB New Member

  Και τι κανουμε οταν το λουγαρακι μας βλεπει το αυγο και στριβει απο την αλλη???:rolleyes:
   
 8. nikos76

  nikos76 PB New Member

  Αν θες τη γνώμη που ζευγαρώνω καρδερίνες, η διαδικασία ξεκινά από το Οκτώβιο όταν μέσα στο κοπάδι τα πουλιά βρίσκουν το ταίρι τους έως ώσπου έρθει η στιγμή να χωρίσουν απο τα υπόλοιπα για την αναπαραγωγή. Άρα για να ζευγαρώσουν -και έαν κάνεις ότι σου πω θα ζευγαρώσουν- βάλε τα πουλιά σου σε ένα μέρος ήσυχο, να μην πηγαινοέρχονται άσχετοι πλην απο εσένα που θα πηγαίνεις θα τα μιλάς , με μία συγκεκριμένη ένδυση-απέφυγε το κόκκινο χρώμα-. Μετά δώστα πολυβιταμίνες και όλα τα σχετικά που αναφέρθηκαν οι συνάδελφοί μου, κάλυψε τη φωλιά με τα σχετικά στολίδια και εάν θέλεις κατά τη γνώμη βάλε και στα πλαϊνά τμήματα απέξω απο τη κλούβα κάλυψη. έτσι θα μπορούν να ταϊζονται χωρίς να φοβούνται. Έαν τα πουλιά γνωρίζονται αρκετά δηλαδή είναι μαζί πάνω από πέντε με έξι μήνες και δεν είναι αγριοπούλια πιασμένα το Δεκέμβριο νομίζω ότι θα έχουμε εξελίξεις. Τα πουλιά να θυμάσαι πρέπει να νοιώθουν άνετα στο χώρο και να έχουν ελέυθερο χρόνο για "γνωριμία" χωρίς παράξενα βλέμματα πάνω τους.
  Ενημέρωσε μας σε παρακαλώ για τη τύχη τούς.
  Φιλικά Νίκος
   
 9. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Αλλάζεις αυγουλά.
   
 10. carduelis

  carduelis PB New Member

  Κάθε πότε πρεπει να δινουμε το αυγό για να πυρώσουν,κ επίσης τις ζωικές πρωτείνες?, το συμπληρωμα βιταμινών καθώς κ το ασβέστιο που τα βρίσκουμε κ πως τα δίνουμε στα πουλιά?
   
Φόρτωση...