Πότε πρέπει να ξεχωρίσω τα νεαρά καναρίνια μου;

Συζήτηση με θέμα Πότε πρέπει να ξεχωρίσω τα νεαρά καναρίνια μου;, που ξεκίνησε από thankar, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 5 Νοε 2014.

 1. thankar

  thankar PB New Member

  καλησπέρα στα μέλη. Όπως μπορεί να θυμούνται οι παλιότεροι στο παρελθόν είχα βγάλει κάποιες γέννες. Αυτή τη στιγμή έχω σε ένα κλουβί (μέγεθος για κουνέλια) 1 μικρό γεννημένο το ένα 31-01-14 και τα αλλά 3 μικρά περίπου στις 20-02-14 . Δεν έχω καταφέρει ακόμα να διακρίνω το φύλο τους πρέπει να τα χωρίσω κάποια στιγμή και αν ναι ποτέ;; Ευχαριστώ
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Κανονικά τα καναρίνια αυτής της ηλικίας (τα αρσενικά) θα έπρεπε να τραγουδούν αν όχι κανονικά, πολύ κοντά στο κανονικά. Αν έχεις χρόνο κάθισε για λίγο και παρακολούθησε ώστε να ξεχωρίσεις πια είναι τα αρσενικά για να τα βάλεις σε ατομικά κλουβιά και να αφήσεις τα θηλυκά μέσα στην κλούβα να βγάλουν το χειμώνα τους.
  Φυσικά αν έχεις ατομικά κλουβιά για όλα θα είναι το ιδανικό.
   
 3. thankar

  thankar PB New Member

  Τα εχω παρατηρησει και δεν εχω δει κατι ωστε να βγαλω ασφαλες συμπερασμα , μηπως φταιει που ειναι ολα μαζι??
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ασφαλώς όχι. Θα έπρεπε τα αρσενικά να τραγουδούν.
   
 5. Ian32

  Ian32 PB New Member

  Σίγουρα θα τραγουδούν κάποιες στιγμες αλλά όχι σαν να είναι μόνα.
  Όλα μαζί μπορεί να λέει μόνο ένα κυρίαρχο πουλάκι ή και κανένα γιατί μπορεί να ναι φο λίπος.
  Συνήθως τα πουλια κελαηδάν πρωινές ώρες παρατήρησε τα τότε και αν μπορείς βάλε το κάθε να μόνο του να έχεις αμμεσα συμπεράσματα.
  Αν διαθέτεις την εμπειρία κοίτα τα από κατω στην αμαρα.
   
 6. psykanari

  psykanari PB New Member

  Καλησπέρα παιδιά,βάλε τα πουλάκια σε ξεχωριστά κλουβιά να μην βλέπονται και κυρίως το πρωί με το φως της ημέρας οποίο είναι αρσενικό θα το ακούσεις να τραγουδά,εμένα τα δικά μου που είναι ίδιας ημερομηνίας γεννημένα και αργότερα κελαηδάνε όλα τα αρσενικά φουλ και τα απολαμβάνω ;)
   
 7. φιλε εμενα οταν ο καιρος ειναι ηλιολουστος πρωι και απογευμα που τα εχω ολα μαζι (30 πουλια) σε τρελαινουν να τα ακους.
   
Φόρτωση...