Πότε πρέπει να βγάλω τα μωρα lovebirds από την φωλιά;

Συζήτηση με θέμα Πότε πρέπει να βγάλω τα μωρα lovebirds από την φωλιά;, που ξεκίνησε από κατριν, στο Forum 'Αναπαραγωγή Παπαγάλων' του PetBirds, 7 Οκτ 2008.

 1. Γειά σας. Συγνώμη που άργησα να σας μιλήσω, αλλά είμαι λίγο άσχετη με τους υπολογιστές παρόλο που μου είναι αναγκαίοι. Είμαι η Κατρίν και έχω δύο υπέροχα παπαγαλάκια Lovebirds και μια καρδερίνα. ¨Ομως η παπαγαλίνα μου γέννησε τρία αυγουλάκια και τώρα περιμένουμε όλοι μαζί να γεννηθούνε. Είμαι πολύ ευτυχισμένη αλλά δεν ξέρω τι να κάνω όταν σκάσουν τα αυγουλάκια. Πότε πρέπει να τα βγάλω από την φωλιά και τι να τους ταίσω. Αν μπορείτε να μου δώσετε μερικές συμβουλές θα το εκτιμούσα πολύ. Ευχαριστώ.
   
 2. ShadyLady

  ShadyLady PB Member

  Δεν χρειάζεται να κάνεις εσύ τίποτα, θα τα αναλάβουν όλα οι γονείς τους. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να καθαρίζεις κανονικά το κλουβί και την φωλιά και να προσέχεις την διατροφή τους.
  Πρόσεχε όταν καθαρίζεις το κλουβί (όχι μόνο όταν βγουν τα μικρά αλλά και τώρα). Σιγά-σιγά καθάριζέ το για να μην τρομάξει το θηλυκό.
  Όταν βγουν τα μικρά θα τα παίρνεις σιγά-σιγά και θα τα τοποθετείς σε ένα χαρτί και γρήγορα γρήγορα θα καθαρίζεις την φωλιά τους για να φύγουν οι βρωμιές και θα τα ξαναβάλεις πίσω στην φωλιά. Μόνο που πρέπει να κάνεις γρήγορα και να μην μείνουν για πολύ ώρα τα μικρά έξω από την φωλιά.

  Τα πουλάκια θα βγουν μόνα τους όταν θα είναι έτοιμα, δεν χρειάζεται να τα βγάλεις εσύ;)

  Οι γονείς θα αναλάβουν να ταϊζουν τα μικρά. Αν παρατηρήσεις ότι οι νεοσσοί δεν ταϊζονται θα πρέπει να αναλάβεις εσύ να τα ταϊζεις με ειδική τροφή νεοσσών, όπως είναι το Handmix

  Κοίταξε κι εδώ:
  https://petbirds.gr/threads/7329/
  https://petbirds.gr/threads/6590/
  https://petbirds.gr/threads/4037/
   
  Τελευταία επεξεργασία από moderator: 10 Ιουλ 2016
Φόρτωση...