Πότε οι νεοσσοί θα αρχίσουν κελαηδάνε;

Συζήτηση με θέμα Πότε οι νεοσσοί θα αρχίσουν κελαηδάνε;, που ξεκίνησε από Christos Karatsi, στο Forum 'Γενικά για Καναρινια' του PetBirds, 2 Σεπ 2014.

 1. Christos Karatsi

  Christos Karatsi PB New Member

  Δηλαδή να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι αρσενικό ή θηλυκό?
   
 2. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Στους 2-3 μήνες αρχίζουν να σαλιαρίζουν, αλλά και πάλι δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι, καθώς και πολλά νεαρά θηλυκά σαλιαρίζουν! 100% σίγουρος για το φύλλο είσαι όταν δεις αυγό στον πάτο, όταν πια είναι ώριμο σεξουαλικά! :p

  Ορίστε ένα μικρό που σαλιαρίζει! ;)
   
 3. Stfns

  Stfns PB Member

  Τα πράγματα είναι εύκολα όταν τα μικρά αρσενικά αρχίζουν και "σαλιαρίζουν", όπως πολύ σωστά είπε η Αλίκη στους 2-3 μήνες και αναπτύσσουν πλήρως το κελάηδισμά τους πριν την αναπαραγωγική περίοδο. Όταν όμως δεν σαλιαρίζουν;;; Εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν...Τα φυσάμε από κάτω αλλά και πάλι είναι πολύ μικρά για να καταλάβεις. Προσωπικά πιστεύω ότι μόνο κατά την περίοδο αναπαραγωγής εξαλείφεται οποιαδήποτε αμφιβολία ως προς το φύλο των πουλιών και μάλιστα από τα σημάδια που δείχνουν. Είχα δύο καναρίνια που δεν ήμουν σίγουρος για το φύλο τους έως ότου τα είδα να βατεύουν σε κλουβί, στο οποίο πίστευα πως είχα μόνο θηλυκά! Δεν είχαν τραγουδήσει ποτέ.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...