Πότε να κόψω τα νύχια των καναρινιών μου;

Συζήτηση με θέμα Πότε να κόψω τα νύχια των καναρινιών μου;, που ξεκίνησε από Greckos, στο Forum 'Φροντίδα Διαμονή Καναρινιών' του PetBirds, 27 Ιουλ 2016.

Panagiota.
Βλέπω οτι τα νύχια του ζευγαριού μου έχουν μακρύνει αρκετά. Είναι σωστή εποχή να τα κόψω ή δεν πειράζει το πότε; Τα νύχια τα κόβουμε όταν παρατηρήσουμε... Ολόκληρο το Post
 1. Greckos

  Greckos PB New Member

  Γειά σας.
  Βλέπω οτι τα νύχια του ζευγαριού μου έχουν μακρύνει αρκετά. Είναι σωστή εποχή να τα κόψω ή δεν πειράζει το πότε;

  Ευχαριστώ.
   
 2. Best Answer:
  Post #340947 by Panagiota., 27 Ιουλ 2016
 3. Panagiota.

  Panagiota. PB Known Member

  Ψήφοι: 1
  Τα νύχια τα κόβουμε όταν παρατηρήσουμε ότι έχουν μεγαλώσει. Δεν είναι θέμα εποχής, αποφεύγουμε μόνο να το κάνουμε κατά την περίοδο της αναπαραγωγής για να μην πιάνουμε τα πουλιά και τα στρεσάρουμε. Πριν την αναπαραγωγή θεωρείται ιδανικό. Σου παραθέτω και το σχετικό άρθρο για βοήθεια
  https://petbirds.gr/articles/Κόψιμο-νυχιών-των-πουλιών.285/
   
 4. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Όχι λίγο πριν γιατί το στρες απ το πιάσιμο και το κόψιμο των νυχιών θα πάει πίσω το πύρωμα των πουλιών. Περίπου 2 μήνες πριν ενώσουμε το ζευγάρι μας. Δηλαδή το κόψιμο καλό θα είναι να γίνεται πριν τη διατροφική προετοιμασία ώστε να μην στρεσάρει τα πουλιά και να μην τα πάει πίσω χρονικά. :)
   
 5. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Αν τα νύχια είναι μεγάλα τα κόβεις αμέσως.
  Ο κίνδυνος για ατύχημα (ακόμη και σοβαρό) είναι μεγάλος.
  Δεν υπάρχουν λόγοι αναστολής ....
   
 6. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Να πω κάτι σχετικό με τα νύχια. Όταν παρατηρείται τα νύχια τους να μεγαλώνουν πάρα πολύ γρήγορα άμεσα κοιτάμε την κοιλιά γιατί μάλλον υπάρχει θέμα με το συκώτι!! Απλά ενημερώνω την παρέα!! :)
   
 7. Καλημέρα σε όλους.
  Αλίκη μπορείς να εξηγήσεις γιατί γίνεται αυτό ? Ευχαριστώ.
   
 8. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Η συνολική πραγματική και φαινομενική κατάσταση υγείας ενός οργανισμού εξαρτάται από τον καλό μεταβολισμό των διάφορων βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων κτλ.
  Έχει αναφερθεί ως ένα από τα συμπτώματα κακής λειτουργίας του ήπατος, η ανώμαλη ανάπτυξη των κεράτινων στοιχείων των πτηνών, όπως το ράμφος και τα νύχια.
  Πιο αναλυτική και συγκεκριμένη ανάλυση της κακής λειτουργίας και του τρόπου επιρροής της, μόνο βιολόγος ή γιατρός θα μπορούσε να μας αναλύσει.
  Δεν ξέρω αν καλύφθηκες ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 19 :)
   
 9. Σε ευχαριστώ Μαρία.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...