Πότε να αρχίσω να δίνω φρούτα και λαχανικά στο κοκατίλ μου;

Συζήτηση με θέμα Πότε να αρχίσω να δίνω φρούτα και λαχανικά στο κοκατίλ μου;, που ξεκίνησε από dimitra_1980, στο Forum 'Διατροφή Παπαγάλων' του PetBirds, 8 Δεκ 2008.

 1. dimitra_1980

  dimitra_1980 PB New Member

  Η κοκατιλίτσα μου είναι 2 μηνών.Από πότε να αρχίσω να της δίνω κανένα φρούτο και λαχανικό?Επίσης, η άμμος γκριτ είναι απαραίτητη?Προς το παρόν της δίνω μόνο μίγμα σπόρων για κοκατίλ (συσκευασμένο).Αυγοτροφή συσκευασμένη δε βρήκα σε ένα πετσοπ που πήγα σήμερα για να της πάρω μεγάλο κλουβί.Θα ψάξω κι αλλού αν και στην περιοχή που μένω έχει ένα-δυο πετ σοπ το πολύ.
   
 2. Yasmin

  Yasmin PB Member

  Μπορείς και καλό θα ήταν να ξεκινήσεις αμέσως να της δείνεις νέες τροφές για να μάθει.. Όσο μικρώτερο, τόσο καλύτερα για να συνηθίσει!
   
 3. ShadyLady

  ShadyLady PB Member

  Όπως είπε και η Έφη να αρχίσεις από τώρα να τις προσφέρεις νέες τροφές για να συνηθίσει...ένας θετικός παράγοντας είναι ότι το πουλάκι είναι εξημερωμένο και έχετε επαφή. Διότι τα νεοφερμένα πουλιά δεν δοκιμάζουν καινούριες τροφές όταν είναι σε ένα καινούριο περιβάλλον. Αυτό όμως μπορεί και να συμβεί και σε σενα, αλλά εσύ να επιμένεις και να τις τα προσφέρεις καθημερινά...κάποια στιγμή θα δοκιμάσει.
  Μπορείς να τα κόψεις σε κομματάκια και να τα ανακατέψεις με σποράκια αν δεν τα δοκιμάζει ή να της προσφέρεις μια φέτα από κάποιο φρούτο να πάρεις κι εσύ μια και να την τρως μπροστά της δείχνοντάς της πόσο το απολαμβάνεις.

  Μία πηγή ασβεστίου είναι απαραίτητη...το ποια θα διαλέξεις είναι δικό σου θέμα...ποια σε βολεύει και σε εξυπηρετεί καλύτερα. Μπορείς να πάρεις σουπιοκόκαλο, grit, mineral blocks ή κάποια υδατοδιαλυτή μορφή ασβεστίου, όπως είναι το calci-lux.
  Υπάρχουν και διάφορα φρούτα, λαχανικά και χορταρικά που προσφέρουν ασβέστιο...ρίξε μια ματιά σε αυτόν τον πίνακα: https://petbirds.gr/threads/Πίνακας-βιταμινών-και-μεταλλικών-στοιχείων.8022/

  Μπορείς επίσης να προμηθευτείς pellets...αν κάνεις καμιά βολτίτσα σε κάποιο pet shop μπορείς να βρεις διάφορες συμπληρωματικές τροφές για να του παρέχεις...ή αν δεν βρεις να καταφύγεις σε κάποιο online κατάστημα.

  Μπορείς να του δίνεις και βραστό αυγό...όπως είπα και παραπάνω αν δεν βρίσκεις πουθενά μπορείς να πάρεις από κάποιο e-shop. :)
   
  Τελευταία επεξεργασία από moderator: 14 Ιουλ 2016
 4. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Η άμμος και το γκρίτ είναι απαραίτητα, καθώς βοηθούν στην καλύτερη χώνεψη των τροφών. Αν θες μπορείς να παρεις και σουπιοκόκκαλο.

  Πολύ καλά έπραξες και πήρες συσκευασμένους σπόρους. Να προτιμήσεις και συσκευασμένη αυγοτροφή και μην ξεγελαστείς απο τις υποδείξεις των υπαλλήλων του τύπου: ελα πάρε είναι καλό, εγω το συσκευάζω...μυρισέ το να δείς, ειναι ολόφρεσκο... έχει μεσα μέλι κτλ κτλ.

  Φρούτα και λαχανικά ξεκίνησε ήδη να της προσφέρεις σε μεγάλη ποικιλία, αλλά μην απογοητευτείς αν δεν δοκιμάσει αμέσως. Μπορεί να χρειαστεί καιρό να σηνηθίσει τις νέες γευσεις. Μπορείς να της τα παρουσιάσεις με ελκυστικό τρόπο σαν μια φρουτοσαλάτα ή λαχανοσαλάτα για να καταφέρεις αν την προσελκύσεις!
   
 5. dimitra_1980

  dimitra_1980 PB New Member

  Οκ.Ευχαριστώ κορίτσια! Σε λίγο που θα τη βγάλω από το κλουβί, θα κάνουμε μια πρώτη δοκιμή με λίγο καροτάκι ή μήλο!
   
Φόρτωση...