Πότε μπορώ να μάθω τους νεοσσούς να κάθονται στο χέρι;

Συζήτηση με θέμα Πότε μπορώ να μάθω τους νεοσσούς να κάθονται στο χέρι;, που ξεκίνησε από stelios8977, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 1 Ιουλ 2016.

 1. stelios8977

  stelios8977 PB New Member

  Καλησπέρα σας !! Θα ήθελα να σας ρωτήσω πότε είναι η κατάλληλη ηλικία από τους νεοσσούς ώστε να καταφέρω να έρχονται στο χέρι χωρίς φόβο και γενικότερα να ήμερο ;;;
   
 2. Deukalion

  Deukalion Daily Active Member

  Δεν υπάρχει ακριβής απάντηση.Όσο πιο νεαρό είναι το πτηνό,με κάποια συχνότητα,πλησιάζεις πολύ αργά,σταθερά με τεράστια υπομονή μία λιχουδιά(αυγό) στο ανοικτό πορτάκι...και περιμένεις.Μοιάζει με το ψάρεμα.:thumbsup:.
  Καθημερινή "επαφή",να συνηθίσει,να σε μάθει.Μόλις τα καταφέρεις,πατάς ένα κουμπί και ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση,με αυτή θα σε ξεχάσει.Μεγαλώνει σκέψου και το μόνο που θα ήθελε είναι να γίνει ένα ωραίο καναρίνι,χωρίς πολλά πολλά αλισβερίσια.
  Εγώ σε ένα καρδερινοκάναρο που έχω του αφήνω μια περίλλα στην άκρη της πατήθρας και την τρώει.Αυτή είναι η επικοινωνία μας πλήν μερικών "τσιου".
  Όλα αυτά υπο την προυπόθεση πως δεν θα σου φύγει το πουλί απο την πόρτα και πως θα είσαι τυχερός να μην πέσεις σε κανα στριμμένο:D.
   
 3. ΑΒΑΤΟΝ

  ΑΒΑΤΟΝ PB Known Member

  Μόνο ένας τρόπος υπάρχει...

  Να το ταΐσεις και να το μεγαλώσεις εσύ.

  Δεν θα στο πρότεινα βέβαια γιατί βάζεις σε κίνδυνο τη ζωή του νεοσσου.Δεν είναι εύκολο.
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ναι μόνο ένας τρόπος για τους βιαστικούς...
  Για αυτούς που έχουν υπομονή, χρόνο και διάθεση υπάρχει ο σωστός και μόνιμος...
   
 5. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Και πάλι όμως βρε Γιάννη μου δύσκολο.. Ας είμαστε ρεαλιστές.. Τα καναρίνια δεν είναι παπαγάλοι... Δεν έχουν ανάγκη την ανθρώπινη παρέα και δεν δένονται τόσο με έναν άνθρωπο. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις και κοινωνικά καναρίνια που σε πλησιάζουν και δε σε φοβούνται αλλά είναι πολύ λίγα...
   
 6. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Έχεις δίκιο Αλίκη... ποτέ δεν θα γίνουν όπως οι παπαγάλοι.
  Αλλά μια ηρεμία και μια επίσκεψη στο χέρι μας μπορούν να την κάνουν όταν αποφασίσουν πως υπάρχει κίνητρο.
   
 7. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Φυσικά! Και επίσης είναι όμορφο να βάζεις μέσα στο κλουβί το χέρι σου, και αυτά να μην κοπανιούνται και να ξέρουν πως δε θα τους κάνει καλό! Αυτές οι σχέσεις χτίζονται με το χρόνο!! Καταλαβαίνουν πόσο τα αγαπάμε και τα φροντίζουμε και αρχίζουν να μας εμπιστεύονται! Ντάξει δε θέλουν αγκαλιές και φιλιά, αλλά ανέχονται το χέρι που τα ταίζει!! :p
   
 8. stelios8977

  stelios8977 PB New Member

  Οντως αυτό είναι το πιο γλυκό πράγμα θα έλεγα !!!
   
Φόρτωση...