Πότε είναι καιρός για αναπαραγωγή καναρινιών;

Συζήτηση με θέμα Πότε είναι καιρός για αναπαραγωγή καναρινιών;, που ξεκίνησε από alexandros04, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 16 Νοε 2015.

Stavros
Best Answer Stavros, 16 Νοε 2015
Αλέξανδρε, δεν έχει τόση σημασία ποιος μήνας θα είναι αλλά ποια είναι η κατάλληλη εποχή. Η κατάλληλη εποχή για την αναπαραγωγή των καναρινιών είναι η... Ολόκληρο το Post
 1. alexandros04

  alexandros04 PB New Member

  Γεια σας παιδιά ανοίγω νέο θέμα
  γιατί θέλω να μάθω ποτέ μπορώ να αρχίσω την αναπαραγωγή καναρινιών. Εχτος την άνοιξη, Μιπως μπορώ άλλον μήνα;.
  Αν ναι πότε θα μπορούσα. :/.
   
 2. Best Answer:
  Post #294642 by Stavros, 16 Νοε 2015
 3. Stfns

  Stfns PB Member

  Αν έχεις εσωτερική εκτροφή μπορείς και από Ιανουάριο, αν έχεις εξωτερική εκτροφή βλέπεις καιρό, συμπεριφορά πουλιών και ξεκινάς. Σίγουρα από μέσα Μαρτίου και μετά. Οποιαδήποτε άλλη εποχή είτε πρόκειται για εσωτερική είτε για εξωτερική εκτροφή αντενδείκνυται.
   
 4. alexandros04

  alexandros04 PB New Member

  Εσωτερική τα έχω όλον τον χειμώνα εξωτερική το καλοκαίρι.
  άραγες μπορώ και απο τον Ιανουαρίου χωρίς κανένα πρόβλημα ετσι;
   
 5. Stfns

  Stfns PB Member

  Εφόσον προηγηθεί σωστή προετοιμασία τουλάχιστον δύο μήνες πριν για τα θηλυκά κυρίως, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις της αναπαραγωγής ναι. Φρόντισε όμως να είναι και τα αρσενικά σου σε αναπαραγωγική ετοιμότητα διαφορετικά θα έχεις άσπορες γέννες.
   
 6. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Ψήφοι: 1
  Αλέξανδρε, δεν έχει τόση σημασία ποιος μήνας θα είναι αλλά ποια είναι η κατάλληλη εποχή. Η κατάλληλη εποχή για την αναπαραγωγή των καναρινιών είναι η άνοιξη. Οποιαδήποτε άλλη εποχή είναι αδύνατον να ζευγαρώσουν.

  Από ό,τι καταλαβαίνω, εσύ ρωτάς πότε μπορείς να ξεκινήσεις την αναπαραγωγή των καναρινιών σου. Η απάντηση είναι όποτε θέλεις εσύ, αρκεί να είναι άνοιξη. Για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να έχεις τη δυνατότητα να προσομοιώσεις συνθήκες άνοιξης στο χώρο των πουλιών με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο για να έχεις όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής.

  Για να απαντήσω πιο συγκεκριμένα στην ερώτησή σου, πρέπει να σε ρωτήσω και εγώ αν έχεις αυτή τη δυνατότητα να κάνεις το χώρο των πουλιών όπως ακριβώς είναι την άνοιξη από πλευράς θερμοκρασίας, υγρασίας, διάρκειας ημερήσιου φωτισμού κ.λπ. Εκτός από αυτό, ο χώρος θα πρέπει να είναι πλήρως ελεγχόμενος καθόλη τη διάρκεια του χρόνου γιατί θα πρέπει να σκεφθείς ότι, αν ξεκινήσεις για παράδειγμα την αναπαραγωγή του Σεπτέμβριο, θα πρέπει να τη σταματήσεις το αργότερο το Γενάρη. Τι θα κάνεις λοιπόν όταν τα πουλιά σου θα αρχίσουν λίγες μέρες μετά να έχουν ξανά αναπαραγωγική διάθεση λόγω των φυσικών συνθηκών;

  Για να μπει στη διαδικασία κάποιος να κάνει κάτι τέτοιο θα πρέπει επίσης να έχει σοβαρούς λόγους. Στη δική σου περίπτωση, υπάρχουν αυτοί οι λόγοι για να το κάνεις;
   
  Stavros, 16 Νοε 2015
  Best Answer
  #5
 7. misalouris

  misalouris PB Moderator Staff Member

  Και φυσικά μέχρι να έρθει η κατάλληλη εποχή για ζευγάρωμα των καναρινιών θα έχεις το χρόνο και για το απαραίτητο διάβασμα, ενημέρωση και δική σου προετοιμασία.
  Προτείνω λοιπόν να διαβάσεις
  1. https://petbirds.gr/articles/Αναπαραγωγή-καναρινιών-και-Ζευγαρώστρες.51/
  2. https://petbirds.gr/articles/Από-το-αυγό-μέχρι-την-ανεξαρτητοποίηση-των-καναρινιών.137/
  3. https://petbirds.gr/articles/Ζευγάρωμα-καναρινιών.40/
  4. https://petbirds.gr/articles/Πιθανά-προβλήματα-στην-αναπαραγωγή-καναρινιών.156/
  Σίγουρα μετά από αυτά θα είσαι πιο έτοιμος...
   
 8. alexandros04

  alexandros04 PB New Member

  Οκ παιδιά σας ευχαριστήσω πολύ!!
  Νομίζω πως φέτος θα πετύχω την αναπαραγωγή μου με την βοήθεια σας! :)
   
 9. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Να μην νομίζεις να είσαι σίγουρος!!! :thumbsup::thumbsup::thumbsup:
   
 10. alexandros04

  alexandros04 PB New Member

  Τελειααα αυτο μου δεινει μια μεγαλη σηγουρια και πραγματικα σας ευχαροστω πολυ που θα μπορουν να μου ληθουν αποριες και με την βοιηθηα σας θα καταφερω επιτελους να ξεκινισω την αναπαραγογη
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...