Πότε είναι η πρώτη πτερόρροια των μικρών καναρινιών;

Συζήτηση με θέμα Πότε είναι η πρώτη πτερόρροια των μικρών καναρινιών;, που ξεκίνησε από grigoris k., στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 8 Απρ 2016.

 1. grigoris k.

  grigoris k. PB New Member

  Γεια σας,
  θα ήθελα να ρωτήσω πότε ακριβώς είναι η πρώτη πτερόρροια των μικρών καναρινιών για να ξέρω.
  Σε διάφορα θέματα στο φόρουμ έχω καταλήξει στις 50 πρώτες μέρες και στους 3 πρώτους μήνες.Μήπως θα μπορούσατε να μου διευκρινίσετε σε ποιό χρονικό διάστημα συμβαίνει ?
   
 2. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Τα μικρά καναρινάκια αλλάζουν για πρώτη φορά το φτέρωμα τους στους 3 μήνες.

  Αν γεννηθούν άνοιξη (δλδ όπως πρέπει και αρμόζει η φύση), η πρώτη πτερόροια των μικρών συμπέφτει μαζί με την πτερόροια των ενηλίκων καναρινιών δλδ τέλη καλοκαιριού (Αύγουστο - Οκτώβριο).

  Τα μικρά που έχουν γεννηθεί εκτός εποχής δλδ τον Δεκέμβρη περνούν την πρώτη τους πτερόροια τον Μάρτη, και μετά τον Αύγουστο ή Σεπτέμβριο περνούν ξανά δεύτερη. Κάτι που όμως καταλαβαίνεις τα καταβάλει αρκετά.
   
 3. grigoris k.

  grigoris k. PB New Member

  σας ευχαριστω πολυ !!!
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Το χρονικό διάστημα που αναφέρεις έχει να κάνει με την πτεροφυΐα των μωσαϊκού τύπου καναρινιών, που περίπου τότε πρέπει να δεχτούν τις χρωστικές χρώματος ώστε να αποκτήσουν τα χαρακτηριστικά της ράτσας τους (μάσκα και φτερά οδηγοί).
  Η πτερόρροια των πουλιών όπως σωστά γράφει και η Αλίκη είναι στις 90 περίπου μέρες εκτός αν συμπέσει με την καλοκαιρινή και διαφοροποιηθεί είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.
   
Φόρτωση...