Πότε είναι η κατάλληλη εποχή για ζευγάρωμα;

Συζήτηση με θέμα Πότε είναι η κατάλληλη εποχή για ζευγάρωμα;, που ξεκίνησε από vabar, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 13 Ιουν 2008.

 1. vabar

  vabar PB New Member

  Μπορεί κάποιος να μου πεί πότε είναι οι κατάλληλες εποχές για ζευγάρωμα?
  Σκέφτομαι μήπως βάλω για ζευγάρωμα τον αρσενικό μου με κάποια θυληκιά αυτές τις ημέρες. Μάλιστα, επειδή δεν έχω θυληκιά σκέφτομαι να αγοράσω...

  ευχαριστώ,
  Βασίλης
   
 2. Βασίλη καλημέρα.
  Η αναπαραγωγική περίοδος τελείωσε ή τελειώνει, το πολύ μέχρι το τέλος Ιουνίου, ανάλογα με το χώρο που βρίσκονται τα πουλιά και τις επικρατούσες συνθήκες. (Θερμοκρασία, υγρασία, κ.α.)
  Κι αυτό γιατί τα πουλιά από Ιούλιο έως και αρχές Οκτώβρη περνούν στην φάση της πτερρόροιας. (Αλλαγή πούπουλων, με νέα).
  Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι ενώ τα πουλιά μπορούν να αναπαραχθούν λογικά και μέχρι και τον Ιούλιο, το πράττουν, χωρίς να σέβονται τον πρέποντα ετήσιο κύκλο ζωής των πουλιών.
  Φαντάσου να περνά ένα πουλί την καταπόνηση της αλλαγής πτερώματος και να έχει και να αναθρέψει νεοσσούς (40-45 μέρες από την ωοτοκία μέχρι τον απογαλακτισμό των μικρών).
  Η συμβουλή μου λοιπόν είναι να μήν μπείς στην διαδικασία αναπαραγωγής τώρα, να ενημερωθείς μέσα από τα πολύ καλά άρθρα και θέματα του παρόντος site, έτσι ώστε από του χρόνου να είσαι εξπέρ από άποψη γνώσης, όχι μόνο της φάσης της αναπαραγωγής, αλλά όλου του κύκλου ζωής των πουλιών.
  Φιλικά,
   
 3. Αγαπητέ Βασίλη.Αυτή την εποχή δεν βαζουμε τα πουλια να ζευγαρώσουν λόγω ζέστης. Υπάρχει πιθανότητα κατα το κλωσσημα των αυγών τα αυγα να βράσουν με αποτέλεσμα νεκρούς νεοσσούς μέσα σε αυτά.Επίσης το καλοκαίρι αρχίζει η πτερόρροια.Δηλαδή η αλλαγή των φτερών και η αντικατάσταση τους με νέα.
  Καλά θα είναι το φθινόπωρο σταδιακά να ξεκινήσεις προετοιμασία τον κάναρο και αφού πάρεις μια υγιεί κανάρα βάλτα σε μια ζευγαρώστρα να γνωριστούν και αργότερα να ζευγαρώσουν.
   
 4. Γιώργο τι συγχρονισμός ήταν αυτός;
   
 5. lizard

  lizard PB Member Article Writer

  επεισης θα σου προτεινα να μην αγορασεις τωρα καναρα και να περιμενεις το σεπτεμβριο και μετα να αγορασεις για να παρεις νεο πουλι και να ξερεις οτι δεν θα εχει καποιο προβλημα.
   
Φόρτωση...