Πότε βάζουμε τον αρσενικό μαζί με την κανάρα;

Συζήτηση με θέμα Πότε βάζουμε τον αρσενικό μαζί με την κανάρα;, που ξεκίνησε από xaxo4, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 5 Απρ 2014.

Stavros
Best Answer Stavros, 5 Απρ 2014
Ξεκινάς τη διατροφική προετοιμασία ένα μήνα με σαράντα ημέρες πριν από την ημέρα που σκοπεύεις να ενώσεις το ζευγάρι. Καλό είναι να τα έχεις σε... Ολόκληρο το Post
 1. xaxo4

  xaxo4 PB Member

  καλησπέρα! να βάζουμε μαζί με την κανάρα το αρσενικό όταν εκείνη έχει αρχίσει τα περα δώθε με τα νήματα στο στόμα ή να περιμένουμε να φτιάξει τη φωλιά πρώτα?
   
 2. Best Answer:
  Post #198098 by Stavros, 5 Απρ 2014
 3. Αυτό εξαρτάται από το αν είναι ήδη πυρωμένα τα πουλιά ή όχι! Εάν σου έδωσαν σαφή δείγματα ότι θέλουν να είναι μαζί, καλό είναι να τα βάλεις μαζί ώστε να αρχίσουν να ερωτοτροπούν άμεσα! Τα δικά μου (και το αναφέρω έτσι, επειδή σε άλλους μπορεί να συμβαίνει αλλιώς...), με το που βλέπουν στο στόμα του αλλουνού κλωστές /βαμβάκια κλπ, τρέχουν και καλά να του τα πάρουν και πάνω εκεί, αρχίζει το τιτίβισμα και αμέσως μετά το βάτεμα! Εννοείται βέβαια ότι είναι ήδη εξοικιωμένα μεταξύ τους και σου έδωσαν να καταλάβεις ότι δεν τσακώνονται ή ότι άλλο παράξενο...
   
 4. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Ψήφοι: 1
  Ξεκινάς τη διατροφική προετοιμασία ένα μήνα με σαράντα ημέρες πριν από την ημέρα που σκοπεύεις να ενώσεις το ζευγάρι. Καλό είναι να τα έχεις σε ζευγαρώστρα με τυφλό χωρισμα. Μετά από περίπου ένα μήνα, αντικαθιστάς το τυφλό χώρισμα με κάποιο που να επιτρέπει την οπτική επαφή.

  Η συγκεκριμένη στιγμή θα πρέπει να έχει προβλεφθεί από τον προγραμματισμό σου, ώστε να συμβεί περίπου αυτή την εποχή. Αρχές Απριλίου, δηλαδή. Είναι η πιο κατάλληλη εποχή για την αποφυγή προβλημάτων "ανωριμότητας".

  Ταυτόχρονα, βάζεις φωλιά στο διαμέρισμα της κανάρας και της δίνεις υλικό. Αφήνεις το χωρισμα και παρακολουθείς τη συμπεριφορά της. Όταν παρατηρήσεις ότι έχει ξεκινήσει το χτίσιμο με τέτοιο ρυθμό που δεν αφήνει αμφιβολίες ότι θα χαλάσει τη φωλιά, αφαιρείς το χώρισμα και τέλος.
   
  Stavros, 5 Απρ 2014
  Best Answer
  #3
Φόρτωση...