Πότε αρχίζω διατροφή στους νεοσσούς (αυγό βιταμίνες κτλ)

Συζήτηση με θέμα Πότε αρχίζω διατροφή στους νεοσσούς (αυγό βιταμίνες κτλ), που ξεκίνησε από kingXristos, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 12 Ιουν 2014.

 1. kingXristos

  kingXristos PB New Member

  Καλησπέρα αν πχ γεννηθεί νεοσσος αύριο Παρασκευή πρωί από ποτέ αρχίζω διατροφή για νεοσσος (αυγό βιταμίνες κτλ) Την επόμενη?

  ΆΚΥΡΟ ΆΚΥΡΟ ΆΚΥΡΟ μόλις είδα ένα μικρο
   
 2. Petfriend

  Petfriend PB New Member

  Και τις τρεις φορές που έχω αναπαράγει τα καναρίνια μου έχω ξεκινήσει τις βιταμίνες και την αυγοτροφή τουλάχιστον δύο βδομάδες πριν την εκόλαψη των αυγών, ώστε τα καναρίνια να είναι γερά τα ίδια και ύστερα να μπορούν να θρέφουν και τα μικρά, οπότε κατά την αποψή μου πρέπει να αρχίσεις την διατροφή σύντομα!
   
 3. Ariadnh

  Ariadnh PB Active Member

  Μολις βγει νεοσσος βαζεις αυγοτροφη, αυγο, μηλο...
   
 4. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

 5. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Όταν λες βιταμίνη εννοείς στο νερό ή αυτά το κίτρινο φαγητό σε διαφανή σακουλάκια που το πουλάνε για βιταμίνη και μόνο βιταμίνη δεν είναι??

  Χρήστο να σου ζήσει! Αύριο πρωί πρωί βραστό αυγό(βραστω για 12-15 λεπτά), να έχει πάντα διαθέσιμους σπόρους να ταΐζει και φυσικά φρέσκο νεράκι! Όλα αυτά είναι αρκετά! :)
   
 6. kingXristos

  kingXristos PB New Member

  Έχω ταραχτει πολύ το είδα και έπρεπε
  Να φυγωΠαιδιά ευχαριστώ πάρα πολύ όλους.
  Αλλά είμαι πιο αγχωμένος τωρα
   
 7. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Μην αγχώνεσαι.. Δεν μπορείς να κάνεις και πολλά.. Μόνο αυγό φρέσκο καθημερινά, φαγητό και νερό.. Παρατήρηση από μακριά και δε θα ενοχλείς την κανάρα.. Τις πρώτες μέρες η κανάρα δε σηκώνεται και πολύ από τη φωλιά.. Τα ταΐζει ενώ είναι πάνω τους.. Θα πηγαίνεις να τα βλέπεις μόνο όταν η κανάρα βγαίνει από μόνη της εκτός φωλιάς.. Αυτά! :)
   
 8. kingXristos

  kingXristos PB New Member

  Απλά είναι η ώρα που πρέπει να κάνω όλεςτις σχετ ικές παρατηρήσεις. Αν ταΐζει αν γγεννήθηκε το άλλο κτλ
  Ο χρόνος μου είναι περιορισμενος
   
 9. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Μα δε χρειάζεσαι χρόνος! Θα βάζεις κάθε πρωί το αυγό, τους σπόρους και καθαρό νεράκι και αν σηκωθεί η κανάρα θα τα δεις αλλιώς καλό θα ήταν να μην τη σηκώσεις με το ζορί γιατί δε ξέρεις πως θα αντιδράσει.. Μπορεί και να τα παρατήσει, αλλά μπορεί και όχι.. Έχει να κάνει με το πουλί καθαρά! Πάντως δεν νομίζω να μην ταίζει... Όλα καλά θα πάνε! Άσε τη φύση να κάνει το θαύμα της! ;)
   
 10. kingXristos

  kingXristos PB New Member

  Σήμερα νόμιζα πως τα γύριζε με το ράμφος της. Αλλά αφού είδα το πουλάκι μπορεί να ήταν και τάισμα τι να πω δεν ξέρω. ΠΠαντός ήταν ένα μικρούλι μικρουλι
   
 11. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Ναι είναι τόοοοσο μικρούλια! :rolleyes: Μπορεί απλά να έφαγε καμιά κουτσουλιά... Μην αγχώνεσαι! Όλα καλά θα πάνε! Μόνο μην τα ενοχλείς πολύ.. Προσεκτικές κινήσεις και να κάνεις ανανέωση του φαγητού και του νερού μόνο μια φορά την ημέρα.. Και μετά να τα παρατηρείς από μακριά.. Εννοείται πως δεν κουνάς καθόλου το κλουβί! Αυτά!
   
 12. kingXristos

  kingXristos PB New Member

  Κάτι τελευταίο..
  Η βιταμίνες νερού λένε πως βοηθάνε και το πυρομα , φοβάμαι μήπως πυροσει ο αρσενικός και έχει αυτό κακίες επιπτώσεις στα (στο) μικρό?
   
 13. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Μη δίνεις βιταμίνες στο νερό.. Δε χρειάζεται... Είπαμε βραστό αυγό, φρέσκο νερό και σπόρους.. Τίποτα άλλο! :)
   
 14. kingXristos

  kingXristos PB New Member

  Αλου λέει πως καλό κάνουν τωρα
   
 15. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Δεν κάνουν και τόσο καλό κατά τη γνώμη μου... Πειράζουν στο συκώτι όλα αυτά τα πρόσθετα.. Άλλο να υπάρχει θέμα (κουρασμένοι γονείς κτλ)... Εμένα φέτος 5 μικρά μεγάλωσαν με αυγό, νερό και σπόρους και φτου φτου είναι υγιέστατα! Από κει και πέρα είναι δικιά σου επιλογή να τους βάλεις ό,τι θες! :)
   
 16. kingXristos

  kingXristos PB New Member

  Απλά είναι τα μόνα που μπορώ να τους προσφέρω
   
 17. Akisbet

  Akisbet PB New Member

  Μήλο, σπανάκι κ μπρόκολο μπορούμε να δώσουμε απο την πρώτη μέρα ζωής των νεοσσών;
   
 18. Stfns

  Stfns PB Member

  Από την πρώτη μέρα προσωπικά δεν θα το συνιστούσα καθώς μπορεί να προκαλέσουν διάρροιες με ότι αυτό συνεπάγεται σε τόσο ευαίσθητους οργανισμούς όπως οι νεοσσοί. Με τα χορταρικά ειδικά είμαι αρκετά επιφυλακτικός. Θα έδινα με φειδώ μετά τις 15 μέρες. Για να μην σου πω μετά τον απογαλακτισμό....
   
 19. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Εγώ θα έλεγα μόλις κλείσουν όλα τα μικρά 10 ημερών να ξεκινήσεις να δίνεις με φειδώ από κάτι νέο και διαφορετικό κάθε μέρα! Από 7 ημερών δίνεις άφοβα και μήλο..

  Βέβαια άλλοι δίνουν μετά από 15 μέρες (όπως ο Στέφανος) και άλλοι από την πρώτη μέρα της ζωής τους! Εσύ αποφασίζεις τι θα κάνεις! :)
   
 20. theodr

  theodr PB Member

  7 ημέρες απο το πρώτο η το τελευταιο αυγό το μήλο ? Υπάρχει κάποια προτίμηση στην μάρκα του μήλου.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...