Πόσο νόμιμη είναι η εκτροφή που έχουμε;

Συζήτηση με θέμα Πόσο νόμιμη είναι η εκτροφή που έχουμε;, που ξεκίνησε από ΑΒΑΤΟΝ, στο Forum 'Γενικά για Ιθαγενή Πουλιά - Υβρίδια' του PetBirds, 8 Ιουν 2015.

 1. ΑΒΑΤΟΝ

  ΑΒΑΤΟΝ PB Known Member

  Πόσο νόμιμη είναι η εκτροφή που έχουμε ?

  Και αυτό ισχύει για όλα τα είδη πουλιών που έχουμε στην κατοχή μας.

  Για πάμε...
   
 2. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Η ερώτησή σου Βασίλη μπορεί να απαντηθεί έγκυρα από κάποιο δικηγόρο. Αν υπάρχει κανείς στην παρέα μας, ας παραθέσει το σχετικό νόμο που αφορά τον αριθμό των πουλιών, τις συνθήκες φύλαξης τους κ.λπ.
   
 3. copy - paste .....

  Επιτρέπεται η διατήρηση ωδικών και παραδείσιων πτηνών σε κατοικίες, ή διαμερίσματα πολυκατοικιών, ακόμα και εκεί όπου ο κανονισμός της πολυκατοικίας απαγορεύει την διατήρηση τέτοιων πτηνών, με την προϋπόθεση ότι δεν θα δημιουργούνται προβλήματα κοινής ησυχίας ή άλλες ενοχλήσεις στους περίοικους ή τους ενοίκους της πολυκατοικίας, και ότι τα πτηνά αυτά δεν θα διατηρούνται στους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας.

  Οι ιδιοκτήτες των ζώων ή πτηνών που δεν τηρούν τις προϋποθέσεις στις προηγούμενες παραγράφους του παρόντος άρθρου, τιμωρούνται για μεν τα προβλήματα κοινής ησυχίας και οχλήσεως των περίοικων από τους θορύβους που προκαλούνται καθ’ οποιονδήποτε τρόπο από τα κατοικίδια ζώα ή πτηνά σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 417 και 459 του Ποινικού κώδικα, για δε τις λοιπές παραβάσεις σύμφωνα με το άρθρο 23 της παρούσας.

  Πέρα από τις ανωτέρω κυρώσεις η Υγειονομική υπηρεσία μπορεί να ζητήσει την απομάκρυνση των ζώων ή των πτηνών η οποία θα γίνεται σε συνεργασία με τον οικείο ΟΤΑ και κατόπιν εγγράφου παραγγελίας του αρμόδιου εισαγγελέα. Στις περιπτώσεις αυτές τα ζώα ή τα πτηνά θα παραδίδονται οπωσδήποτε σε φιλοζωϊκά σωματεία ή συλλόγους με ευθύνη του ιδιοκτήτη αυτών και σύμφωνα με τις ισχύουσες ειδικές διατάξεις του υπουργείου Γεωργίας.
   
 4. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Εάν είναι μόνο αυτός ο νόμος που αφορά τα κατοικίδια πουλιά, τότε απ' ό,τι καταλαβαίνω η εκτροφή και η διατήρησή τους στο σπίτι είναι απόλυτα νόμιμη. Με την προϋπόθεση βέβαια να μην είσαι κανένας μπίχλας και βρωμιζεις τη γειτονιά. Και μιλάμε βέβαια πάντοτε για πουλιά των οποίων η κατοχή δεν είναι παράνομη.
   
 5. ΑΒΑΤΟΝ

  ΑΒΑΤΟΝ PB Known Member

  Τι ημερομηνία γράφει αυτό Δημήτρη ?

  Σταύρο......νομίζεις....χαχα
   
 6. ........νομίζω έγραφε 2009.....
   
 7. ΑΒΑΤΟΝ

  ΑΒΑΤΟΝ PB Known Member

  Για κοίτα το ξανά.

  --------------------

  Η αναπαραγωγή των πουλιών επιτρέπεται στα σπίτα μας ?
   
 8. δεν είδα να γράφει για αναπαραγωγή.......
   
 9. ΑΒΑΤΟΝ

  ΑΒΑΤΟΝ PB Known Member

  Αυτό θα το διαπιστώσεις όταν ξεκινήσεις τις διαδικασίες να βγάλεις άδεια για τα πουλιά που έχεις σπίτι σου.

  Δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα Δημήτρη.

  Ολα ειναι παρανομα αυτά που έχουμε σπίτια μας.

  Και μιλάω και για τα καναρίνια.

  Για ποιο λόγο κάνετε αναπαραγωγή κύριε ?

  Αντε απάντησε.

  Και μη μου πεις ...χομπι ....γιατί δεν πιάνει το κόλπο.

  ----------------------

  Πεάστε από την εφορία κύριε να ανοίξετε ένα νέο ΑΦΜ και ξαναπεράστε από δω να τα ξαναπούμε.
   
 10. πιστεύω ότι άν έχει κάποιος 2-3 ζευγαρώστρες δεν αλλάζει κάτι.......αν όμως μιλάμε για εκτροφείο μεγάλο, ξέρω ότι χρειάζεται ειδική άδεια.........δασαρχείο, υγειονομικό κλπ
   
 11. ΑΒΑΤΟΝ

  ΑΒΑΤΟΝ PB Known Member

  Ούτε μία.
   
 12. καλά.......αν το δούμε πρακτικά αυτοί είναι νόμοι που γίνονται για να μην εφαρμόζονται........όταν όμως θέλει κάποιος να κάνει ένα εκτροφείο με σκοπό και το εμπόριο, τότε αναγκαστικά για να έχει τα απαραίτητα παραστατικά χρειάζεται πρώτα άδεια λειτουργίας.......που σε κάποιες περιπτώσεις δεν μπορείς να την πάρεις αν η εγκατάσταση είναι μέσα σε κατοικημένη περιοχή.........
   
 13. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Απαντώ με αυτά που βλέπω.
  Εάν είναι νόμιμη η αναπαραγωγή, η απάντηση από εμένα στον υπάλληλο θα ήταν: Να μη σε νοιάζει. Εάν είναι παράνομη, ό,τι και να απαντήσεις δεν έχει νόημα, είσαι παρανόμος. Επομένως, μέχρι να δούμε τον πιο πρόσφατο νόμο, εφόσον υπάρχει, παραμένω εκεί.
   
 14. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Σίγουρα θα υπάρχουν περιορισμοί στον αριθμό των πουλιών.Τώρα σε μεγάλους αριθμούς πτηνών που κάποιος τα πουλάει και κερδίζει κάποια χρήματα το κράτος θα θέλει να μπει συνέταιρος με κάποια μορφή φορολογίας.Την άδεια ωστόσο έχω επιφυλάξεις για το ποιός είναι αρμόδιος να τις δώσει μιας και σίγουρα κανείς δεν έχει ιδέα από πουλιά ούτε πρόκειται να έρθει στο χώρο να κάνει αυτοψία.
  Το πρόβλημα όμως είναι στην διατάραξη κοινής ησυχίας που αναφέρεται πιο πάνω από κάποιον.Το βράδυ κοιμούντε τα πουλάκια και όλα καλώς.Το μεσημέρι όμως τί θα κάνει ο ιδιοκτήτης?Θα τα βάζει μέσα?Γιατί κακά τα ψέματα κάποιες φορές υπάρχει φασαρία από τα πουλιά άσχετα αν εμάς που αρέσει αυτή η φασαρία δεν μας ενοχλεί.
  Δεν γνωρίζω για τον αριθμό των πουλιών αλλά από το 2009 σίγουρα θα έχει αλλάξει κάτι στο νόμο.Για σκύλους γάτες ισχύει 2 στον αριθμό που επιτρέποντε αλλά στα πτηνά δεν γνωρίζω.
   
 15. ΑΒΑΤΟΝ

  ΑΒΑΤΟΝ PB Known Member

  Ερχονται....κανονικά και με τον νόμο.
   
 16. andreas72

  andreas72 PB New Member

  Ίσως, άμα στη κάνει κάποιος γείτονας "καλοθελητής".
   
 17. ΑΒΑΤΟΝ

  ΑΒΑΤΟΝ PB Known Member

  Μιλάω για το αν θα καταθέσει κάποιος αίτηση για νόμιμη εκτροφή.

  Και όταν θα πάρεις την άδεια ...τότε θα μπορείς να αναπαραγεις....να πουλάς....να κάνεις ότι θες.
   
 18. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Από ποιά υπηρεσία έρχοντε?
   
 19. ΑΒΑΤΟΝ

  ΑΒΑΤΟΝ PB Known Member

  Δασαρχείο
   
 20. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Αη πάγαινε μωρέ...Mην τρομάζεις τον κόσμο . Μόνο με καρφωτή μπορεί να έρθει το δασαρχείο και αν δεν έχεις καρδερίνες και λοιπά ''άγρια'', δεν γεννάται ζήτημα.
   
Φόρτωση...