Πως σταματούν τον πρωινό θόρυβο τα κακαρίκια;

Συζήτηση με θέμα Πως σταματούν τον πρωινό θόρυβο τα κακαρίκια;, που ξεκίνησε από Elias87, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 19 Ιουλ 2015.

 1. Elias87

  Elias87 PB New Member

  Καλημέρα σας. Έχω 3 κακαρίκια. Το ερώτημα μου είναι αν υπάρχει κάτι να κάνω μαζί τους για να σταματήσουν το θόρυβο που κάνουν τις πρωινές ώρες. περίπου απο τις 5 μέχρι τις 8. είναι πολύ ενοχλητικό καθημερινά και ειδικά αυτές τις ώρες.
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Είναι φυσιολογικό να "χαίρονται" τα πουλιά με το ξημέρωμα της νέας μέρας.
  Προφανώς βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο και ξυπνούν πάρα πολύ νωρίς με το χάραμα της ημέρας ξυπνώντας με τις φωνές τους εσάς και τη γειτονιά.
  Χωρίς να είμαι ειδικός στους παπαγάλους και μέχρι να απαντήσουν όσοι γνωρίζουν καλύτερα ... θα πρότεινα να σκεφτείς την κάλυψη του κλουβιού τους με κάποιο αδιάφανο ύφασμα.
   
 3. Elias87

  Elias87 PB New Member

  ευχαριστώ για την απάντηση σου. ναι είναι σε εξωτερικό χώρο και τους έχω μουσαμά το οποίο δεν είναι αδιάφανο.θα δοκιμάσο με κάποιο αδιάφανο και ελπίζω να κάνει δουλειά γιατί τα λυπάμαι να το δώσω λόγο του πρωινού θόρυβου.

  Επίσης θέλω να ρωτήσω αν μπορούν να ζευγαρώσουν 2 θυληκά μαζί με ένα αρσενικό με μία φωλιά.(έχω ένα είδη ζευγάρι και ένα θυληκό 1 χρονού περίπου)
   
 4. Εγω τον σκεπαζω με σεντόνι αλλα έως τις 7 το αργοτερο το βγάζω αν δεν το εχω το σεντονι ξύπνα απο τις 6.
   
 5. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Θεωρητικά πρέπει να ρωτάς.
  Γιατί στην πράξη ενώ σε "ενοχλούν" με τις φωνές τους τα τρία πουλιά που αυτή τη στιγμή έχεις .... τα περισσότερα θα ήταν βασανιστήριο για σένα και τους οικείους σου...
  Επί της ουσίας τώρα θεωρώ (χωρίς να είμαι ειδικός) πως κάτω από προϋποθέσεις μπορεί να γίνει.... Το ερώτημα όμως παραμένει .... γιατί να έχεις δύο θηλυκά με ένα αρσενικό?
   
 6. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Είναι ενοχλητικό όντως, εάν δεν ξέρεις τι σε περιμένει πριν τα αγοράσεις. Είναι τα πρώτα πουλιά που έχεις; Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με κακαρίκια;
   
  Τελευταία επεξεργασία: 9 Νοε 2016
 7. Elias87

  Elias87 PB New Member

  οχι δεν είναι τα πρώτα πουλιά. είχα και budgies καμιά δεκαριά για περίπου 2-3 χρόνια αλλά τα έδωσα πριν 5-6 μήνες λόγο θορύβου και έτσι διάβασα λίγο για τα κακαρίκια ότι είναι έξυπνα, μπορούν να μιλήσουν και έτσι αποφάσισα να πάρω ένα θυληκό 3 μηνών στην αρχή απο κάποιο που τα είχε σπίτι μέσω αγγελίας. και έψαχνα αρσενικό αλλά δεν βρήκα πουθενά και έτσι πήρα ένα ζευγάρι 3 χρόνων μου είχαν πει αλλά νομίζω είναι παραπάνω λόγω του δαχτυλιδιού που έχει ο αρσενικός. επίσης τώρα άρχισα και ασχολούμε λίγο και με τα καναρίνια (έχω ένα ζευγάρι chopper και μου έχουν βγάλει μέχρι τώρα 9 πουλιά)
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...