Πως ξεχωριζουμε το αρσενικο απο το θηλυκο ringneck;

Συζήτηση με θέμα Πως ξεχωριζουμε το αρσενικο απο το θηλυκο ringneck;, που ξεκίνησε από krisos, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 9 Μαϊ 2009.

 1. krisos

  krisos PB New Member

  Εχω δυο τα ειχα παρει μαζι απο το ιδιο μαγαζι μου τα υποδιξε ως αρσενικο και ως θυλικο,δεν ειχε κανενα δεχτυλιδι στον λεμο του,το ενα εχει τωρα,το αλλο οχι μονο μια μικρη σκια στον λεμο του τα πιραμε ιδιας ιλικιας μαλλον!ειχαν τουλαχιστον την ιδια κοψια! Πως ξεχωριζουμε τον αρσενικο απο το θυλικο?εκτος απο το δαχτυλιδι στο λεμο του?
   
 2. Fotis_K

  Fotis_K PB Known Member

  Ο μονος τροπος να τα ξεχωρισεις ειναι ο δαχτυλιος γυρω απο τον λαιμο.Με μια επιφυλαξη σου λεω και κατι αλλο που χω προσεξει εγω.Των αρσενικων η ουρα ειναι μακρυτερη και μυτερη ενω του θηλυκου κοντυτερη και ευθεια.Δηλαδη δεν σχηματιζει γωνια στο τελος οπως του αρσενικου.
   
 3. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

 4. melagio80

  melagio80 PB Member

  Το αρσενικο εχει μαυρο εντονο δαχτυλιο στο λαιμο του ενω το θηλυκο μια σκια οπως το ειπες!
   
 5. krisos

  krisos PB New Member

  Το εχω διαβασει αυτο georgina οσο για τις ουρες νομιζω ιδιες ειναι μην σου πω οτι της μαλλον θυλικιας ειναι μεγαλητερη!
  ειναι ολοιδια στα παντα μονο δαχτυλιος γυρω απο τον λαιμο αλαζει.
  ο χαρακτηρας τους δεν ειναι ιδιος η μαλλον θυλικια ειναι πιο κοινωνικη!ο αρσενικος ειναι λιγο νευρικος και <περιεργος> και μηγα να περασει θα ασχολιθει μαζι τις εξω που τα εχω.Α και η μαλλον θυλικια ορμαει σε οτι πετουμενο ακουμπισει την κλουβα,π,χ,σπουργιτας, cockatiels εχω 2 ο αρσενικος cockatiel τον αχω αφησει επιτιδες πηγε 2 φορες στην κλουβα των ringneck parakeet και η θυλικια του δαγκωσε το ποδι του και γενικος επιτιθετε και στο μικρο cockatiel που καναν(χωρις συμαντικο τραβματισμο χαρις των καγγελων)η θυλικια cockatiel(μονο αυτη δεν τα φοβατε) ειναι επιθετικη με μαλλων θυλικια ringneck parakeet
   
Φόρτωση...