Πως ξεχωριζει το φυλο των κοκατιλ και τα νεαρα απο τα μεγαλα

Συζήτηση με θέμα Πως ξεχωριζει το φυλο των κοκατιλ και τα νεαρα απο τα μεγαλα, που ξεκίνησε από Xamodraki, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 30 Αυγ 2008.

 1. Λοιπον διαβασα σε καποιο θεμα πως ξεχωριζει το θηλυκο απο το αρσενικο κοκατιλ αλλα δεν πολυκαταλαβα μου τα κανετε πιο λιανα? Επισης επειδη θελω στο μελλον να παρω ενα, πειτε μου πως ξεχωριζουν τα νεαρα απο τα μεγαλα?
   
 2. jamieo

  jamieo PB Member

  Τα νεαρά Cockatiels έχουν συνήθως τελείως μαύρα μάτια και το λοφίο στο κεφάλι τους είναι σχετικά μικρό. Επίσης, είναι συνήθως πολύ παιχνιδιάρικα και θαρραλέα. Αν υπάρχει δαχτυλίδι, μπορείτε να δείτε την ημερομηνία που εκκολάφθηκε το πτηνό. Αν είναι το τρέχον έτος, τότε το πουλί θεωρείται μικρό. Ελπίζω ότι παπαγάλος δακτύλιοι έχουν το χρόνο για την εκκόλαψη τους. Συχνά τα δαχτυλίδια στην Αμερική έχουν κάνει ένα χρόνο.

  Εάν είναι μικρότερα των 6 μηνών, τα αρσενικά μοιάζουν με τα θηλυκά. Επίσης, το χρώμα των φτερών τους μπορεί να είναι θαμπό.
   
 3. jamieo

  jamieo PB Member

  Αυτές οι φωτογραφίες είναι δύο από cockatiels μου, όταν ήταν πολύ νέος. Σημειώστε την εμφάνιση τους τα μάτια και τα φτερά. Επίσης, παρατηρούν ότι η γκρίζα cockatiel έχει μπάρες για την ουρά φτερά.
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 4. jamieo

  jamieo PB Member

  Εδώ είναι αυτά τα cockatiels ως ενήλικες. Παρατηρήστε τις διαφορές στα μάτια και την εμφάνιση.
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 5. Yasmin

  Yasmin PB Member

  Γενικά είναι αρκετά εύκολο να ξεχωρίσεις αν είναι μικρό ή όχι ένα cockatiel..Το λοφίο τους δεν έχει να πτυχθεί πλήρως και μερικές φορές λείπουν και κάποια μαλλιά πίσω από το κεφάλι..Το φύλο τώρα είναι άλλη ιστορία. Οι περισσότεροι στα μαγαζιά΄λένε το μακρί και το κοντό τους. Από την ουρά, τους χρωμματισμούς στα μάγουλα και τέτοια..Στα άγρια cockatiel είναι εμφανής η διαφορά γιατί το θηλυκό έχει μουντά χρώμματα ενώ το αρσενικό έντονα..Όμως με τις διασταρώσεις που έγιναν και τους διάφορους χρωμματισμούς (pearl...) δεν είναι σαφές το φύλο..Είχα βρει ένα site κάποτε και ανάλογα με τον χρωμματισμό του έλεγε και πώς να ξεχωρίζεις το φύλο..Αλλά εκεί που είχα καταλήξει ότι έχω αρσενικό τελικά μια μέρα έκανε αυγό..So..
   
 6. καλημερα ! παντος εμενα ο γνωστος μου στο πετ σοπ μου ειπε οτι αν ξερεις δεν χρειαζεται να κοιτας χρωματα γιατι σε παραπλανουν καμια φορα...
  το μονο που χρειαζεται ειναι να πιανεις τα πισω κοκκαλα στον ποπο τους...:eek:
  στα θυλικα ειναι πολυ πιο ανοιχτα απο τα αρσενικα... λογο του οτι ειναι διαμορφομενα για γεννα...
  αλλα κι εκει θελει εμπειρια...
   
Φόρτωση...