Πως ξεχωρίζουμε έναν επικίνδυνο από τον ακίνδυνο τσακωμό του ζευγαριού;

Συζήτηση με θέμα Πως ξεχωρίζουμε έναν επικίνδυνο από τον ακίνδυνο τσακωμό του ζευγαριού;, που ξεκίνησε από xaxo4, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 11 Απρ 2015.

 1. xaxo4

  xaxo4 PB Member

  θα γίνει καλά το καναρινάκι πιστεύω..πως μπορούμε όμως να ξεχωρίζουμε πότε υπάρχει επικινδυνος τσακωμός ενός ζευγαριου και ποτε είναι απλα ερωτικές αψιμαχίες που γίνονται τακτικά? νομίζω θέλει μια μικρή εμπειρία..πολλοί φίλοι πιστεύω έχουν την ιδια απορια..ειδικά οταν έχουν πολύ πυρωμένα αρσενικά..ευχαριστω
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

 3. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Από την ένταση και τη διάρκεια. Όταν βλέπουμε έντονους και συνεχιζόμενπυς καυγάδες, τα χωρίζουμε.
   
 4. Canary A

  Canary A PB New Member

  Επίσης να προσθέσω ότι αν ο ''καυγάς'' περιορίζετε στην φωνή και στο να κυνηγιούνται αυτό για εμένα δεν είναι ανησυχητικό. Εκεί που παρεμβαίνω είναι αν το αρσενικό βάζει το θηλυκό στο πάτωμα και το τσιμπάει με αποτέλεσμα να του προκαλέσει τραυματισμό.
   
 5. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Κι όταν το κάνει το θηλυκό?
   
 6. Canary A

  Canary A PB New Member

  Το ίδιο κε Γιάννη αντίστοιχα (απλός δεν το έγραψα)!
   
 7. xaxo4

  xaxo4 PB Member

  πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες..κάποιες φορές το αρσενικό όταν είναι πολύ πυρωμένο κυνηγά έντονα το θηλυκό..να υποθέσω πως δεν είναι πολύ ανησυχητικό?ευχαριστω
   
 8. Canary A

  Canary A PB New Member

  To αρσενικό συνήθως κυνηγά έντονα αρκετές φορές το θηλυκό για να το ζευγαρώσει. Αν όμως το θηλυκό δεν θέλει μπορεί να γίνει αρκετά επιθετικό και το ένα και το άλλο πουλί. Αν πάντως υπάρξει πρόβλημα νομίζω ότι θα το καταλάβεις. Σε τσιμπιές και σε ξεπουπουλιάσματα εγώ τα χωρίζω.
   
Φόρτωση...