Πως να σώσω το αυγό απ τα lovebirds μου;

Συζήτηση με θέμα Πως να σώσω το αυγό απ τα lovebirds μου;, που ξεκίνησε από giannis87, στο Forum 'Αναπαραγωγή Παπαγάλων' του PetBirds, 9 Ιουν 2009.

 1. giannis87

  giannis87 PB New Member

  Χθες τα Lovebirds μου κάνανε ένα αυγό αλλά η θυληκιά δεν κάθετε καθόλου πάνω του..
  Τί πρέπει να κάνω για να το σώσω??:confused:
  Πριν 2 μήνες,στην πρώτη τους γέννα έκανε 7 αυγά από τα οποία κανένα δεν βγήκε πουλάκι. Τα έκανε σε διαστημα 1,5 βδομάδας και στα πρώτα 5 άργησε 4-5 μέρες να κάτσει πάνω τους και απ τα υπόλοιπα 2 στο ένα ήταν ένα νεκρό πουλάκι και το άλλο είχε αρχίσει να γονιμοποιείται αλλά είχε αναπτυχθεί λίγο..
   
 2. inca1099

  inca1099 PB Member Article Writer

  Αρκετά πουλιά δεν κάθονται απο το πρώτο αυγό, μπορείς να πάρεις το αυγό να το αντικαταστήσεις με πλαστικό (για παπαγαλάκια) να το αποθηκεύσεις σε σκιερό μέρος και σε σχετικά χαμηλή θερμοκρασία και να το επιστρέψεις ξανά στην φωλιά μετά την γέννηση του τελευταίου φαινομενικά αυγού. Η εποχή όμως έχει πλησιάσει στο τέλος της οπότε καλό θα ήταν να προσπαθήσεις ξανά αργότερα τον φθινόπωρο. Τι ηλικία έχουν τα πουλιά?
   
 3. giannis87

  giannis87 PB New Member

  Τα πουλιά είναι ενός έτους περίπου.Όταν λες χαμηλή θερμοκρασία περίπου πόσο πρέπει να είναι, γιατί τα έχω μέσα στο δωμάτιο με κλιματισμό. Επίσης, αν το αυγό το βγάλω τελείως και δεν το ξαναβάλω στο κλουβί,υπαρχει κάποιος τρόπος να βγει?για παράδειγμα με θερμαινόμενη λάμπα...
   
 4. inca1099

  inca1099 PB Member Article Writer

  Θερμοκρασία δωματίου, στο δωμάτιο που τα έχεις με τον κλιματισμό μήπως έχεις και χαμηλή υγρασία? Το αυγό πρέπει να μπει σε εκκολαπτική μηχανή με σταθερή θερμοκρασία και υγρασία και καθημερινό γύρισμα, άρα ξεχνάς την λάμπα.
   
 5. giannis87

  giannis87 PB New Member

  Οπότε το αντικαθιστώ με ψεύτικο μέχρι να ολοκληρώσει την γέννα και το ξαναεπιστρέφω τότε.
  Η θερμοκρασία του δωματίου αν κλείσω τον κλιματισμό αυξάνεται απότομα λόγω του ότι είμαι σε σοφίτα.Θα κοιτάξω να τα μεταφέρω σε άλλο μέρος με σταθερή θερμοκρασία.
  Ευχαριστώ για τις συμβουλές.
   
 6. maggie09

  maggie09 PB New Member

  εκκολαπτική μηχανή

  εκκολαπτική μηχανή ...
  τη θερμοκρασια να την βαλω
  θα παρω τα αυγα απο τα πουλια του εροτα μου???
   
Φόρτωση...