Πως να βοηθήσω το αρσενικό να πυρώσει;

Συζήτηση με θέμα Πως να βοηθήσω το αρσενικό να πυρώσει;, που ξεκίνησε από Θανος Κ., στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 1 Φεβ 2015.

 1. Καλησπέρα, και καλό μήνα σε ολους.
  Θέλω να σας κάνω μια ερώτηση... Πως θα μπορέσω να βοηθήσω το αρσενικό ώστε να πυρωσει ποιο γρήγορα?
  Έχω ξεκινήσει εδώ και λιγες μέρες προετοιμασία!
   
 2. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Θάνο για αρχή πες μας που έχεις τα πουλάκια.. Μέσα ή έξω και σε τι συνθήκες (θερμοκρασία και διάρκεια φωτισμού)???
   
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Είναι ένα θέμα που απασχόλησε στο παρελθόν το petbird, απασχολεί όπως βλέπεις και σήμερα και θα συνεχίσει να απασχολεί και τους μελλοντικούς αναγνώστες μας.
  Έχουν γραφτεί πάρα πολλά σχετικά όπως αν Υπαρχουν σκευασματα ή κολπα για να πυρωνουν τα καναρινια; • PetBirds για το Ποιες τροφες πυρωνουν τα πουλια; • PetBirds για το Πως πυρώνουν τα καναρίνια; • PetBirds για τα Φάρμακα για το πύρωμα των πουλιών • PetBirds ώστε να μάθουμε αν και γιατί Δεν πυρώνουν • PetBirds
  Για να μπορέσουν τα πουλιά να έρθουν στον απαραίτητο για την αναπαραγωγή τους οίστρο δεν χρειάζονται γιατροσόφια και φάρμακα... Χρειάζονται πολύ και έντονο Ελληνικό ήλιο, μια σχετική αύξηση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος και μια καλή τόσο ποσοτική αύξηση της τροφοδοσίας όσο και σε πρωτεΐνες (αυγό).
  Το γεγονός πως εμείς τα βοηθούμε χορηγώντας βιταμίνες και συμπληρώματα γίνεται κατά τη γνώμη μου περισσότερο για να μετριάσουμε τους φόβους και τις ανησυχίες μας σχετικά με το τελικό αποτέλεσμα, ώστε να έχουμε ένα θετικό Μελοντικο ζευγαρωμα καναρινιων • PetBirds
  Όμως τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά όσο τα βλέπουμε...
  Η χορήγηση για παράδειγμα βιταμίνης Ε, ενισχύει τη γονιμότητα των πτηνών αλλά δεν αυξάνει την αναπαραγωγική διάθεσή τους. Αν λοιπόν υπήρχαν στη διατροφή τους φύτρα σταριού δεν θα είχαν καλυφθεί οι απαιτήσεις τους σε Ε?
  Δεν ξέρω αν κάνουμε καλό ή κακό στα πουλιά μας, χορηγώντας υποκατάστατα (σκευάσματα) και όχι την πηγή που περιέχουν τα απαραίτητα σε αυτά.
  Συνέχισε με μια καλή τροφοδοσία (μείγμα σπόρων, αυγό, μήλο, χορταρικά κλπ) και περίμενε αν έχεις εξωτερική εκτροφή τον ήλιο να κάνει και πάλι το θαύμα του.
   
  Τελευταία επεξεργασία από moderator: 22 Ιουλ 2016
 4. Τα έχω μέσα στο σπίτι η θερμοκρασία όλη την μέρα είναι σταθερή 22-24 βαθμούς και διάρκεια φωτισμού όλη την μερα εκτός απο το βράδυ
   
 5. patilas

  patilas PB Member

  Ώρες φωτισμού όλη μέρα δεν λέει κάτι..πόσες ώρες;
   
 6. patilas

  patilas PB Member

  Κλαφτα δεν θα πυρωσει θα οδηγηθεί σε πτεροροια αν δεν έχει οδηγηθεί ήδη,και θα περνάει συνέχεια μέχρι να έλθει σε φυσιολογικά επίπεδα φωτός για την εποχή που διανύουμε.
   
 7. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Να το περιορίσεις σε 14... διαφορετικά θα μπουν σε πτερόρροια όπως γράφει κι Παναγιώτης.
   
 8. patilas

  patilas PB Member

  Το θέμα.είναι.πόσο.καιρό.τα έχει ετσι.
   
 9. alicedros

  alicedros PB Supporter

  22-24 βαθμοί δεν είναι πολλοί?? Την άνοιξη έχουμε 17 με 20 άντε 22! Και με 14 ώρες φυσικά και θα αρχίσουν να χάνουν φτερά!

  Η ερώτηση είναι να μειώσει απότομα τη διάρκεια φωτός ή σταδιακά??
   
 10. Πόσες ώρες φωτός να μειωσω και την θερμοκρασία?
   
 11. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Πρέπει να τα κάνεις να νομίζουν πως είναι άνοιξη, να προσομοιώσεις την άνοιξη, δλδ 16-17 βαθμούς και 14-15 ώρες φως την ημέρα.

  Το θέμα είναι να το κάνεις σταδιακά ή απότομα?? Δε ξέρω τι είναι πιο καλό για τα πουλιά...
   
 12. Ευχαριστώ για την βοήθεια ολους σας!
   
 13. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Και φυσικά ξέχασα να προσθέσω πως όταν βάζουμε ένα ζευγάρι για αναπαραγωγή (ειδικά σε εσωτερικό χώρο που δεν είναι αποκλειστικά και μόνο για εκτροφή) δεν τα ενοχλούμε συνέχεια, και ο χώρος πρέπει να είναι καθαρός, να αερίζεται, χωρίς καπνούς, φασαρία και πολυκοσμία, να είναι ευήλιος και προσοχή στα ρεύματα αέρα! Να μην ξυπνάνε το βράδυ από διάφορους θορύβους και να τα παρατηρούμε από μακριά διακριτικά! Πρέπει να νιώσουν ασφάλεια για να προχωρήσουν σε αναπαραγωγή!
   
Φόρτωση...