Πως να απολυμάνω τον τοίχο που θα κρεμάσω το κλουβάκι;

Συζήτηση με θέμα Πως να απολυμάνω τον τοίχο που θα κρεμάσω το κλουβάκι;, που ξεκίνησε από marouli_tta, στο Forum 'Φροντίδα Διαμονή Καναρινιών' του PetBirds, 10 Σεπ 2016.

 1. marouli_tta

  marouli_tta PB New Member

  Καλησπέρα.θα μου κάνουν δώρο ενα καναρινάκι λίγους μήνες μετά απο την απώλεια του budgie μου. Δεν ξέρω όμως, πως να απολυμάνω τον τοίχο που θα κρεμάσω το κλουβάκι και το χώρο που ήταν το προηγούμενο πουλάκι.Το κλουβί και τα υπόλοιπα αξεσουάρ θα είναι καινούργια.
   
 2. Μάρω, αν και η Κούκη σου δεν έφυγε από κάτι "κολλητικό" ,αν κατάλαβα βέβαια καλά (πρόβλημα στο ουροποιητικό),εντούτοις και για τον φόβο των Ιουδαίων, μπορείς να καθαρίσεις τον τοίχο με διάλυμα χλωρίνης -νερού, αν βέβαια ο τοίχος σηκώνει τέτοιο καθάρισμα!
   
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Να υποθέσω πως μιλάς για την απώλεια της Cookie που έγινε πριν τρεις περίπου μήνες...
  Πριν πω οτιδήποτε καλό είναι να συμβουλευτούμε το άρθρο https://petbirds.gr/articles/Η-φροντίδα-των-κατοικίδιων-πουλιών.193/ που ομολογουμένως είναι ολοκληρωμένο και καλό.
  Νομίζω όμως πως το χρονικό διάστημα που πέρασε είναι ένας καλός ασφαλιστικός μηχανισμός που θα κρατήσει το νέο φιλαράκι σου μακρυά από την ασθένεια που θανάτωσε το προηγούμενο.
  Επειδή όμως φαντάζομαι και την φοβία που πιθανόν νιώθεις θα σε συμβούλευα να ψεκάσεις τον τοίχο με μείγμα νερού και φαρμακευτικού dettol (εγώ αυτό θα έκανα) ώστε να υπάρξει μια μορφής απολύμανση.
  Μπορείς πάλι να πλύνεις τον τοίχο με νερό και χλωρίνη.
  Αν πάλι κρίνεις πως αυτό δεν είναι και τόσο "ασφαλές" για το φιλαράκι σου τότε μπορείς να ψεκάσεις με κάποιο από τα πάρα πολλά απολυμαντικά που κυκλοφορούν για το σκοπό αυτό όπως για παράδειγμα το F10 SC.
  Ή να ψεκάσεις και με κάτι πιο ήπιο όπως το bactazol
  http://www.culpret.gr/culpret/product.php?productid=3085&cat=23&page=1 ή κάτι αντίστοιχο.
   
  Τελευταία επεξεργασία: 10 Σεπ 2016
 4. marouli_tta

  marouli_tta PB New Member

  Σας ευχαριστώ πολύ. Σκέφτηκα και εγώ οτι έχει περάσει καιρός,αλλά θέλω να είμαι σίγουρη για το καινούργιο πουλάκι.Η χλωρίνη θα βάλω η θα αγοράσω κάποιο απο τα έτοιμα απολυμαντικά.
   
 5. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Μάρω μου αυτό που έγραψες είναι ερώτηση ή κατάφαση? :)
   
 6. marouli_tta

  marouli_tta PB New Member

  Κατάφαση :) Εννοώ οτι θα επιλέξω κάποιο απο τα δυο.
   
 7. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Υπάρχει σε αρκετές παραλλαγές. Ένα καλό για αυτήν την περίπτωση θα ήταν Dettol σε ψεκαστήρι που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα. marouli_tta, δεν θυμάμαι ακριβώς την ονομασία του, αλλά μπορείς να το βρεις εύκολα σε όλα τα σουπερμάρκετ.

  Edit: λέγεται Dettol Αντιβακτηριδιακό Καθαριστικό Επιφανειών Γενικής Χρήσης.
   
  Τελευταία επεξεργασία: 11 Σεπ 2016
 8. marouli_tta

  marouli_tta PB New Member

  Θα το ψάξω αύριο. ευχαριστώ πολύ και πάλι :)
   
 9. marouli_tta

  marouli_tta PB New Member

  Πήρα ένα dettol τελικά.αλλά δε βρήκα το διάφανο και πήρα ενα κυλινδρικο σπρει που λέει δε χρειάζεται ξέβγαλμα.θα αφήσω τον τοίχο να στεγνώσει και μετά θα φτιάξω την κατασκευή για να το χω ολο το χειμώνα έξω.
   
 10. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Τέλεια! Καλό καθάρισμα λοιπόν Μάρω!! :D
   
Φόρτωση...