Πρόσφατα

Πως μπορω να καταλαβω την ηλικια των καναρινιων;

#4
Εκείνα που φέρουν δαχτυλίδι, θα βρεις πάνω το έτος γέννησης. Το πουλάκι του οποίου τη φωτογραφία ανέβασες πριν έχει γεννηθεί το 2007.
Το άλλο που δεν έχει δαχτυλίδι, δεν μπορείς να ξέρεις.

(τα δαχτυλίδια φέρουν πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα πουλάκια. Γράψε ό,τι βλέπεις πάνω και θα σε βοηθήσουμε). Επίσης αν θες ψάξε στο φόρουμ μέσω της "αναζήτησης" και θα βρεις πολλές άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες!
 

orfea

PB New Member
#5
για σας στα μαγαζια που πουλανε κατοικηδια μπορω να παω εκει το καναρινι μου και ο υπευθηνος εκει να βρει την ηλικια του καναρινιου και να του βαλει δαχτηληδη:confused:
 
#6
δεν νομιζω... :S εγω εχω ακουσει οτι ξεχωριζει απο τα ποδια οχι ακριβος την ηλικια αλλα αν ειναι γερικο...ειναι τα ποδια του ποιο ζαρωμενα..δεν ξερω εαν υσχηει 100%
 

Georgina

Honored Member
PBCP Contributor
#7
Το δαχτυλίδι κλειστού τύπου που είναι και το πιό έγκυρο, περνιέται στα πόδια των νεοσσών λιγες μέρες μετά την γέννησή τους. Τα δαχτιλίδια αναγραφουν την χρονολογία γέννησης του πουλιού, την χώρα προέλευσης και τον κωδικό του εκτροφέα. Τα δαχτιλίδια τα προμηθεύονται οι εκτροφείς καναρινιών από τους συλλόγους τους.

Κανείς δεν μπορεί να σου βρεί την ακριβή ημερομηνία γεννησης του πουλιού , παρα μόνο εμπειρικά και κατα προσέγγιση απο καποια σημαδια. Το να βαλεις αυτη την στιγμη στο ποδι του πουλιου σου ενα δαχτιλίδι ανοιχτου τύπου δεν λεει τίποτα.
 
#8
αλλα αν ειναι γερικο...ειναι τα ποδια του ποιο ζαρωμενα..
Δεν είναι ζαρωμένα;)...νομίζω πως εννοείς τις άγριες κεράτινες φολίδες στα πόδια και στα δάχτυλα των καναρινιών που είναι μεγάλης ηλικίας. Σωστά;:rolleyes:
 

Georgina

Honored Member
PBCP Contributor
#10
Είναι το λεπτό σαν λέπι επίστρωμα που καλύπτει τα πόδια του πουλιού. Παρατηρησέ το...
 
#11
Είναι οι κεράτινες πλάκες που είναι πάνω στα πόδια και στα δάχτυλά τους. Αν τύχει και πιάσεις ένα καναρίνι και κοιτάξεις τα πόδια του θα δεις ότι δεν έχει δέρμα αλλά είναι καλυμμένα με τις κεράτινες φολίδες.:)
 
Top Bottom