Πως καταλαβαίνω ότι το θηλυκό καναρίνι είναι έτοιμο για ζευγάρωμα;

Συζήτηση με θέμα Πως καταλαβαίνω ότι το θηλυκό καναρίνι είναι έτοιμο για ζευγάρωμα;, που ξεκίνησε από aggelosstr, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 4 Μαρ 2014.

 1. aggelosstr

  aggelosstr PB New Member

  Μπορεί κάποιος/α να μου πει πως καταλαβαίνω ότι το θηλυκό καναρίνι είναι έτοιμο για να το ενώσω με το αρσενικό που είναι πανέτοιμο και έχει τρελαθεί να της κελαηδάει συνέχεια αλλά την βλέπω αδιάφορη προς το παρόν! Υπάρχει κάποιο μικρό μυστικό να την καταλάβω ?? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
   
 2. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Προσπαθεί να χτίσει φωλιά ?...σκίζει χαρτιά η βάζει ότι βρίσκει σε φωλιά η σε ταϊστρα η σε κάποιο σημείο του κλουβιού ?
  Βάλτης νήμα και φωλιά και δες αν είναι αδιάφορη, η θα προχωρήσει στην κατασκευή της .
  Εμένα μια θηλυκιά (γιατί θέλω να τα καθυστερήσω ),έπαιρνε τα κοτσάνια που μένανε απο τα χόρτα που τους έβαζα και τα τοποθετούσε στη φωλιά ..
   
 3. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Προσπαθεί να φτιάξει φωλιά με ότι μέσα διαθέτει. Κόβοντας χαρτί για παράδειγμα από αυτό που βάζουμε συνήθως στον πάτο του κλουβιού ή τραβώντας υλικό φωλιάς εφόσον της έχουμε δώσει.

  Edit: Νίκο με πρόλαβες.
   
 4. aggelosstr

  aggelosstr PB New Member

  Σκίζει συνεχώς την εφημερίδα που βάζω από κάτω.. Άρα θα της βάλω μια φωλιά κ νήμα και θα καταλάβω! Χίλια ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

  Έγινε σε ευχαριστώ πολύ και για τις δικές σου πληροφορίες!
   
 5. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Εμένα μια θηλυκια όταν είναι πυρωμενη τραβάει τα δικά της τα φτερά! Με τον αρσενικό υπάρχει κάποια σχέση?? Ταιζονται από το κάγκελο??
   
 6. aggelosstr

  aggelosstr PB New Member

  Ναι υπάρχει σχέση με τον αρσενικό αλλά έκανα μια δοκιμή εχθές να τα ενώσω αλλά όταν την πλησίαζε ο αρσενικός, εκείνη έφευγε και υπήρχε μια ένταση, και έτσι τα χώρισα ξανά!
   
 7. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Μην τα χωρίζεις επειδή διακρίνεις ''μια ένταση'' . Τα χωρίζεις μόνο αν τα βλέπεις να τσακώνονται έντονα και συνεχώς.
   
 8. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Όταν λέω σχέση εννοώ ο αρσενικός να κελαηδάει προς την θηλυκια, η θηλυκια να στήνεται, να ταιζονται από το κάγκελο, να θέλει το ένα να περάσει στην.μεριά του άλλου κτλ Έχεις παρατηρήσει τίποτα από τα παραπάνω??

  Επίσης μην κάνεις δοκιμές με το χώρισμα.. Δώσε φωλιά και νήμα στη θηλυκια..άμα τη στρώσει λίγο πριν την τελειώσει βγαλε το χώρισμα. Από ότι κατάλαβα το ζευγάρι δεν γνωρίζεται οπότε βγάλε το χώρισμα πριν νυχτώσει ώστε να κοιμηθούν μαζί και το πρωί να έχει συνηθίσει το ένα το άλλο και πολύ πιθανό να ζευγαρώσουν κιόλας! Οι τσακωμοι είναι μέσα στο πρόγραμμα πάντως! ;)
   
 9. aggelosstr

  aggelosstr PB New Member

  ΟΚ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!
   
 10. Όταν το θηλυκό βρίσκεται στην κορύφωση της κατάστασης ζευγαρώματος, προσπαθεί να μπει μέσα στις ταΐστρες, ψάχνωντας μέρος για τη φωλιά της και σκίζει το χαρτί στον πάτο του κλουβιού, αναζητώντας υλικό φωλιάς. Επίσης, καλεί συνέχεια το αρσενικό, τον ψάχνει και όταν κελαηδάει το αρσενικό, το θηλυκό ανταποκρίνεται με σηκωμένη την ουρά και κουνώντας σαν τρέμουλο τα φτερά της. Αυτό σημαίνει ότι έχει ταιριάξει το ζευγάρι!
  Αυτά κι από εμένα! Φιλικά!
   
 11. ναι ολα αυτα που εγραψες ειναι φυσιολογικα και σημαινει οτι θελουν να γινουν ζευγαρι
   
 12. aggelosstr

  aggelosstr PB New Member

  Ευχαριστώ πάρα πολύ!
   
 13. xaxo4

  xaxo4 PB Member

  παιδιά θα επηρεάσει το ζευγάρι οπτική ή ακουστική επαφή με άλλο πουλί ή πουλιά?
   
 14. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Όχι ιδιαίτερα. Μόνο η οπτική επαφή ενδέχεται να τους αποσπά την προσοχή. Καλού κακού, προτίμησε το ζευγάρι να μη βλέπει άλλα πουλιά.
   
 15. xaxo4

  xaxo4 PB Member

  και πάλιευχαριστώ..
   
Φόρτωση...