Πως καθαρίζουμε το κλουβί;

Συζήτηση με θέμα Πως καθαρίζουμε το κλουβί;, που ξεκίνησε από Niki, στο Forum 'Φροντίδα, Εκπαίδευση Παπαγάλων' του PetBirds, 1 Μαρ 2016.

 1. Niki

  Niki PB New Member

  Θα ήθελα να ρωτήσω ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για τον καθαρισμό του κλουβιού, τα υλικά που πρέπει να χρησιμοποιούμε και με τι συχνότητα!? :rolleyes:
   
 2. theodr

  theodr PB Member

 3. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Μια φορά τη βδομάδα είναι καλό να διαλύεις το κλουβί στα κομμάτια από τα οποία αποτελείται και να τα βάζεις μέσα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό.

  Στη συνέχεια, με ένα σφουγγάρι που θα διατηρείς για αυτήν τη δουλειά, θα πλένεις σχολαστικά το καθένα από αυτά τα κομμάτια με απορρυπαντικό. Μετά, τα ξεπλένεις καλά με τρεχούμενο νερό και τα αφήνεις να στεγνώσουν.

  Για όποιον έχει ένα-δύο πουλάκια, είναι καλό να έχει τον εξοπλισμό τους εις διπλούν. Έτσι, βάζεις τα πουλιά στο ένα σετ του εξοπλισμού που είναι καθαρό και καθαρίζεις το δεύτερο με την ησυχία σου για να το χρησιμοποιήσεις την επόμενη εβδομάδα.
   
 4. Niki

  Niki PB New Member

  Πολύ ενδιαφέρον . Βρήκα απαντήσεις σε πολλά! Αλλά δε βρήκα τον κατάλληλο τρόπο καθαρισμού. Μέχρι τώρα, καθαρίζω το κλουβι και όλα τα αξεσουάρ με αφρόλουτρο. Ίσως να μην είναι σωστό. Βρήκα κάποιο άρθρο εκτός φόρουμ που λέει κάτι για άζαξ. Οπότε παραμένω με τον προβληματισμό. o_O

  τώρα το είδα Σταύρο... Ευχαριστώ. Όταν λες απορρυπαντικό , τι απορρυπαντικο εννοείς!!!!???
   
 5. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Αυτό που έχει σημασία Νίκη είναι να έχει απορρυπαντικές ιδιότητες. Ότι χρησιμοποιεί καθένας για τον καθαρισμό του σπιτιού και κυρίως των αντικειμένων του σπιτιού. Το υγρό για το πλύσιμο των πιάτων ας πούμε, κάνει μια χαρά.
   
 6. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ίσως και κάποιο με αντιμικροβιακή δράση (πχ. dettol) να είναι ακόμη καλύτερα.
   
 7. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Θεωρώ ότι είναι το μόνο κατάλληλο για την τακτική καθαριότητα.
  Ποτέ κατά την γνώμη μου. Πέραν που δεν ξέρουμε ακριβώς τι περιέχουν, δεν ξεπλένονται και εύκολα.
   
Φόρτωση...