Πως θα τα κάνω να φάνε δυόσμο και ρίγανη;

Συζήτηση με θέμα Πως θα τα κάνω να φάνε δυόσμο και ρίγανη;, που ξεκίνησε από Θωμαις, στο Forum 'Διατροφή Καναρινιών' του PetBirds, 10 Φεβ 2016.

 1. πως θα κάνω το καναρίνι και το παπαγαλακι μου να φάνε δυόσμο και ρίγανη;;
   
 2. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Ο καλύτερος τρόπος είναι να να τους προσφέρεις κλωνάρια πού και πού για να δοκιμάσουν. Τα πουλιά είναι πολύ περίεργα και πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα ξεκινήσουν να τρώνε. Αν δεν το κάνουν, ίσως φοβούνται οπότε δοκίμασε να βάλεις το κλαδί κάθετα έτσι ώστε να μην εκτείνεται προς το εσωτερικό του κλουβιού τους.

  Αν και πάλι δεν δοκιμάσουν και θέλεις σώνει και καλά να φάνε, τότε μπορείς να δώσεις είτε αποξηραμένο είτε φρέσκο, ψιλοκομμένο μέσα στην αυγοτροφή τους.
   
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Βάζεις δυο κλαδάκια φρέσκια ρίγανη και δυόσμο.. και θα τα φάνε.
   
 4. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Αυτό έχω δοκιμάσει κι εγώ με τα δικά μου (παπαγάλοι).
  Κάποτε σκεφτόμαστε, πουλάκι είναι πόσο να φάει, και βάζουμε ένα μικρό κλαδάκι. Το πουλί όμως δεν ενθαρρύνεται να ασχοληθεί με ένα μικρό κομμάτι. Ενώ όταν του βάζεις μία φούντα, κλωναράκια, ειδικά μικρόφυλλα όπως η χλωρή ρίγανη, ενδίδουν πιο εύκολα, ίσως το βρίσκει πιο κοντά σε μια φυσική ανάμνηση. Σιγά-σιγά μαθαίνει να δοκιμάζει τα πάντα.
   
 5. κι εγώ έτσι τους τα δίνω γιατί σε χλωρό δεν πολύ δοκιμάζουν κανά δυό φιλαράκια τσιμπάνε μόνο. Αλλά αποξηραμένα μέσα στην αυγοτροφή τά τσακίζουν...
   
 6. Ευχαριστώ απλα τους δίνω πολυ καιρό και δεν το τρώνε ,στην αρχή τσίμπησαν αλλα μετά έτσι όπως το βάζω το παιρνω .Αυτο ισχύει με το παπαγαλάκι μου περισσότερο .Και κάθε ποτε πρέπει να τους δίνω?(αν φάνε και καθόλου)
   
 7. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Εσύ θα ακολουθείς το πρόγραμμα διατροφής που έχεις αποφασίσει και ή θα τα τρώνε ή θα τα πετάς. Κάποτε θα τα δοκιμάσουν, αυτό είναι σίγουρο. Αν ψάξεις, το φόρουμ έχει εκατοντάδες παρόμοιες συζητήσεις και όλα έμαθαν, με επιμονή και υπομονή.
   
 8. Να σε ρωτήσω,δίπλα από το κλουβί έχω μια γλάστρα με δυοσμο.Μπορω να βάζω το κλαδακι του δύοσμου μέσα στο κλουβί μήπως φάει??
   
 9. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Βέβαια, αν δεν ψεκάζεις με φάρμακα, που δεν νομίζω.
   
Φόρτωση...