Πως θα περασω δακτυλιδια σε μικρα με διαφορα ημερων;

Συζήτηση με θέμα Πως θα περασω δακτυλιδια σε μικρα με διαφορα ημερων;, που ξεκίνησε από kostasb, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 2 Ιαν 2015.

 1. kostasb

  kostasb PB New Member

  Το ερωτημα που μου προκυπτει τωρα βεβαια ειναι το οτι επειδη φετος για πρωτη φορα σκεφτομαι να περασω στα πουλια δαχτυλιδια κλειστου τυπου πως θα μπορεσω να το κανω οταν τα μικρα θα εχουν διαφορα απο μιας μεχρι και ισως μερικες μερες.
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Το δακτυλίδι ασφαλώς και εξαρτάται από τη μέρα που βγήκαν τα πουλάκια, αλλά πολλές φορές μας καθυστερεί η ανάπτυξη κάποιων νεοσσών... Ακόμη κι εμείς που περνάμε συστηματικά δακτυλίδια μπορεί να χρειαστούμε δύο και πιο σπάνια τρεις μέρες για να ολοκληρώσουμε το πέρασμα σε όλη τη φωλιά...
  Αυτό το πρόβλημα καταλαβαίνεις πως μπορεί να το έχεις ακόμη και όταν "τραβήξεις" τα αυγά....
  Ασφαλώς δε γίνεται τακτικά... αλλά συμβαίνει.
   
 3. kostasb

  kostasb PB New Member

  Συνεπως κυριε Γιαννη καταληγουμε οτι ειναι εφικτη η διαδικασια εστω και ετσι απλα θα χρειαζεται παρατηρηση σωστα?
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Σωστά Κώστα... πολύ σωστά.
  Η φυσική παρουσία μας στο χώρο εκτροφής, η καταγραφή σε ημερολόγιο κάθε προγραμματισμένης εκτροφικής εργασίας (μέσα σ' αυτές και τα δακτυλίδια) και η παρακολούθηση στο επίπεδο του εφικτού όλων όσων διαδραματίζονται κατά την περίοδο της αναπαραγωγής στο κοπάδι μας (μικρό ή μεγάλο) είναι κάτι περισσότερο από επιβεβλημένη.
  Οι ανάγκες των πτηνών μας αυτή την περίοδο είναι ασφαλώς πολύ μεγαλύτερες και οι απαιτήσεις των νεοσσών τους εξαιρετικά μεγάλες...
  Όσο για τα δακτυλίδια μετά την τοποθέτησή τους στα πόδια των μικρών της φωλιάς μας αυξάνεται για μια δυο μέρες και το επίπεδο "συναγερμού" και η προσοχή μας.
  Μερικές φορές (σπάνια πλέον) δεν τα αποδέχονται οι μητέρες κυρίως οι σχολαστικές στην καθαριότητα, με κίνδυνο για τα μικρά. Σε αυτή την περίπτωση τυλίγουμε με τσιρότο στο χρώμα του δέρματος τα δακτυλίδια για να μπερδέψουμε τη μητέρα. Κάποιοι εκτροφείς μάλιστα ρίχνουν και αρκετούς σπόρους μέσα στη φωλιά για να έχει δουλειά καθαριότητας και να αφήσει ήσυχα τα μικρά.
  Άλλες πάλι (ακόμη πιο σπάνια) τα δακτυλίδια ερεθίζουν τα ευαίσθητα ποδαράκια τους και πρέπει να ενεργήσουμε προληπτικά...
  Σε γενικές όμως γραμμές τα προβλήματα δεν είναι πολλά... και με τη βοήθεια όλων όσων γνωρίζουν σχετικά μέσα από εδώ γίνονται εύκολα αντιμετωπίσιμα.
  Απλά ρωτάμε ... και όσοι γνωρίζουν απαντούν.
  Για τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν υπάρχουν αρκετά videos με οδηγίες όπως το παρακάτω
   
Φόρτωση...