Πως θα καταλαβω αν τα πουλια εχουν ψειρες;

Συζήτηση με θέμα Πως θα καταλαβω αν τα πουλια εχουν ψειρες;, που ξεκίνησε από Kritonas, στο Forum 'Φροντίδα, Διαμονή Ιθαγενών Πουλιών - Υβριδίων' του PetBirds, 5 Ιουν 2014.

 1. Kritonas

  Kritonas PB New Member

  Γεια σας,
  Μπορειτε να μου πειτε πως θα καταλαβω αν τα πουλια εχουν ψειρες και με ποιο σπρευ χρησιμοποιατε εσεις?
  Ευχαριστω
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Γενικά η μαύρη ψείρα είναι ορατή με το μάτι και την βλέπεις πάνω στο πουλάκι, στις τροφοθήκες κτλ και είναι ευκολότερη στην αντιμετώπιση.
  Η κόκκινη ψείρα κρύβεται την ημέρα, ζει σε πτυχώσεις των πατήθρων και άλλων κρυφών σημείων των κλουβιών και εφορμά στα πουλάκια το βράδυ, πίνοντας αίμα.
  Τις ανακαλύπτεις είτε σκεπάζοντας με ένα λευκό πανί το βράδυ το κλουβί και το πρωί ανακαλύπτεις μικρά κόκκινα σημαδάκια από αίμα στο πανί, είτε βάζοντας μια ελαφρά νωπή και διπλωμένη χαρτοπετσέτα στα κάγκελα το βράδυ και το πρωί τις βρίσκεις κρυμμένες στην χαρτοπετσέτα και η αντιμετώπισή της είναι πιο δύσκολη.
  Διάβασε εδώ Ακάρεα και ψείρες στα πουλιά .
  Η μαύρη αντιμετωπίζεται και με ήπια σκευάσματα όπως το pinex, σπρέυ ή σκόνη, για την κόκκινη πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάτι πιο ισχυρό όπως το chevi-tren
   
 3. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Το Chevi-tren Chevita δεν το λες και ισχυρό φάρμακο. Χρησιμοποιείται περισσότερο προληπτικά και φαίνεται να είναι αρκετά αποτελεσματικό. Το Frontline για το ίδιο το ζώο - πουλί και το Ardap για το εκτροφείο και τον εξοπλισμό είναι πιο ισχυρά φάρμακα και πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή, ως έσχατη λύση εκεί που το πρόβλημα είναι μεγάλο.
   
Φόρτωση...