Πως θα καθαρίσω το παλιό μου κλουβί;

Συζήτηση με θέμα Πως θα καθαρίσω το παλιό μου κλουβί;, που ξεκίνησε από TheBigL, στο Forum 'Φροντίδα Διαμονή Καναρίνιων' του PetBirds, 12 Φεβ 2015.

 1. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Καλησπέρα.Πρωτού αναζητήσω καινούργιο πουλάκι πως θα καθαρίσω το παλιό μου κλουβί σωστά ώστε να μην έχει κάποιο θέμα το καινούργιο καναρίνι?
   
 2. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Άφησε το να μουσκέψει για λίγη ώρα στο νερό. Μετά, κάνε μια καλή σαπουνάδα για να το πλένεις και αν χρειαστεί, ένα δεύτερο χέρι μετά από λίγο. Καλό ξέπλυμα και στέγνωμα.
   
 3. Sylvia

  Sylvia PB New Member

  Εγώ προσωπικά θα το πέρναγα και ένα "λουσιματάκι" με Chevitren για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. (Αν και είναι λίγο ακριβό και μπορεί να είναι και λίγο υπερβολή να πας να το αγοράσεις. Πάντως χαμένο δε θα πάει, χρειάζεται κάθε τόσο στη γενική καθαριότητα.)
   
 4. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Αυτό πού το πουλάνε?Και όταν λες ακριβό πόσο κάνει περίπου?
   
 5. misalouris

  misalouris PB Moderator Staff Member

  Υπάρχει μια σχετική απάντηση με το θέμα σου Ποιος είναι ο σωστός τρόπος καθαρισμού του εξοπλισμού πτηνών; | PetBirds και είναι μέρος περίπου της ίδια ερώτησης φίλου της παρέας μας.
  Αν το διαβάσεις θα βρεις πολλές λύσεις .... αν υπάρχουν απορίες εδώ είμαστε.
  Καλά κάνεις και ρωτάς... η καθαριότητα είναι το Α και το Ω σε ένα χώρο διαβίωσης όντων και είναι ένα θέμα που όσο ανακινείται τόσο εμπλουτίζεται και κάνει καλό σε όλους.
   
 6. Sylvia

  Sylvia PB New Member

  Θα το πάρεις από Pet Shop και κάνει γύρω στα 17-18 €. Βέβαια είναι 300 ml και κάθε φορά αραιώνεις 30 ml για ένα λίτρο νερού. Οπότε φαντάσου για πόσες χρήσεις φτάνει. Και είναι σχετικά ακίνδυνο για τα πουλάκια.
   
 7. sdc

  sdc PB Member

  Το πλένεις καλά, το βουτάς σε διάλυμα νερού με 5% χλωρίνη, ξεπλένεις καλά, το αφήνεις στον ήλιο κάποιες ώρες
   
 8. Dimitris_thess

  Dimitris_thess PB New Member

  Προσωπικά πιστεύω πως βοηθά και το καυτό νερό.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...