Πως θα δώσω για πρώτη φορά φρούτα και λαχανικά στο καναρίνι;

Συζήτηση με θέμα Πως θα δώσω για πρώτη φορά φρούτα και λαχανικά στο καναρίνι;, που ξεκίνησε από lianna, στο Forum 'Διατροφή Καναρινιών' του PetBirds, 20 Ιαν 2009.

 1. lianna

  lianna PB New Member

  Το καναρίνι που μου χάρισαν δεν του έχουν δώσει ποτέ φρούτα και λαχανικά. Πως να ξεκινήσω να του δίνω, κάθε πότε και με τι καλύτερα να ξεκινήσω και τι πρέπει να προσέχω;
   
 2. ShadyLady

  ShadyLady PB Member

  Μπορείς να ξεκινήσεις κι από σήμερα αν θες...μέρα παρά μέρα είναι καλά πιστεύω. Απλά να προσέχεις να είναι καλά πλυμμένα και μην τ' αφήνεις πολλές ώρες στο κλουβί γιατί μετά από κάποιες ώρες αλλοιώνονται...μετά από 2-3 ώρες μπορείς να τα βγάλεις. :)

  Ρίξε μια ματιά και σ' αυτή τη συζήτηση: https://petbirds.gr/threads/Απογορευμενα-φρουτα-και-λαχανικα.4423/ και σ' αυτή: https://petbirds.gr/threads/Πίνακας-βιταμινών-και-μεταλλικών-στοιχείων.8022/
   
  Τελευταία επεξεργασία από moderator: 14 Ιουλ 2016
 3. Καλύτερα να το βάλεις σιγά σιγά σε νέο διατροφικό πρόγραμμα. Εγώ στα καινούρια πουλιά που πέρνω από πετσοπ (και δεν ξέρουν τι είναι φρούτο) αρχίζω να δίνω την πρώτη και δεύτερη εβδομάδα από μία φορά φρούτο και μία λαχανικό. Τις επόμενες δύο εβδομάδες προσθέτεις άλλη μία μέρα και στη συνέχεια μέρα παρά μέρα όπως αναφέρει και η Αναστασία. Απλά το κάνω αυτό για να μην αλλάξει απότομα η διατροφή του πουλιού με αποτέλεσμα διάρροιες κλπ και επίσης για να μην πέσει με τα μούτρα (λογικό για το καναρίνι αφού δεν τα έχει ξαναδεί και του αρέσουν) στα φρούτα και καταναλώσει μεγάλες ποσότητες με παρόμοιο αποτέλεσμα. Πάντα μικρές ποσότητες και όπως αναφέρθηκε μετά από μερικές ώρες τα βγάζουμε από το κλουβί.
   
Φόρτωση...