Πως θα διακόψω τυχόν τρίτη γέννα;

Συζήτηση με θέμα Πως θα διακόψω τυχόν τρίτη γέννα;, που ξεκίνησε από falkonis, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 19 Απρ 2016.

 1. falkonis

  falkonis PB New Member

  Νομίζω ότι άλλο πράγμα είναι αν υπάρχει ιστορικό.

  Προφανώς εννοεί ότι αν υπάρχει ιστορικό ποιος ο λόγος να βάζεις ένα τέτοιο ζευγάρι να τεκνοποιεί.

  Εγώ θα το πάω παρακάτω

  Παρά το γεγονός ότι είναι καταπληκτικό ζευγάρι το οποίο φτιάχνουν μαζί την φωλιά, κλωσάνε και οι δύο, ταΐζουν μαζί τα μικρά, αν όταν κλαρώνουν τα μικρά είναι βεβαιωμένη πρακτική η επίθεση, απομόνωση και η εγκατάλειψη ενός από τους νεοσσούς θα πρέπει ή να μην τα ζευγαρώσω ξανά ή να έχω από πριν λάβει μέτρα ασφαλούς αντιμετώπισης του γεγονότος.

  Είναι πολύ άσχημο να χάνεται πουλάκι 12-14 ημερών.

  Και εγώ αυτό σκέπτομαι τώρα.

  Και ως πρωτάρης ρωτάω

  Πως θα διακόψω τυχόν Τρίτη γέννα;

  Γιατί το πρόβλημα εκεί πιστεύω ότι είναι

  Ξαφνικά είδα ζευγαρώματα και το ζευγάρι άρχισε να χαλάει την φωλιά ενώ τα μικρά ήταν ακόμη μέσα (2-3 μέρες πριν κλαρώσουν.

  Τότε έβαλα 2η φωλιά για να μην πετάξουν έξω τα μικρά χωρίς να περιμένω βέβαια αυτή την συμπεριφορά προς το ένα μικρό νεοσσό

  Για Τρίτη γέννα δεν το συζητάω

  Οπότε τι κάνω;

  Βγάζω τον αρσενικό την 13η ηλικιακή ημέρα των νεοσσών για ασφάλεια;

  Θα τα καταφέρει μόνη η κανάρα να ταΐζει τα πουλιά στην φωλιά;

  Γιατί υποθέτω ότι αν βάλω μόνο τον αρσενικό στην μισή ζευγαρώστρα με χώρισμα θα ταΐζει τα μικρά.

  Κι αν δεν τα ταΐσει όλα, σίγουρα δεν θα μπορεί να χτυπήσει κάποιο.

  Η κανάρα όμως, 1-2 μέρες θα τα καταφέρει μόνη με τα πουλάκια στην φωλιά;
   
 2. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Μια ιδέα είναι να ταίζεις τα μικρά από μικρή σχετικά ηλικία, από 5-6 ημερών να σε μάθουν έτσι ώστε όταν γίνουν 14-15 ημερών να τα αναλάβεις εσύ εξολοκλήρου. Αλλά είναι δύσκολο... είναι μεγάλη δέσμευση!!

  θα προχωρήσεις σε 3η γέννα ή όχι? θα την αφήσεις μόνη της με τα αυγά? ή θα βάλεις από τώρα ψεύτικα και τέλος οι νεοσσοί για φέτος? Δεν κατάλαβα..
   
 3. falkonis

  falkonis PB New Member

  Και δεν έχω τόσο χρόνο και κυρίως δεν έχω την εμπειρία

  Την δευτερη γέννα που προχωράει τώρα την συνεχίζω (είναι στο 3ο αυγό)
  Τον τρόπο να εμποδίσω τυχόν 3η γέννα θέλω
   
 4. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Η άλλη λύση είναι παρένθετη μητέρα.. Έχεις άλλη κανάρα διαθέσιμη να τα κλωσήσει και να μεγαλώσει τα μικρά?? Επειδή ξέρω πόσο τα αγαπάς και πόσο τα πονάς (το κατάλαβα απ την αγγελία και από αυτά που έκανες για τον μικρούλι) με όλο το θάρρος εγώ έχω 3 (σε λίγο 4) κανάρες που κάθονται σε ψεύτικα αυγά. Αν θες δε θα είχα κανένα πρόβλημα να μου φέρεις τα αυγά και να σου δώσω όλα τα μικρά μόλις απογαλακτιστούν! Οι κανάρες μου είναι κορίτσια με εμπειρία πολύ καλές μανούλες!! ;)

  Αααα τώρα κατάλαβα!! Απομακρύνεις τον αρσενικό να μην τον βλέπει και της αλλάζεις διατροφή. Πιο συντηρητική. Αλλά θα σου κάνει στάνταρ αυγά.. οπότε μόλις τα κάνει τα πετάς και βάζεις ψεύτικα.. και την αφήνεις να κλωσήσει λίγες μέρες να κλείσει τον κύκλο της.. Μετά λογικά θα είναι καλοκαίρι και θα προχωρήσει σε πτερόροια! Αλλά για να την βοηθήσεις να ξεπυρώσει δε θα πρέπει ούτε να βλέπει ούτε να ακούει τον αρσενικό!
   
Φόρτωση...