Πως θα αποχτησω δαχτυλιδια με νουμερο επανω;

Συζήτηση με θέμα Πως θα αποχτησω δαχτυλιδια με νουμερο επανω;, που ξεκίνησε από vaggos, στο Forum 'Γενικά για Ιθαγενή Πουλιά - Υβρίδια' του PetBirds, 29 Σεπ 2008.

 1. Να ρωτησω βρε παιδια οσοι 3ερουν, που πιστευω ειναι αρκετοι εδω μεσα..για να αποχτησω δαχτυλιδια με νουμερο επανω, πρεπει να εχω γραφτει υποχρεωτικα σε καποιο συλογο??
   
 2. Αν θες να αποκτήσεις δαχτυλίδια που να έχουν μόνο έναν αύξοντα αριθμό δεν είναι απαραίτητο να γραφτείς σε σύλλογο. Μπορείς να βρεις και σε pet shop.
  Αν θες δαχτυλίδια που να έχουν και δικό σου κωδικό, χρονολογία, αύξοντα αριθμό και τα αρχικά συλλόγου τότε ναι πρέπει να γραφτείς.
   
 3. και η εγγραφη γινετε ηλεκτρονικα η αυτοπροσωπος?
   
 4. Κάποιοι σύλλογοι κάνουν και ηλεκτρονικά την εγγραφή κάποιοι άλλοι πρέπει να κατεβάσεις την αίτηση από το site να τη συμπληρώσεις και να τη στείλεις με fax ή ταχυδρομείο. Καλό είναι πάντως πριν κάνεις οτιδήποτε να μιλήσεις και με κάποιον από το διοικητικό συμβούλειο του συλλόγου ώστε να σου πει και δυο λόγια για το πως δουλεύει ο σύλλογος και τι απαιτήτε για την εγγραφή.
   
 5. inca1099

  inca1099 PB Member Article Writer

  Γίνεται διαγωνισμός για καρδερινοκάναρα (υβρίδια), αν θυμάμαι καλά ανήκουν στην ομάδα H. Ο διαγωνισμός αφορά αποκλειστικά την εμφάνιση και όχι την φωνή.
   
 6. nikosk

  nikosk PB New Member

 7. inca1099

  inca1099 PB Member Article Writer

  Θα βγούμε off topic ξανά. Νομίζω (με κάθε επιφύλαξη) οι κανονισμοί της διεθνούς COM αναφέρουν σαν ελάχιστο αριθμό συμμετοχών, για να υπάρξει μια κατηγορία, τα 5 πουλιά (μην ξεχνάμε οτι ζούμε στην Ελλάδα, και σαφώς ο αριθμός των πτηνών είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με άλλους συλλόγους πτηνών του εξωτερικού, οπότε λίγο δύσκολο να δούμε 50-100 καρδερινοκάναρα σε μια έκθεση - διαγωνισμό) Με αυτό το σκεπτικό εγώ που έχω redpoll δεν θα έπρεπε να κάνω συμμετοχή μαζί με κάποιον άλλον εκτροφέα.
  Συγνώμη για το off topic
   
  Τελευταία επεξεργασία από moderator: 10 Ιουλ 2016
 8. nikosk

  nikosk PB New Member

  Γρηγόρη δεν ξέρω να σου πω συγκεκριμένα για τους κανονισμούς της COM ξέρω να σου πω όμως ότι για να υπάρχει ανταγωνισμός τα πουλιά πρέπει να είναι σε ένα σεβαστό αριθμό.
  Το μεγάλο κρίμα είναι ότι δεν υπάρχουν τα 50-100 δεν θα ήταν όμως ωραία να υπήρχαν!
   
 9. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  --Αν και δεν γνωρίζω τον ακριβή αριθμό ,που θέτει σαν όριο η COM,
  για το "άνοιγμα" κάποιας κατηγορίας, θάλεγα οτι ούτως ή άλλως τα πουλιά θα κρηθούν απο τον κριτή σαν να βρήσκονταν ανάμεσα σε άλλα 50 ή 100.Αυτά που δεν έχουν τα προσόντα να αποσπάσουν κάποιο βραβείο θα πάρουν ένα 87-88 ή 89 και θα μείνουν με την ικανοποίηση της συμμετοχής
  --Βέβαια για τους συμμετέχοντες αλλά και για το κοινό που ενδιαφέρεται ο μεγάλος αριθμός διαγωνιζωμένων χαρίζει άλλη αίγλη και κύρος στην έκθεση.
   
 10. Βεβαίως ο ανταγωνισμός μεταξύ πολλών εκτροφέων βοηθά τόσο την ανάδειξη του καλύτερου, όσο και τη θέσπιση αντικειμενικότερων κριτηρίων επιλογής. Κάπως έτσι βελτιωνόμαστε όλοι.

  Ωστόσο, καλό είναι να έχουμε υπόψη ότι ένας διεθνής κριτής αξιολογεί με βάση όχι τον περίγυρο, ή το επίπεδο των πουλιών που εκτίθενται, αλλά με σαφείς κανόνες (standards) ανά ράτσα, είδος, και πουλί.
  Εάν κοιτάξεις σε παλαιότερους διαγωνισμούς μπορείς να δεις πολλά παραδείγματα που κρίθηκαν περί τα 10 πουλιά και ο νικητής δεν έχει παρά 87 βαθμούς κρίσης...

  Είναι κανόνας πάντως, ότι όσο αυξάνεται ο ανταγωνισμός, τόσο καλύτερα πουλιά θα έχουν μακροπρόθεσμα οι νικητές.
   
 11. nikosk

  nikosk PB New Member

  Να σας θυμίσω το εξής άλλο είναι να κριθεί το πουλί από εξειδικευμένο κριτή στο είδος και άλλο από ένα «άσχετο» αλλά βέβαια αυτοί οι «άσχετοι» ξέρουν όσα δεν θα μάθουμε εμείς ούτε σε 1000 χρόνια.
   
 12. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  --Δεν σε καταλαβαίνω.Υπάρχει περίπτωση να κρηθούν πουλιά σε διαγωνισμό συλλόγου που ανήκει στην COM απο κάποιον "άσχετο";:confused:
   
 13. andreasrodos

  andreasrodos PB New Member

  Κι εγώ την ίδια απορία έχω,αν και συνεχίζουμε να είμαστε off topic !
   
 14. nikosk

  nikosk PB New Member

  Ελάτε τώρα δεν έχετε ακούσει τις συζητήσεις που γίνονται στους συλλόγους με θέμα ο τάδε κριτής είναι γερός στο χρώμα και ο δείνα κεντάει στη ποζιτούρα κλπ κλπ κλπ.
  Μην νομίζεται ότι λέω ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται το ακριβώς αντίθετο.
   
 15. andreasrodos

  andreasrodos PB New Member

  Νίκο θεωρώ το συγκεκριμένο μήνυμα μεγάλο φάουλ!
  Δίνει τροφή για ποικίλες και άφθονες ερμηνείες-παρερμηνείες.Μήπως,λέω μήπως,χρήζει καλύτερης διατύπωσης αν όχι διαγραφής;
   
 16. Η επιλογή των κριτών από όλους τους συλλόγους που τουλάχιστον εγώ γνωρίζω, γίνεται από τις αναρτημένες λίστες της COM που περιλαμβάνουν όχι μόνο το ιστορικό των κριτών, αλλά και την εξειδίκευσή τους σε πουλιά εμφάνισης, χρώματος, φωνής, ιθαγενών, ιβριδίων, τροπικών κλπ κλπ
  Και σ' αυτά τα δημοσιευμένα στοιχεία δεν υπάρχει κάτι που είναι υπό αμφισβήτηση...
  Δεν χρειάζεται να είμαστε καχύποπτοι με τα πάντα, παρά μόνο όταν υπάρχει πολύ συγκεκριμένος και αντικειμενικός λόγος.
   
 17. nikosk

  nikosk PB New Member

  Δεν το νομίζω ούτε για τη διατύπωση ούτε για τη διαγραφή τουλάχιστον από μέρος μου σκοπός δεν είναι να θίξω κανένα.
  Ο Γιώργος Βραχνής παραπάνω μίλησε για λίστες με το ιστορικό κάθε κριτή, αυτό που λέω εγώ είναι δεν αξίζει ένα άγριο να κριθεί από ένα κριτή εξειδικευμένο στα άγρια και ούτω καθεξής και για τα υπόλοιπα, αλλά επειδή οι σύλλογοι δεν είναι αρκετά δυνατοί σε αριθμό μελών και αναλόγως δυνατοί ταμειακά οι κριτές που θα έρθουν θα είναι πχ ποζιτούρας ή χρώματος ή 2 με 1.
   
 18. andreasrodos

  andreasrodos PB New Member

  Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η κουβέντα βαδίζει σε λάθος μονοπάτια!Συγνώμη Νίκο αλλά βοηθάς στην λοξοδρόμηση.
   
 19. SAKIS_X

  SAKIS_X PB New Member

  Πολλά πράγματα ακούγονται περίεργα στην Ελλάδα όμως παρόλα αυτά δεν είναι.
  Πιστεύω ότι όσον αφορά τους διαγωνισμούς των συλλόγων στην Ελλάδα βρίσκονται σε θέματα οργάνωσης σε πάρα μα πάρα πολλή καλό επίπεδο.
  Συμπληρωματικά να αναφέρω ορισμένα γενικά σημεία αν και θα είμαι of topic.
  Διαγωνισμός της COM
  Γίνετε κάθε χρόνο και σε διαφορετική χώρα με την εποπτεία του Συμβουλίου της COM. Τα κριτήρια συμμετοχής (αριθμό πουλιών, κόστος συμμετοχής, κ.α διοικητικά θέματα) τα αποφασίζει το Συμβούλιο της COM. Τα πρότυπα των διαγωνιζόμενων πουλιών, οι κατηγορίες, οι κριτές που θα συμμετέχουν δηλ. τα τεχνικά θέματα, τα αποφασίζει η Ενωση Κριτών της COM. (Ανεξάρτητο όργανο). Ολα τα παραπάνω αφορούν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της COM. Οι σύλλογοι προκειμένου να προετοιμάσουν τα μέλη τους για το κορυφαίο γεγονός στο χόμπυ μας (το παγκόσμιο πρωτάθλημα) υιοθετούν, ανάλογα με τις συνθήκες που έχουν να αντιμετωπίσουν εκτροφικά, εν μέρη ή εξ ολοκλήρου τις αποφάσεις της COM. Πρακτικά στην Ελλάδα για να έχεις συμμετοχές από διαφορετικές "ράτσες" πουλιών δεν βάζεις περιορισμούς.
  Το ελάχιστο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι το όριο των 90 βαθμών για τα πουλιά που διαγωνίζονται μονά και το όριο των 360 βαθμών για τετράδες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι και μόνο του να διαγωνιστεί κάποιο πουλί, χωρίς καμία άλλη συμμετοχή, στην κατηγορία του, πρέπει να κριθεί με τουλάχιστων 90 βαθμούς για να βραβευθεί. Αν πάρει λιγότερο δεν βραβεύετε.
  Κριτές
  Κριτές της COM γίνονται όλοι οι Εθνικοί κριτές που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 5 χρόνια και έχουν κρίνει σε κάποιο επαρκή αριθμό εκθέσεων. Γίνονται κριτές σε συγκεκριμένες κατηγορίες και όχι σε όλες. Στην COM υπάρχουν κριτές χρώματος, τύπου, ευρωπαικής πανίδας, υβριδίων κλπ. Μπορεί να είναι μόνο σε μια κατηγορία κριτές ή και σε όλες μαζί ανάλογα με τις εξετάσεις που θα δώσουν. Αυτή τη στιγμή οι εξετάσεις των κριτών γίνονται στα παγκόσμια πρωταθλήματα με τους όρους και την ύλη που ορίζει η ένωση κριτών.
  Οι Εθνικοί κριτές είναι κριτές που αναγνωρίζονται από το σύλλογο τους ή τους συλλόγους της χώρας τους. Οι διαδικασίες καθορίζονται από τους συλλόγους τους.
  Παράδειγμα: Στη Γερμανία υπάρχουν δύο ομοσπονδίες. Η ΑΖ και η DKB. Η κάθε μια έχει τους δικούς της κριτές, όμως μεταξύ τους αναγνωρίζουν ώς ισότιμους και τους κριτές της άλλης ομοσπονδίας. Πρακτικά οι περισσότεροι Γερμανοί είναι κριτές και των δύο Ομοσπονδιών. Πρακτικά ένας κριτής της ΑΖ μπορεί να κρίνει σε διαγωνισμό που διοργανώνεται από την DKB και αντίστροφα.
  Για να γίνει κάποιος κριτής στην ΑΖ/DKB πρέπει να εκτρέφει τουλάχιστον 5 χρόνια τη "ράτσα" που θέλει να κρίνει και να έχει πάρει κάποιες διακρίσεις σε διαγωνισμούς με την "ράτσα" του. Ακολουθεί μια θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση 2 χρόνων και στη συνέχεια δίνει εξετάσεις. Επίσης εδώ και 2 χρόνια για να γίνει κάποιος κριτής στα Υβρίδια θα πρέπει να είναι ΚΑΙ κριτής στα αγριοπούλια ή εξωτικά.
  Στην Ελλάδα οι σύλλογοι αποφασίζουν ποιούς κριτές θα καλέσουν ανάλογα με τι πουλιά έχουν κλπ. Συνήθως είναι "μεικτοί" κριτές. Μπορούν να κρίνουν όλες τις κατηγορίες.

  ΚΑΡΔΕΡΙΝΟΚΑΝΑΡΑ
  Αποτελούν εκτροφικό στόχο της COM και υπάρχουν για αυτά συγκεκριμένες κατηγορές. Κρίνονται ως προς την εμφάνιση σύμφωνα με τα πρότυπα που υπάρχουν ανάλογα από τι γονείς προέρχονται. (καναρίνιΧκαρδερίνα (major κλπ) ή καρδερίναΧκαναρίνι) Ισχύει και για αυτά το όριο των 90-360 βαθμών. Πρακτικά οι περισσότεροι κριτές του εξωτερικού είναι και κριτές Υβριδίων και οι ίδιοι έχουν βγάλει ή βγάζουν υβρίδια.

  Είναι τεράστιο το θέμα, ελπίζω κάποια πράγματα να τα ξεκαθάρισα και να μην τα μπέρδεψα περισσότερο.:)
   
Φόρτωση...