Πως θα έχω σωστό ζευγάρωμα κόκκινων μωσαϊκών καναρινιών;

Συζήτηση με θέμα Πως θα έχω σωστό ζευγάρωμα κόκκινων μωσαϊκών καναρινιών;, που ξεκίνησε από patilas, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 23 Νοε 2014.

 1. patilas

  patilas PB Member

  Λοιπόν έχω μια άσπρο κόκκινη καναρα μάσκα κ θέλω ν πετύχω κόκκινο κορμί μ κόκκινη μάσκα μπορεί κάποιος αν ξέρει ν μου δώσει έναν καλό συνδυασμό ν το πλησιάσω όσο μπορώ.. Έχω προσπαθήσει αλλά καμία επιτυχία
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Παναγιώτη θα ήθελα να δω δυο φωτογραφίες από τα πτηνά που θέλεις να ζευγαρώσεις, ώστε να σου απαντήσουμε (εγώ αν μπορώ) συλλογικά για το προσδοκώμενο αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας.
   
 3. patilas

  patilas PB Member

  Ωραία αύριο θ τα βγάλω κ θ τα ανεβάσω παντός περιγραφικά το ένα είναι σαν την καναρα που έχεις στην φώτο κ το άλλο αχατης κόκκινο έντονο θ ανεβασω κ φώτο γισ του λόγου το αληθές
   
 4. Δηλαδή κόκκινο μωζαικ με κόκκινο αχάτη; Δεν θα μπερδευτούν τα χρώματα;
   
 5. patilas

  patilas PB Member

  Θ μπερδευτούν ναι αλλά δεν έχω κάτι άλλο σε κόκκινο καναρίνι.
   
 6. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Παναγιώτη δεν ζευγαρώνουμε ΠΟΤΕ καναρίνια λιποχρωμικά όπως τα κοκκινα, με μελανίνης, όπως οι Αχάτες.Το ζευγάρωμα αυτό σημαίνει καταστροφή και των δύο ποικιλιών . Ολη η Ελλάδα είναι γεματη απο κόκκινα και αχάτες . Βρες τα αντίστοιχα ταίρια τους και κάντα ΣΩΣΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ. Αν θέλεις βοήθεια στον τρόπο και τις ποικιλίες που μπορεί να ζευγαρώσει ένας αχάτης ή ένα λιποχρωμικό , εδώ είμαστε να τα πούμε εκτενώς.
   
 7. patilas

  patilas PB Member

  Ωραία ευχαριστώ κάτι παραπάνω θ ξέρετε.. Θ το μελετήσω καλύτερα έχω χρόνο, κ θ ενημερώσω εδώ για την απόφαση μου.
   
 8. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Θεωρώ λάθος μεγάλο να "μπερδεύεις" τα είδη που με τόσο κόπο κάποιοι για πάρα πολλά χρόνια προσπάθησαν να σταθεροποιήσουν.
  Μπορείς να διατηρήσεις τις ράτσες των πτηνών σου χωρίς να πληρώσεις ή να επιβαρυνθείς στο ελάχιστο.
  Αν για παράδειγμα ζητήσεις ανταλλαγή με κάποιο από τα μέλη μας που να διαθέτει τον ένα ή τον άλλο τύπο πτηνών ... θα αποκτήσετε και οι δυο συντρόφους στα πτηνά σας, θα είστε και οι δυο ευχαριστημένοι και ασφαλώς δεν θα "διαφοροποιήσετε" και τη ράτσα τους μια και οι απόγονοί τους θα μοιάζουν στους γονείς.
  Χρόνος υπάρχει μέχρι την εποχή της αναπαραγωγής... απλά ψάχνουμε για διάθεση που είμαι σίγουρος πως τη διαθέτεις. Καλό ψάξιμο λοιπόν κι εγώ από τη μεριά μου θα μιλήσω σε κάποιο παλικάρι σχετικά με το θέμα σου κι αν έχω νέα θα σου απαντήσω.
   
 9. patilas

  patilas PB Member

  Ευχαριστώ πολύ να είσαι καλά όρεξη κ διάθεση τρελή. Κάτι off προσπαθώ ν ανεβασω δύο πουλάκια που μόλις μου δόθηκαν κ δεν μπορώ είναι μεγάλες λέει κάποια βοήθεια; Ευχαριστώ
   
 10. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας, ακόμη και η ζωγραφική είναι αρκετό για να τις μικρύνεις και να μας τις ανεβάσεις. Αν θες περισσότερο βοήθεια στείλε πμ.
   
Φόρτωση...