Πως βοηθαμε τα καναρινια να κελαηδησουν;

Συζήτηση με θέμα Πως βοηθαμε τα καναρινια να κελαηδησουν;, που ξεκίνησε από zeus85, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 26 Σεπ 2009.

 1. zeus85

  zeus85 PB New Member

  Γεια σας! Εχω ενα αρσενικο καναρινι 6 μηνων σε δικο του κλουβι μονο του και δεν εχει αρχισει να κελαιδαει ακομα! Τον βγαζω το πρωι στο μπαλκονι και το βραδυ το βαζω μεσα για να κοιμηθει! Το προσπαθει ομως! Το μεγαλο αρσενικο δε κελαιδαει λογο πτερορρειας! Οποτε δε μπορει να τον ακουσει για να βοηθηθει! Ξερει καποιος εναν τροπο για να το βοηθησω εγω?
   
 2. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Τα αρσενικά καναρίνια όταν είναι υγιή κελαηδούν χωρίς βοήθεια. Αν έχεις άλλα πουλιά, είναι καλύτερο να μην τα βλέπει από το σημείο που βρίσκεται. Φρόντισε για την υγιεινή του και επίσης τη διατροφή που του παρέχεις να είναι όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη. Αν βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση συνεχώς, κάποια στιγμή θα κελαηδήσει.

  Διάβασε αν θέλεις τα παρακάτω άρθρα αλλά και όποια άλλα αφορούν στη φροντίδα των καναρινιών. Πιστεύω πως θα σε βοηθήσουν.

  Φροντίδα των πουλιών και συνθήκες περιβάλλοντος
  Η Διατροφή και η συμβολή της στην καλή υγεία των πουλιών
   
 3. zeus85

  zeus85 PB New Member

  Σε καλη κατασταση ειναι! Δε τα βλεπει τα αλλα πουλια!
   
 4. Κουράγιο... Τώρα με την αλλαγή του καιρού και εφόσον έχει ολοκληρωθεί η πτερρόροια, θα κελαηδήσει και θα αποζημιώσει...:)
   
 5. Συγνώμη για το off topic αλλά γιατί δεν κάνει να βλέπει άλλα πουλιά?
   
 6. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Γιατί ορισμένα καναρίνια, βρίσκονται πολλές φορές σε στάση αναμονής όταν κοιτάζουν το ένα το άλλο. Όταν όμως ακούν τον ανταγωνιστή τους χωρίς να τον βλέπουν, αφοσιώνονται στο δικό τους τραγούδι προσπαθώντας να αντεπεξέλθουν στον ανταγωνισμό.
   
Φόρτωση...