Πώληση Πωλείται αμαζόνα Yellow Crowned (panamensis)

Συζήτηση με θέμα Πωλείται αμαζόνα Yellow Crowned (panamensis), που ξεκίνησε από Φοίβος, στο Forum 'Πώληση Πουλιών - Εξοπλισμού' του PetBirds, 26 Μαϊ 2016.

 1. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  O Joey κοντεύει έναν χρόνο μόνος του και αφού το συνοικέσιο δεν είχε μέλλον τον διαθέτω προς πώληση. Θα προτιμήσω σπίτι με άλλη αμαζόνα ή έστω κι άλλο πουλί ή και άτομο που μπορεί να του αφιερώσει χρόνο.

  Είναι περίπου 10 χρονών κι ανήκει στο είδος amazona ochrocephala και στο υποείδος panamensis. Γεννήθηκε στο γνωστό εκτροφείο της Ρόδου χωρίς ο εκτροφέας να αντιληφθεί ότι το ζευγάρι μεγάλωνε νεοσσό στη φωλιά. Αυτός είναι ο λόγος που δεν φοράει δαχτυλίδι και πωλήθηκε ως κατοικίδιο σε ένα ζευγάρι απο το οποίο έχει μάθει τις λιγοστές λέξεις και φράσεις που λέει.

  Joey.jpg Joey2.jpg

  Του λείπει η ουρά και τα φτερά πτήσης του κι αυτό γιατί στο πρώτο του σπίτι έβγαζε μόνο τα συγκεκριμένα φτερά του μέχρι που καταστράφηκαν οι πόροι και δεν ξαναβγαίνουν. Προφανώς δεν καλοπέρασε. Όπως είναι λογικό δεν μπορεί να πετάξει και μπορεί να καθίσει ακόμη και σε σταντ χωρίς το κίνδυνο να φύγει απο ανοιχτά παράθυρα.

  Δαγκώνει! Δαγκώνει πολύ και κυρίως δεν χωνεύει εμένα. Τον πρώτο καιρό που τον έφερα στο σπίτι ήταν καλός, μπορούσα άνετα να βάζω τα χέρια μου και να αλλάζω τα μπολ του όπως και να καθαρίζω απο μέσα το κλουβί του. Απο την ώρα που έγινε ζευγάρι με τη Φοίβη άλλαξε. Διανύει την ενηλικίωσή του καθώς οι αρσενικές αμαζόνες ως τα 11-12 χρόνια τους (από τα 4-5) είναι αρκετά επιθετικές και μετά κάπως ηρεμούν. Δεν θέλω κι ούτε μπορώ να δώσω ψεύτικες ελπίδες σε κανέναν για το αν θα γίνει ποτέ ονειρεμένο κατοικίδιο. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν θα γίνει αλλά ίσως και να πέφτω πολύ έξω. Δεν ταιριάξαμε απο την αρχή μεταξύ μας και δεν βλέπω και μέλλον. Δεν θα τον πουλήσω όπου κι όπου για να τον ξεφορτωθώ, σαφώς και δεν υπάρχει σειρά προτεραιότητας κι άλλα τέτοια. Θα τον δώσω αφού εμπιστευθώ ότι θα περνάει καλά στο νέο του σπίτι. Δεν στέλνω επίσης το πουλί πουθενά ασυνόδευτο.

  Η τιμή του είναι 400 ευρώ + 50 αν δώσω και το κλουβί μεταφοράς του.
   
 2. George98

  George98 PB Active Member

  Ανέστη ελπίζω να βρει ένα καλό σπίτι που να τον φροντίζουν και να τον αγαπούν...
   
 3. Myra

  Myra PB Moderator Staff Member

  Ειμαι σιγουρη οτι θα παει σε καλο σπιτι.. ειχα εκδηλωσει ενδιαφερον ηδη για το συγκεκριμενο αγορινι αλλα δε θα ηθελα να προχωρησω σε υιοθεσια διοτι λειπω αρκετες ωρες απο το σπιτι και δεν ειναι αυτο που χρειαζεται αυτο το πουλι..

  Μακαρι να βρει το σπιτι με τους ανθρωπους που θα αγαπησει! Γιατι εσενα Ανεστη δε σε λατρευει :p
   
 4. Για πόσα λεφτά μιλάμε γιατί ενδιαφέρομαι .o_O
   
 5. Myra

  Myra PB Moderator Staff Member

  Το λεει. 400 ευρω και αν παρεις το κλουβι μεταφορας αλλα 50.
   
 6. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Ε, τουλάχιστον διάβασε το μήνυμα του Ανέστη τότε.
   
 7. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Αααχχ είναι όμορφος ο άτιμος!! Είμαι σίγουρη πως Ανέστη θα του βρεις τους καλύτερους θετούς γονείς!!
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...