Πρώτη φορά λούγαρο με κανάρα

Συζήτηση με θέμα Πρώτη φορά λούγαρο με κανάρα, που ξεκίνησε από John P., στο Forum 'Αναπαραγωγή Ιθαγενών Πουλιών - Υβριδίων' του PetBirds, 7 Απρ 2016.

Κατάσταση Θέματος:
Κλειστό.
 1. John P.

  John P. PB New Member

  καλησπέρα σε όλους ένας φίλος μου έδωσε ένα λούγαρο που τον είχε δύο χρόνια περίπου, είναι εποχή ζευγαρώματος και είναι φυσιολογίκο να χαλάει τον κόσμο...τον έχω βάλει εδώ και 3 μέρες μαζί με κανάρα με χώρισμα στη μέση...είναι και τα δύο πυρομένα και τρώνε αυγό αρκετό και τα δύο, τους έχω βάλει αυγοτροφή ,παπαρουνόσπορο και μία μίξη με διάφορους σπόρους που μου έδωσε ένας φίλος που έχει κατάστημα πουλιών και τα ανακατεύω ολα μαζί στη τροφή τους. Τα παρακολουθω απο την πρώτη μέρα και βλέπω πως και τα δύο πάνε πάνω στο χώρισμα και υποθέτω το κάνουν για να έρθουν σε επαφή το ένα με το άλλο (δεν εννοώ σεξουαλική επαφή) και εχω καποιες ερωρήσεις να κάνω. 1ον : Πότε πρέπει να βγάλω το χώρισμα ; 2ον πότε πρέπει να τους βάλω την φωλιά και τις κλωστές ; 3ον χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο το οποίο δεν έχω αναφέρει πιο πάνω; ευχαριστώ εκ των προτέρων.
   
 2. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Ο φίλος πως το απέκτησε;
   
 3. John P.

  John P. PB New Member

  το αγόρασε από μαγαζί
   
 4. ianos

  ianos Daily Active Member

  John P., γιατί θέλεις να έχεις λουγαροκαναρα; Έχουν κάποια πλεονεκτήματα σε σχέση με τα καναρίνια; Είναι ας πούμε το κελάιδισμα τους πιο ωραίο;
  Επίσης, είναι γόνιμοι όλοι οι απόγονοί τους, αρσενικά και θηλυκά;
   
 5. John P.

  John P. PB New Member

  καλημέρα ianos θέλω να βγάλω λουγαροκάναρα επειδή είχα δει σε ένα μαγαζί πριν 2-3 χρόνια και έπαθα πλάκα το πουλάκι ήταν πανέμορφο και καλαιδουσε παρα πολυ ωραία και απο τοτε ήθελα να πάρω ένα ζευγαρι αλλα λόγο επαγγέλματος δεν μπόρεσα μέχρι τώρα αλλα τώρα που έχω χρόνο είπα να το δοκιμάσω...επίσης οι απόγονοί τους είναι στοίροι 100% αρσενικοί και θυληκοί όπως ολοι οι μούλοι
   
 6. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Τα λούγαρα εκτροφής σπανίζουν.
  Αυτά που κυκλοφορούν είναι αιχμάλωτα πουλιά, πιασμένα από τη φύση όπως πιθανόν και το λούγαρο που έχεις στην κατοχή σου.
  Κάτι τέτοιο όμως αντιβαίνει με τους όρους χρήσης του petbirds και η μόνη βοήθεια που μπορούμε να σου δώσουμε είναι να μιλήσεις με την ΑΝΙΜΑ ή το ΕΚΠΑΖ για την σταδιακή απελευθέρωσή του.
  https://petbirds.gr/threads/Επανένταξη-άγριων-πουλιών-στη-φύση.21965/
  https://petbirds.gr/threads/Παράνομο-Εμπόριο-Άγριων-πουλιών-Το-καθεστώς.22328/
  Αν το λούγαρο δεν έχει κλειστό δακτυλίδι, το θέμα σου θα κλείσει.
  Γι αυτό θα περιμένουμε για λίγο την απάντησή σου.
   
 7. John P.

  John P. PB New Member

  Κατανοώ τους όρους χρήσης αυτου του forum και φυσικά τους διάβασα πριν γίνω μέλος και φυσικά κατανοώ όλες αυτές τις ερωτήσεις που μου κάνετε επειδή είμαι νέο μέλος και το θεωρώ φυσιολογικό. όπως έιπα το λάγουρο που έχω το είχε αγοράσει φίλος μου απο κατάστημα στην Αθήνα και φοράει δακτυλίδι στο αριστερό του πόδι. τώρα πως βρέθηκε στο μαγαζί απο το οποίο αγοράστηκε δεν μπορώ να γνωρίζω.
   
 8. ianos

  ianos Daily Active Member

  Θέλεις να μας ανεβάσεις μια φωτό από το πόδι με το δαχτυλίδι;
  Ξέρεις ποσά χρήματα το αγόρασε ο φίλος σου;
   
 9. John P.

  John P. PB New Member

  κάποια στιγμή μπορώ να βγάλω μια φωτογραφία φυσικά αλλά πως την ανεβάζω δεν ξέρω...δεν κατέχω και πολύ από αυτά είναι η αλήθεια...ακριβώς πόσο το αγόρασε δεν ξέρω γιατί του είχα πει να του δώσω χρήματα και δεν ήθελε το μόνο που μου είπε ήταν πως το πλήρωσε πανάκριβα και να το προσέχω σαν τα μάτια μου.
   
 10. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Γιάννη, για τις φωτογραφίες κοίταξε εδώ https://petbirds.gr/threads/Επισύναψη-αρχείου-σε-Μήνυμα.9996/

  Συγνώμη για την "ανάκριση" αλλά ελλείψει αρμόδιων φορέων που πρέπει να κάνουν αυτή τη δουλειά, είμαστε αναγκασμένοι να την κάνουμε εμείς, τουλάχιστον εντός του δικού μας χώρου στο ΡΒ.
   
  Τελευταία επεξεργασία: 5 Νοε 2016
 11. John P.

  John P. PB New Member

  ωραία την επόμενη φορά που θα πάω να καθαρίσω το κλουβί τους θα βγάλω μια φωτογραφία να σας την ανεβάσω δεν θέλω να τα ενοχλω συνέχεια, οπως είπα και πιο πάνω κατανοώ ολες αυτες τις ερωτήσεις που μου κάνατε και αυτό δείχνει πως υπάρχουν ακόμα τουλάχιστον κάποιοι ανθρωποι που ενδιαφέρονται για αυτα τα πουλιά και επίσης πως αυτο είναι ένα σοβαρό forum οχι πως καποια αλλα...τελος πάντων...κάποια συμβουλή πάνω στις αρχικές μου ερωτήσεις μπορεί να μου δώσει κάποιος ;;
   
 12. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Μη βιάζεσαι, ας δούμε το πουλάκι όποτε μπορέσεις και στη συνέχεια να κοιτάξουμε και το θέμα της αναπαραγωγής του.

  Όταν είναι έτοιμες οι φωτογραφίες, κάνε σε παρακαλώ μια αναφορά μηνύματος για να ανοίξει το θέμα σου και πάλι.
   
Κατάσταση Θέματος:
Κλειστό.
Φόρτωση...