Πρώτα αγορά και μετά ενημέρωση ή αντίστροφα;

Συζήτηση με θέμα Πρώτα αγορά και μετά ενημέρωση ή αντίστροφα;, που ξεκίνησε από Stamatis, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 3 Ιουν 2008.

 1. Stamatis

  Stamatis PB New Member

  Με αφορμή ένα ακόμα post, "περί παπαγαλάκια" ο λόγος αλλά και με άλλα προηγούμενα που διαβάζω, διαπιστώνω πως αρκετά άτομα πρώτα προμηθεύονται κάποιο πτηνό χωρίς να γνωρίζουν τίποτα για αυτό, πολλές φορές ούτε καν τη ράτσα του, το γένος του κλπ κλπ και μετά με το παραμικρό πανικοβάλλονται, μεταδίδουν την αγωνία τους στο forum, θέλουν απάντηση εδώ και τώρα και το αποτέλεσμα βέβαια είναι ότι κάποιο πουλάκι ταλαιπωρείται και υποφέρει και τις περισσότερες φορές δυστυχώς συμβαίνει το μοιραίο. Αναρωτιέμαι λοιπόν και ταυτόχρονα ερωτώ : Δεν είναι καλίτερα πρώτα να αποφασίσουμε ότι θέλουμε ένα πτηνό, στη συνέχεια τί πτηνό θέλουμε, να ψάξουμε και να ενημερωθούμε για αυτό το πτηνό,(δόξα το Θεό αυτό το site καλύπτει τα πάντα), τι να προσέξουμε κατά την αγορά του μέχρι τον ερχομό του στο σπίτι και μετά την περιποίησή του, την καθαριότητά του, την διατροφή του και στο τέλος την αναπαρωγή του??? και μετά να κάνουμε την αγορα??? Ας συνειδητοποιήσουμε τι πάμε να κάνουμε και ας το κάνουμε όσο πιο καλά γίνεται, γιατί όλοι μπορούμε, αρκεί να το θέλουμε και αν δεν το θέλουμε ας αφήσουμε στα χέρια άλλων αυτές τις ζωές. Ας μην μας πιάνει ο ενθουσιαμός για να αποκτήσουμε ενα πτηνό ή ενα ζώο αν δεν γνωρίζουμε απο πρίν τί φροντίδα χρειάζεται και πόσος χρόνος απαιτείται γι΄ αυτήν, γιατί μετά τα πουλάκια μας αφήνουν χρόνους και καιρούς και τα διάφορα ζωάκια γεμίζουν το κόσμο σαν αδέσποτα.
   
 2. lancashire

  lancashire PB New Member

  ευκολοτερο ειναι να κανουμε την αγορα και να μαθουμε μετα φιλε μου
  γιατι εαν καλοσκεφτουμε ολα αυτα που αναφερεις θα καταληξουμε
  με κανα ηλεκτρονικο ιντερνετικο ζωο που ειναι και ευκολο στην συντηρηση

  ΜΦΧ
  Πανος
   
 3. Εγώ θα έλεγα καλύτερο θα είναι να μη βιαστούμε για να ξεχωρίσουμε αν αυτό που θέλουμε είναι αγάπη για ένα φτερωτό φίλο η ενθουσιασμός.Η αγάπη έχει διάρκεια ενώ ο ενθουσιασμός ημερομηνία λήξης.
   
 4. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

Μοιραστείτε

Φόρτωση...