Πρόωρη Έναρξη Δεύτερης Γέννας

Συζήτηση με θέμα Πρόωρη Έναρξη Δεύτερης Γέννας, που ξεκίνησε από GimDim, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 28 Φεβ 2015.

 1. Παιδιά τα φώτα σας. Δεν μου ξαναέτυχε.
  Το ζευγάρι μου έχει 5 νεοσσούς εκτιμώ 8-10 ημερών,το αρσενικό ταιζει με το παραπάνω, τώρα το απόγευμα προέκυψε βάτεμα. Να βάλω φωλιά ή όχι, συνήθως έβαζα δεύτερη φωλιά στις 17-20 ημέρες.
  Το μόνο που άλλαξα φέτος στη διαδικασία (εσωτερική εκτροφή χωρίς πλήρη θέρμανση) είναι ότι λόγω του κρύου και εκτιμώντας την άποψη (για αύξηση της θερμοκρασίας από 10-12 βαθμούς σε 17-18) της Αλίκης έβαλα μόνο για το βράδυ μία κόκκινη λάμπα θέρμανσης-φωτισμού (αυτές που βάζουν στα κοτοπουλάκια).
   
 2. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Το ότι είδες βάτεμα δε σημαίνει ότι θα φτιάξει δεύτερη φωλιά ή ότι θα παρατήσει τα μικρά! Άστα να ζευγαρώνουν να απολαύσουν τη ζωή και θα μεγαλώσουν τα μικρά και όταν έρθει η κατάλληλη ώρα η μαμά θα φτιάξει τη δεύτερη φωλιά της! Μην αγχώνεσαι! ;) Η μαμά ταίζει τα μικρά?
   
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Από τις εκτιμήσεις σου λοιπόν έχουμε "νωρίς" δεύτερη φωλιά ή καλύτερα έναρξη διαδικασίας για δεύτερη φωλιά. Για να μην κινδυνεύσουν οι νεοσσοί να βρεθούν στο πάτωμα του κλουβιού, βάλε μια δεύτερη φωλιά και νήμα στην άλλη άκρη.
  Εκτός αν δε θέλεις να επέμβεις στις προσταγές της φύσης οπότε τ' αφήνεις όπως είναι και "ότι βρέξει ας κατεβάσει" που λένε και στο χωριό μου.
   
 4. Φίλε Γιάννη (με συγχωρείς για την προσφώνηση, αλλά λόγω εντοπιότητας σε νοιώθω πιό κοντά) μόλις επέστρεψα από μιά υπέροχη βόλτα στην παραλία του Βόλου,θα κάνω αυτό που μου προτείνεις,θα βάλω δεύτερη φωλιά για να μην κινδυνεύσουν οι νεοσσοί,δεν θα βάλω όμως χέρι μέσα στη φωλιά.
  Γιάννη άσε και κάτι να πέσει κάτω,λίγο χαλάρωμα δεν βλάπτει. Δεν αμφισβητεί κανένας τις γνώσεις-την εμπειρία-το μεράκι -τον κόπο-την προσφορά σου και χίλια άλλα, αλλά μια γνώμη εκφράσαμε ή μήπως δεν έχουμε το δικαίωμα, ( Πάταξον μεν Άκουσον δε).
  Μην λειτουργείς με την κουλτούρα των Κυνηγών που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους.Εμείς σε αναγνωρίζουμε,σε θαυμάζουμε και Ευχόμαστε τα Καλύτερα για Σένα, γιατί Γιάννη η ζωή είναι δύσκολη,ειδικά τα τελευταία χρόνια και τα πουλιά είναι μόνον... το χόμπυ μας. Κλείνοντας θέλω να πω, πως η απάντηση της Αλίκης ήταν η καλύτερη (έκανα το αντίστοιχο κλικ) και χαίρομε γιαυτό.
  Τέλος ως διάλλειμα για αποφόρτιση και ως κουιζ προβληματισμού, δώρο από εμένα ένα πουλάκι για την καλύτερη εξήγηση του εξής οξύμωρου.
  Αγαπάς τα Πουλιά και τα Ζώα. ΝΑΙ
  Σου Αρέσει το Κυνήγι (κατά το λαικότερον σκοτώνεις Πουλιά και Ζώα). ΝΑΙ
  Γιάννη νάσε πάντα κάλα και να βοηθάς με τις γνώσεις σου,έστω και αν μερικές φορές διατυπώνουμε και εμείς μια άποψη ,που ενδεχομένως να είναι λανθασμένη.
   
 5. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Σε ένα μήνυμα μιας σελίδας Α4, η επί της ουσίας απάντηση ήταν:
  Και όλο το υπόλοιπο για να την πεις σε κάποιον που δεν αφήνει κάτι να πέσει κάτω. :D:D:D
   
 6. Σταυρο υπάρχει και η δευτερη παράγραφος της απάντησης του Γιάννη, εν πάσει περιπτώση σε ευχαριστώ και παρακαλώ για την διαγραφή του πραγματικά καλοπροαίρετου μηνυματός μου,εφόσον αυτό δεν έγινε αντιληπτό.
   
 7. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Μηνύματα διαγράφονται μόνο μετά από παράβαση. Εν πάση περιπτώσει, δεν σε παρεξήγησε κανείς. Είμαστε αρκετά μεγάλη κοινότητα και θα πρέπει όλοι να παίρνουμε λίγο πιο "ελαφριά" τις κουβέντες των άλλων. Περνάμε αρκετό χρόνο μαζί μέσα στην ημέρα και νομίζω ότι είναι το καλύτερο για όλους. :)

  Βάλε και μια δεύτερη φωλιά λοιπόν και να μας κρατάς ενήμερους σε περίπτωση που αρχίσει να τη χρησιμοποιεί πρόωρα.
   
Φόρτωση...