Πρόταση καλής συσκευασμένης αυγοτροφής

Συζήτηση με θέμα Πρόταση καλής συσκευασμένης αυγοτροφής, που ξεκίνησε από TheBigL, στο Forum 'Διατροφή Καναρινιών' του PetBirds, 28 Φεβ 2015.

 1. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Θα ήθελα να μου προτείνετε μια καλή αυγοτροφή συσκευασμένη.
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Λάμπρο καλημέρα...
  Αν έχεις λίγο χρόνο ίσως καλό θα ήταν να ξεκινήσεις και να δοκιμάζεις κάποια από τις σπιτικές συνταγές για την παρασκευή της αυγοτροφής. Φίλοι της σελίδας κατά καιρούς προτείνουν πολύ καλές αυγοτροφές οι οποίες γίνονται με αγνά υλικά και είναι κατά τη γνώμη μου πολύ καλές.
  Διάβασε αν θέλεις πως ετοιμάζεται Η δικιά μου σπιτική αυγοτροφή που προτείνει η alicedros, ή το άρθρο του Stavros Φτιάξτε τη δική σας αυγοτροφή για καναρίνια
  Αν τώρα ο χρόνος σου είναι περιορισμένος ή οι αριθμοί των πτηνών σου δεν σου επιτρέπουν μπορείς να βρεις πολλές αυγοτροφές ξηρές ή πατέ.
  Το ποια αυγοτροφή θα επιλέξεις εξαρτάται από τον τύπο των πτηνών που θα ταΐσεις, από τις "ιδιαίτερες" ανάγκες της ράτσας τους και από την οικονομική επιβάρυνση...
  Έτσι μπορείς να δοκιμάσεις μια σειρά καλές αυγοτροφές όπως αυτές εδώ, ή από εδώ. Ασφαλώς μπορείς να βρεις πολύ περισσότερες και αν ψάξεις καλά και σε άλλα καταστήματα ίσως και οικονομικότερες από αυτές που προτείνω.
  Ασφαλώς θα είμαστε όλοι εδώ για να συζητήσουμε κάθε επιπλέον απορία σου...
  Κάνε μια αρχική επιλογή ... και τα λέμε.
   
 3. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Επειδή έχω ένα πουλάκι μόνο γιαυτό λέω να πάρω έτοιμη.Σίγουρα θα δοκιμάσω να φτιάξω και σπιτική κάποια στιγμή.Ρωτάω όμως για συσκευασμένη γιατί σε πολλά posts έχω διαβάσει ότι δεν είναι καλές οι έτοιμες και λέω μήπως δεν αξίζουν οι έτοιμες.
   
 4. sdc

  sdc PB Member

  Είναι σίγουρο ότι αξίζουν οι σπιτικές?
   
 5. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Αν είναι σωστά παρασκευασμένες και με σωστή επιλογή των υλικών τους, σίγουρα αξίζουν.
  Βέβαια αυτό το σωστά δεν είναι τόσο απλό και η ενθάρρυνση για μαγειρική ενασχόληση στην προετοιμασία της τροφής των πουλιών μας πρέπει να γίνεται με κάποιες προειδοποιήσεις.
  Επίσης κάθε τι φρέσκο, απαιτεί καλή γνώση της συντήρησής του και του διαθέσιμου ορίου χρόνου συντήρησης.
  Σίγουρα κάποιος λιγότερο έμπειρος, είναι προτιμότερο να αναζητήσει μια καλή μάρκα έτοιμης αυγοτροφής.
   
 6. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Εσύ φίλε Μιχάλη βλέπω πας κόντρα στους πάντες.Αφου λοιπόν οι σπιτικές δεν είναι καλές ρίξε καμιά πρόταση για έτοιμη αυγοτροφή :)
   
 7. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Κάθε τεκμηριωμένη άποψη για το αντίθετο ...εκτός από ευπρόσδεκτη είναι και χρηστικά ωφέλιμη.
   
 8. sdc

  sdc PB Member

  Και ποιος είναι αυτός που γνωρίζει: διατροφικές απαιτήσεις, σωστές αναλογίες των υλικών παρασκευής, τον μεταβολισμό και την αφομοίωσή τους από το πτηνό?
   
 9. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Ότι κάποιοι γνωρίζουν είναι βέβαιο, ποιοι είναι αυτοί είναι το ζητούμενο.
  Αφού υπάρχουν επιστημονικοί συνεργάτες των εταιρειών που παρασκευάζουν τις έτοιμες, είναι αυταπόδεικτο ότι υπάρχει γνώση γύρω από τις σωστές αναλογίες των ωφέλιμων συστατικών, καθώς και ποια είναι αυτά.
  Αφού γενικά η γνώση υπάρχει, σίγουρα κυκλοφορεί ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους.
  Επίσης υπάρχουν και προσμείξεις που δεν εγκυμονούν κινδύνους αλληλεπίδρασης. Έτσι κάποια πράγματα μπορούν να δοθούν, έχοντας πάντα στο μυαλό μας, την μικρή διάρκεια αθωότητας του ίδιου του αυγού.
   
 10. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Μιχάλη το ξέρεις καλά , οτι τίποτε απο αυτά δεν είναι άγνωστα. π.χ
  Όσον αφορά το ποσοστό της πρωτεΐνης στους νεοσσούς καναρινιών, έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα περισσότερα σποροφάγα πτηνά συντροφιάς, μεταξύ αυτών και τα καναρίνια, αναπτύσσονται καλύτερα όταν διατρέφονται με ποσοστό ζωικής πρωτεΐνης από 20 – 25% (Hagen M. Nutritional Observations, Hand – feeding formulas and Digestion in Pet Birds. University of Guelph, Ontario, Canada. W.B. Saunders Company, 1992).
  O Dr. G. De Baseggio, συστήνει επίσης κατά την ανάπτυξη, τα εξής ποσοστά πρωτεϊνών για τα διάφορα καναρίνια:
  Σγουρό του Παρισιού 30 – 35%
  Padovano 30%
  Σγουρό του Βορά 28%
  Σγουρό του Νότου 27 – 28%
  Gibber Italicus 27%
  Border 25%
  Malinois – Harz – Timbrado 24%
  Closter – Fancy 24%
  Καναρίνια χρώματος 22 – 24%
  Ποσοστό 22 – 24%, συστήνει επίσης ο Prof. Pietro Conso στο βιβλίο του “Alimentazione dei Volatili”, ο Prof. Zingoni και πολλοί άλλοι επιστήμονες και εκτροφείς σε όλο τον κόσμο.
  (Le Proteine, Italia ornitologica, Ιούλιος 1998, σελ. 34).

  Πέραν απο την πρωτεΐνη όμως, υπάρχουν πολλά άλλα στοιχεία που πρέπει να προστεθούν με μέτρο και σωστές αναλογίες για να αποκτήσει το σκεύασμα ουσιαστική προσφορά.Το θέμα λοιπόν είναι να καταλάβουν και κάποιοι νεότεροι στο άθλημα , οτι το να φτιάξεις μια αυγοτροφή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ απλό . Δεν φτάνει να μετατραπούμε σε μάγους φλυτσουνιών με το ρίξε μέσα μερικά αυγά, λίγη φρυγανιά, κάποιο μέλι και διάφορα μυρωδικά και βότανα και ώπ ! έτοιμη η αυγοτροφή.

  Εχω την γνώμη οτι όσοι διαθέτουν λιγοστά πουλιά καλόν είναι να αρκεστούν στο αυγό και να αγοράζουν ιδιαίτερα και μόνον ,τα συγκεκριμένα πρόσθετα που τους χρειάζονται ανάλογα την περίοδο. Για μεγαλύτερες εκτροφές η αγορά κάποιας αυγοτροφής ποιότητος (απ' όλες τις απόψεις) είναι μονόδρομος ,είτε αυτή χρησιμοποιείται αυτούσια είτε σαν μέρος της δικής μας κατασκευής.
   
 11. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Δηλαδή κ.Μάκη να μην πάρω συσκευασμένη?Να αρκεστώ σε απλό αυγό?Τώρα του πήρα μια να δω πως θα κυλήσει :)Αν είναι να την βγάλω?
   
 12. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Να την χρησιμοποιήσεις βάσει των οδηγιών της.
   
 13. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Έγινε ευχαριστώ :)
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...