Πρόσθεσα extra κανναβούρι στο 1/3 του μείγματος

Συζήτηση με θέμα Πρόσθεσα extra κανναβούρι στο 1/3 του μείγματος, που ξεκίνησε από George98, στο Forum 'Φροντίδα Διαμονή Καναρινιών' του PetBirds, 26 Μαρ 2016.

 1. George98

  George98 PB Active Member

  Τελικά πήρα μια έτυμη αυγοτροφή και ανακατεύω μέσα και φρέσκο αυγό καθημερινά.
  Επίσης παρατήρησα πως τα καναρίνια έψαχναν συνέχεια για καναβούρι στην ταΐστρα και άφηναν το ασπούρι έτσι πρόσθεσα στο μείγμα σπόρων και extra καναβούρι ωστε να πιάνει το 1/3 της ποσότητας καλά έκανα ή έβαλα πολύ ?
   
 2. billoss1

  billoss1 PB New Member

  Νομιζω ειναι υπερβολικα πολυ η ποσοτητα του καναβουριου!ηποσοτητα του καναβουριου πρπει σε ενα μιγμα να ειναι γυρω στο 5% πανω κατω!εσυ εχεις βαλει γυρω στο 30%..
   
 3. George98

  George98 PB Active Member

  μπορώ να αφήσω αυτό το μείγμα μέχρι την Δευτέρα (2 μέρες) μέχρι να πάρω άλλο ή να προσπαθήσω να το αντικαταστήσω άμεσα ?
   
 4. billoss1

  billoss1 PB New Member

  Τωρα τι να σου?!καποιος ποιο εμπειρος τι λεει;
   
 5. George98

  George98 PB Active Member

  ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω να μας βοηθήσει ?
   
 6. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Τα μείγματα είναι μελετημένα και δοκιμασμένα να καλύπτουν τις ανά εκτροφική περίοδο ανάγκες των πτηνών μας.
  Για παράδειγμα υπάρχουν μείγματα για αναπαραγωγή, για πτερόρροια κλπ.
  Προσθέτοντας μεμονωμένα σπόρους καταστρέφουμε την ισορροπία που απαιτείται σε κάθε μείγμα.
  Extra σπόρους δίνουμε μόνο αν μπορούμε να ¨διαβάσουμε" τις επιπρόσθετες ανάγκες των πουλιών κι εφ' όσον γνωρίζουμε ποιος σπόρος μας τις καλύπτει. Και φυσικά ούτε λόγος για τέτοιες αναλογίες.
  Να είσαι σίγουρος πως με αυτό το μείγμα θα έχεις υπέρβαρα και με πολύ λίπος πουλιά που θα υστερούν σε όλες τις άλλες δραστηριότητες. Δεν θα τραγουδούν, δεν θα αποδίδει το ζευγάρωμα κλπ...
  Γνώμη μου λοιπόν όπως καταλαβαίνεις είναι να επιστρέψεις σε ένα δοκιμασμένο επώνυμο και κατάλληλο μείγμα σπόρων.
   
 7. Γιάννη συγνωμη κιόλας , επειδή είσαι πιο ειδικός ,ρωτάει αν μπορεί να το αφήσει δυο μέρες η' πρέπει να το αλλάξει άμεσα.(Με το σκεπτικό οτι το έχει μονο 2μερες συνολικά φαντάζομαι και όχι αλλες δυο μέρες...αγνωστο και πόσες πιο πριν).Νομίζω δεν θα'χει πρόβλημα για δυο μέρες.
   
 8. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Δεν υπάρχει θέμα για λίγες μέρες.
  Έγραψα για τα θέματα παχυσαρκίας που δημιουργούμε από την ανασφάλεια που νιώθουμε προς τα πουλιά και προσφέρουμε πλούσιοπάροχα και συνεχώς το "ότι καλύτερο" για να πετύχουμε ως αποτέλεσμα το "ότι χειρότερο"...
  Νομίζω πως το μυστικό είναι στο μέτρο...... κι εδώ το μέτρο έχει χαθεί.
   
 9. gianniskilkis

  gianniskilkis PB New Member

  Γιώργο για μια δυο μέρες δεν χάλασε ο κόσμος . Μάλιστα από ότι κατάλαβα δεν μπορείς να κάνεις και κάτι διαφορετικό τώρα . Την δευτέρα πάρε μια σωστή σε αναλογίες , συσκευασμένη τροφή και αυτή ρίχτην στο μείγμα για τα περιστέρια περιστέρια σου , σιγά - σιγά μέχρι να την τελειώσεις .
   
 10. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Αρκεί να μην δίνεις συνέχεια από αυτό το μείγμα, γιατί το κανναβούρι πέρα από λίπος, έρευνες λένε πως κάνει τα καναρίνια μας πιο επιθετικά. Οπότε με μία καλή συσκευασμένη τροφή είσαι καλυμμένος! :)
   
Φόρτωση...