Πρόληψη κατά της ψείρας ενώ οι κανάρες κλωσάνε

Συζήτηση με θέμα Πρόληψη κατά της ψείρας ενώ οι κανάρες κλωσάνε, που ξεκίνησε από alicedros, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 12 Απρ 2014.

alicedros
Best Answer alicedros, 3 Μαρ 2016
και να μην έχεις βάλει και το υπόστρωμα στον πάτο του κλουβιού. Χχχμμ αυτό γιατί?? Εγώ θεωρώ πως με καθαρό πάτο "μένει" και η προστασία με το φάρμακο... Ολόκληρο το Post
 1. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Γεια σας!
  Πέρσι την πάτησα με τις ψείρες μέσα στην αναπαραγωγή και είχα απώλειες και δεν προχώρησα και σε δεύτερη γέννα... Φέτος αυτό θέλω να το αποτρέψω..
  15 Μαρτίου πριν ενώσω τα ζευγάρια έκανα γενική και ψέκασα τα πάντα με CheviTren. Για Απρίλιο δεν έχω κάνει κάτι, αλλά σίγουρα πρέπει να κάνω γιατί η θερμοκρασία ανεβαίνει.. Στις δύο φωλιές οι θηλυκές κλωσάνε από τρία αυγά από τις 7 Απριλίου και στην τρίτη φωλιά σήμερα η κανάρα έκανε το δεύτερο αυγό.. Φυσικά οι τσοχές έχουν βουτηχτεί μες το CheviTren και πριν γεννηθούν τα αυγά έριξα στο νήμα πολύ Pinex.
  Τώρα τι κάνω? :)
   
 2. Best Answer:
  Post #310938 by alicedros, 3 Μαρ 2016
 3. τιποτα ,εαν εχεις ψεκασει τις φωλιες εισαι μια χαρα δεν πιανουν ψειρες
   
 4. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Δεν νομίζω πως χρειάζεται κάτι άλλο Αλίκη. Τις περισσότερες φορές τα πράγματα πηγαίνουν μια χαρά χωρίς ούτε καν αυτά που έχεις κάνει.
   
 5. απο που τις βρισκουν βρε παιδια τις ψειρες??τα δικα μου δλδ που τα εχω μεσα κ ειναι οκ καθαρα απο που μπορει να βρουν ψειρα?
   
 6. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Δυστυχώς η ψείρα δημιουργείται. Δεν σημαίνει ότι θα έρθει από κάπου.Ο συνδυασμός ζέστης (που έχει η φωλιά) και κουτσουλιάς δημιουργεί και εκτρέφει την ψείρα.
   
 7. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Δεν νομίζω ότι γεννιέται από τη ζέστη και την κουτσουλιά.. Εγώ ξέρω ότι η ψείρα έρχεται και μεταφέρεται.. Από τα σπουργίτια και τα άλλα πουλιά που επισκέπτονται το μπαλκόνι ή ακόμη και όταν εμείς πάμε σε ένα πετ σοπ αυτές μπορεί να ανέβουν στα ρούχα μας και να μεταφερθούν στο εκτροφείο μας και να φωλιάσουν δημιουργώντας μια αποικία!

  Όπως και να έχει προσέχουμε για να έχουμε! Ακόμη και αν τα έχουμε μέσα στο σπίτι!
   
 8. CLIT

  CLIT PB New Member

  ερώτηση, επειδή είναι η πρώτη φορά πού χω αρκετά καναρίνια, μέσα στο σπίτι, σκέφτομαι προληπτικά να χρησιμοποιήσω αυτό το chevitren που διαβάζω. Καθαρίζω όπως πάντα, κλουβιά, πατήθρες κτλ και τα ψεκάζω μετά κι είμαι οκ στο θέμα να μην εμφανιστούν παράσιτα? Το κάνω αυτό με το ψέκασμα κάθε 15? Μπορώ να ψεκάσω και τα πουλιά μ αυτό?
   
 9. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Αυτός ο καθαρισμός και η πρόληψη κατά της ψείρας θα πρέπει να γίνεται όταν κάνουμε γενική. 1-2 φορές τον μήνα είναι ότι πρέπει. Απλά εν μέσω αναπαραγωγής δε θα μπορείς να το κάνεις γιατί τα καναρίνια στρεσάρονται αρκετά. Οπότε πριν ενώσουμε υπολογίζουμε να κάνουμε μια καλή γενική και ένα καλό ψεκασμό με Chevitren. Βγάζεις φαγητά και νερά, καθαρίζεις το κλουβί, αλλάζεις πάτο και στο καθαρό πλέον κλουβί ψεκάζεις από απόσταση με Chevitren. τα πουλιά θα είναι μέσα οπότε ψεκάζονται και αυτά. Τις πατήθρες τις πιάνεις μία - μία και τις ψεκάζεις με Chevitren. Και μετά βάζεις την τρόφή και το νερό. Αυτό αν γίνεται κάθε 1-2 φορές τον μήνα με σωστή δοσολογία φαρμάκου τότε δε θα έχεις θέμα με ψείρες! :)
   
 10. CLIT

  CLIT PB New Member

  Φαντάζομαι η αναλογία ψεκασμού θα ναι στις οδηγίες χρήσεως, εννοώ πόσες ψεκασιές (να το πω έτσι) ρίχνεις. Δε με νοιάζει η αναπαραγωγή, το πολύ να βάλω 1-2 ζευγάρια την άνοιξη κι αν. Έχω κυρίως αρσενικά. Τη διαδικασία αυτή τη κάνω κάθε Κυριακή, εκτός του chevitren, οπότε είμαστε μια χαρά, κάθε 15 θα βάζω κι αυτό. Ωραία, ευχαριστώ πολύ.
   
 11. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Ποτέ να μην θυμάμαι τη δοσολογία!!! Λοιπόν εδώ λέει δοσολογία: https://petbirds.gr/articles/chevi-tren-chevita.11/

  Μέσα στο άρθρο αν διαβάσεις λέει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μια φορά το δίμηνο. Αν εσύ θες συχνότερα κάντο συχνότερα απλά μην βάζεις όλη τη δόση! ;) Δες το άρθρο βοηθάει πολύ!!
   
 12. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Πρώτα θα ψεκάσεις πάνω στην πλάτη των πουλιών και στη συνέχεια το κλουβί ώστε να αισθανθείς πως το κάλυψες εκ ολοκλήρου.
  Προσοχή μόνο να μην υπάρχει τίποτε φαγώσιμο και να μην έχεις βάλει και το υπόστρωμα στον πάτο του κλουβιού.
  Καλό είναι να αντικαθίστανται οι πατήθρες με καθαρές και οι βρόμικες να μπουν στη διαδικασία πολύ καλού καθαρισμού και απολύμανσης.
  Μια φορά το μήνα προληπτική εφαρμογή του chevitren θα κρατάει την εκτροφή σου ασφαλή από τα μικροσκοπικά παράσιτα.
   
 13. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Ψήφοι: 1
  Χχχμμ αυτό γιατί?? Εγώ θεωρώ πως με καθαρό πάτο "μένει" και η προστασία με το φάρμακο...
   
  alicedros, 3 Μαρ 2016
  Best Answer
  #12
 14. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Θέλουμε να πάει σε κάθε γωνία και κρυφή πλευρά του εξοπλισμού και το κάθε είδους υπόστρωμα εμποδίζει την προσπάθεια.
  Το υπόστρωμα θα τοποθετηθεί αφού στεγνώσει κάπως το ψεκαζόμενο υγρό.
   
 15. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Α δεν το ήξερα!! Και όντως σαν σκέψη είναι σωστό! :thumbsup:
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...