Πρόβλημα στο μάτι καναρινιού με εκτεταμένη μόλυνση

Συζήτηση με θέμα Πρόβλημα στο μάτι καναρινιού με εκτεταμένη μόλυνση, που ξεκίνησε από Papadopoulos G, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 10 Αυγ 2014.

 1. Μια και πήρα φόρα..... κι ένα άλλο καναρινάκι μου έχει πρόβλημα στο μάτι ...σαν να έχει κάτι μέσα.
  έχω μερικές μέρες που δίνω tobrex με μικρή όμως βελτίωση...
  Πάσα βοήθεια δεκτή...

  003.jpg

  004.jpg
   
 2. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Η μόλυνση δεν είναι μόνο εξωτερική αλλά και το ματάκι εσωτερικά είναι υγρό και έχει παραμορφωθει. :( για αρχή εγώ θα έκανα κομπρεσες με χαμομήλι πρωί βράδυ, και επίσης πρωί βράδυ θα έβαζα tobrex παιδικό, χωρίς κορτιζόνη, μια σταγόνα εξωτερικά και μια σταγόνα εσωτερικά και στα δύο μάτια. Πρώτα στο υγιές μάτι και μετά στο άλλο. Αυτό να το κάνεις με γάντια, φυσικά το καναρινακι μόνο του σ ένα κλουβί και καθημερινό καθαρισμό τις πατηθρες. Αν μετά από 5 μέρες δε δεις βελτίωση να το πας σε κτηνίατρο
  https://petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/

  Φυσικά αν έχεις τη δυνατότητα να το πας αύριο κιόλας σε έναν εξειδικευμενο κτηνίατρο ακόμη καλύτερα για το πουλάκι.

  Περαστικά σας!
   
 3. Περαστικα σας Γιαννη σου ευχομαι οτι καλυτερο για τι πουλακι,δεν εχω κατι αλλο να πω απλως ακολουθησε τις οδηγιες που σου ειπε η Αλικη καλη συνεχεια!
   
 4. Δήμο ... ο Γιώργος είμαι. Αλίκη πτηνίατρος στο χωριό μου?
  Εδώ δεν έχουμε κανονικό γιατρό. Άλλωστε λόγω της δυσκολίας αυτής απευθύνθηκα εδώ.
  Tobrex αν διαβάσατε χρησιμοποιώ εδώ και 3-4 μέρες πάνω στο μάτι του με μικρές όμως βελτιώσεις.
  Απλά θα ήθελα να ξέρω τι στην ευχή ασθένεια είναι μήπως μπορέσω να το βοηθήσω.
  Πάντως ευχαριστώ!
   
 5. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Πιστεύω ότι αυτή η κατάσταση χρειάζεται αντιβίωση, δυστυχώς δεν γνωρίζω να σου προτείνω κάποια. Ελπίζω λόγω των διακοπών, κάποιος έμπειρος να το δει να σε συμβουλεύσει.
   
 6. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ειδικοί είναι μόνο οι γιατροί...Εμείς απλά προσπαθούμε να βρούμε σε αρχεία καταγραφών παρόμοιες περιπτώσεις. Το πόσο καλό ή κακό είναι αυτό καλύτερα να μη το συζητήσουμε. Απλά να θυμόμαστε πάντα πως η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια. Γιώργο λυπάμαι αλλά προσωπικά εμένα με ξεπερνά και δεν μπορώ να βοηθήσω. Το tobrex σε αλοιφή έχει και κορτιζόνη αν δεν κάνω λάθος. Αν δεν μπορείς να βρεις γιατρό τότε δείξε υπομονή, άλλωστε λες πως υπάρχει και βελτίωση.
   
 7. KonWin

  KonWin PB New Member

  Γιώργο κολλύριο ή αλοιφή Tobrex βάζεις;
   
 8.  
 9. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Υπάρχουν μερικές σοβαρές ασθένειες που πολλές φορές δίνουν παρεμφερή συμπτώματα με αυτά που εμφανίζει το πουλάκι αυτό.
  Ευλογιά , Τριχομονάδες, Ορνίθωση και ίσως και κάποιες ακόμη. Κάθε μια απο αυτές χρειάζεται ιδιαίτερη μεταχείριση και θεραπεία. Αρα η προσφυγή σε γιατρό σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι πολυτέλεια. Τώρα τί να κάνει κανείς όταν δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα ; Εκείνο που κάνω εγώ σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η εφαρμογή των γενικών κανόνων. Αμεση απομόνωση, σχολαστική καθαριότητα ιδιαίτερα σε σκεύη και πατήθρες και βάση του κλουβιού, καθημερινή αλλαγή τροφής και νερού, ιδιαίτερους σπόρους καθημερινά (περιλλα-κια-καμελίνα-φόνιο) . Απο ιατρική υποστήριξη μια ΟΦΘΑΛΜΙΚΗ ΑΛΟΙΦΗ ΤΟΒRΕΧ, πολυβιταμίνες στο νερό και παρακολούθηση της εξέλιξης (διαφοροποίηση ματιού - πιθανά υγρά(δακρυα)-αλλα σημάδια γύρο απο τα κεράτινα σημεία (μυτη -πόδια), βήχας, φταρνίσματα, δυσκολία στην αναπνοή (ανοικτό ραμφος), διαφοροποίηση στην κατανάλωση τροφής και νερού. Ολα αυτά τα βάζεις στην συζήτηση με μια περιοδικότητα πέντε-επτά ημερών(δεν υπάρχουν αποτελέσματα οποιασδήποτε διαχείρισης μέσα σε 2-3 εικοσιτετράωρα) .
  Υ.Γ Πρέπει να το περιποιήσε ΠΑΝΤΑ τελευταίο ,και με γάντια μιας χρήσης .
   
 10. Σήμερα δείχνει κάπως καλύτερα. Ευτυχώς δεν μπορώ κι άλλη στεναχώρια
   
 11. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Η tobrex δεν έχει κορτιζόνη ..κορτιζονούχα είναι η tobradex .Eγώ θα έβαζα και fucidin κρέμα, είτε μετά την tobrex, είτε πρωϊ τη μία, βράδυ την άλλη ...Αν το επιχειρήσεις, όχι την κρέμα μέσα στο μάτι αλλά γύρω γύρω...
   
 12. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Νίκο έχεις δίκιο για την tobrex. Απλά θα συμβούλευα το Γιώργο να ακολουθήσει τις οδηγίες του mgerom. Αισθάνομαι πως στην παρούσα φάση είναι το μόνο που πρέπει να ακολουθήσει εφ' όσον δεν μπορεί να επισκεφτεί κάποιο πτηνίατρο.
  Καλή τροφή, καθαριότητα και απλά να προσθέσω ... να το αφήσεις σε ήσυχο και ήρεμο περιβάλλον να αναρρώσει... όχι άλλες ταλαιπωρίες με φωτογραφίσεις και φάρμακα και αυτό είναι η άποψη και η πεποίθησή μου...
   
 13. Παιδιά σήμερα είναι ακόμη καλύτερα. Λίγο θολό είναι το μάτι. Νομίζω οτι πάει πολύ καλά
   
 14. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Πολύ καλά Γιώργο... συνέχισε όπως είπαμε. Θα φροντίζεις να υπάρχει καθαριότητα, να αλλάζεις κάθε μέρα τις πατήθρες γιατί εκεί τρίβει το μάτι του. Καλή διατροφή ... αν έχεις μπορείς να του δώσεις αυγοτροφή και κάποιο πολυβιταμινούχο σκεύασμα στο νερό.
   
 15. Σήμερα η κατάσταση είναι αυτή ...πως σας φαίνεται?
  000.jpg
   

  Συνημμένα Αρχεία:

  • 000.jpg
   000.jpg
   File size:
   32,7 KB
   Προβολές:
   64
 16. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Σαφής βελτίωση.
   
 17. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ασφαλώς και βελτιωμένη εικόνα. Τι είναι αυτό που βελτίωση την υγεία του? Γιώργο τι έκανες τελικά?
   
 18. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Να βάζεις tobrex και εξωτερικά εκεί που λείπουν τα πούπουλα αλλά και εσωτερικά! Πάει πολύ καλύτερα ειδικά το εσωτερικό του ματιού! Μπράβο μπράβο! :)
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...