Πρόβλημα στα πόδια καρδερίνας

Συζήτηση με θέμα Πρόβλημα στα πόδια καρδερίνας, που ξεκίνησε από ILIAS, στο Forum 'Ασθένειες Ιθαγενών Πουλιών - Υβριδίων' του PetBirds, 22 Οκτ 2008.

 1. ILIAS

  ILIAS PB New Member

  καλησπέρα σε όλους σας

  εδω και μια εβδομάδα αντιμετωπίζω ένα πρόβλήμα με μια από τις καδερίνες μου.διαπίστωσα οτι τσίμπαγε συνέχεια τα πόδια της σαν κάτι να την ενοχλούσε ,κοιτώντασ λοιπόν πιο προσεχτηκά είδα οτι έχει βγάλει κάτι σαν μικρά εξογκώματα γυρω απ'ο τις πατούσες της.
  Σ ένα pet shop που απευθύνθηκα μου είπαν οτι είναι ποδαγρα και μου εδωσαν ένα μανό .Παρ'όλα αυτά το πρόβλημα συνεχιζει αν και έκανα τη θεραπεία .
  Αν μπορεί κάποιος ας μου δώσει τα φώτα του.!

  ( την ενοχλεί τόσο που δεν μπορεί να πάει από κλαδί σε κλαδί και το κάνει με το ζόρι και φυικα δεν κλαειδάει καθόλου)
   
 2. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Αφου διαβάσεις προσεχτικά τα θέματα που σου πρότεινε ο Κώστας, κάνε μια γενική απολύμανση στο κλουβί,στις πατήθρες , στο πάτωμα και σε όλα τα σκεύη. Αλλαξε τις πατήθρες που έχεις ( αν ειναι σε σχήμα κλαδιού) με ίσιες ξύλινες ή πλαστικές και αν θές βάλε μια φωτογραφία να δεί κάποιος έμπειρος για να εκτιμήσει την κατάσταση και να βοηθήσει περισσότερο.

  Περαστικά!
   
 3. Ο Κωστας και η Ζινα σε καλυψαν..εγω θα πω εκ πειρας...οτι προτιμησε πλαστικες πατηθρες...Μπορει στις ξυλινες να ακονιζουν αποτελεσματικα το ραμφος τους,αλλα απο θεμα απολυμανσης δεν θα καλυφθεις.
   
 4. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Δεν έχεις άδικο σε αυτό Σόφια… αν και από άποψη αίσθησης και ανατομικής εφαρμογής (ειδικά οι μεγάλης διαμέτρου 1,2mm) είναι καλύτερες, χρειάζεται όντως σχολαστική και συχνή καθαριότητα για να είναι κανείς ήσυχος.

  Πάντως αν εγώ προτιμούσα τις πλαστικές θα διάλεγα το καλάμι του μέτρου και όχι αυτές που είναι απομίμηση κλαδιού. Δεν ξέρω αλλά δεν τις χώνεψα ποτέ αυτές γιατί πιστεύω πως δεν βοηθούν στην καλή στήριξη του πουλιού (ειδικά στις άκρες) αλλά και δημιουργούν αρκετά συχνά προβλήματα στα πόδια του με το πέρασμα του χρόνου
   
Φόρτωση...