Πρόβλημα με τα πόδια καρδερινας

Συζήτηση με θέμα Πρόβλημα με τα πόδια καρδερινας, που ξεκίνησε από Akisbet, στο Forum 'Ασθένειες Ιθαγενών Πουλιών - Υβριδίων' του PetBirds, 18 Σεπ 2014.

 1. Καλησπέρα σήμερα παρατήρησα τα ποδαράκια απο την καρδερινα μου κ ειναι σαν να εχουν παραπανίσιο κ ξηρό δέρμα προσπαθώ να βάλω κ φωτο αλλά ειναι πολύ μεγάλη.

  1feedc.JPG
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Μπες σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας να την μικρύνεις.
  Αν δεν έχεις κάνε δεξί κλικ πάνω στη φωτογραφία, επιλέγεις - άνοιγμα με - ζωγραφική .... και στη συνέχεια στο μενού πατάς εικόνα - επιλέγεις αυξομείωση/παραμόρφωση και στον πίνακα που εμφανίζεται αλλάζεις το 100% σε π.χ. 50%, την αποθηκεύεις και τη στέλνεις .... Εσύ βέβαια μπορεί να μην χρειαζόσουν τις "οδηγίες" μου. Περισσότερο τις έγραψα για τα παιδιά που πιθανόν να μην γνωρίζουν πως να το κάνουν. Καλή συνέχεια ... περιμένουμε τις φωτογραφίες σου.
   
 3. Τις έστειλα με μαιλ κ περιμένω να τις ανεβάσουν ευχαριστώ
   
 4. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Ποστ #1 ενημερώθηκε.
   
 5. Ian32

  Ian32 PB New Member

  Tι σχεση υπαρχει με την καθαριότητα του κλουβιου και των αξεσουαρ ;
   
 6. Ερώτηση σε μένα ειναι αυτή Ίαν32;
   
 7. YannisK

  YannisK PB Known Member

  έχει και πληγές στο αριστερό πόδι;
   
 8. Όχι δεν εχει ξέρω φαίνεται κάτι κόκκινο αλλά μοιάζει σαν ξηρό δέρμα λίγο κιτρινο
   
 9. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Κοινή υπερκεράτωση βλέπω εγώ. Κάθε βράδυ μια επάλειψη με EPITHOL και λίγο ελαφρό τρίψιμο. Με 5-6 επαναλήψεις η εικόνα θ' αλλάξει.
   
 10. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Μου μοιάζει με ποδάγρα από ακάρεα σε αρχικό στάδιο. Η υπερκεράτωση συμβαίνει στο πάνω μέρος και όχι στις ‘’πατούσες΄΄ από όσο ξέρω.
   
 11. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  H υπερκεράτωση προέρχεται απο την ύπαρξη ακάρεων.
  Οχι μόνο ένα μέρος αλλά ολόκληρη η πατούσα και το κάτω μέρος των δακτύλων καλύπτονται απο τα "κατάλοιπα" της διατροφής των ακάρεων cnemidocoptes gallinae
  [​IMG]
  Κάπου έχεις μπερδευτεί με το θέμα Γιάννη.

  Stavros said:
  Συνήθως με τον όρο ποδάγρα εννοούμε κάθε πάθηση που εμφανίζεται στο δέρμα των ποδιών χωρίς όμως αυτό να είναι απόλυτα σωστό.

  Η ποδάγρα είναι μεταβολική ασθένεια κατά την οποία εναποτίθενται κρύσταλλοι ουρικού οξέος στις αρθρώσεις των ποδιών προκαλώντας φλεγμονές, πρηξίματα, κοκκινίλες, πόνο. Η ασθένεια προκαλείται από προβλήματα στο μεταβολισμό διαφόρων τροφών - θρεπτικών συστατικών, όπως είναι η πρωτεΐνη (αβγό) για αυτό και συνιστάται η διακοπή της χορήγησης του.

  Υπάρχει επίσης η υπερκεράτωση των ποδιών που προκαλείται από ακάρεα και πλήττει συνήθως πουλιά μεγάλης ηλικίας επειδή σε αυτά βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να εγκατασταθούν, λόγω της υφής του δέρματος των ποδιών τους. Δεν πλήττουν όμως αποκλειστικά τα ηλικιωμένα πουλιά αλλά πολλές φορές και μικρά σε ηλικία, όταν βρουν τις κατάλληλες συνθήκες (κακή υγιεινή). Αυτές είναι και οι περιπτώσεις κατά τις οποίες χορηγούνται οι διαφορές αλοιφές, προκειμένου να καταπολεμηθούν τα ακάρεα που προκαλούν την υπερκεράτωση.
   
 12. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Δεν θα μπορούσαμε να διαφωνήσουμε βεβαίως βεβαίως !
   
 13. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Η διαφωνία είναι όμως η αφορμή συζήτησης και πιθανά πρόσθετης γνώσης για κάθε θέμα.;)
   
 14. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Eδώ πάντως συμφωνούμε ...απλά να συμπληρώσω ότι παράλληλα με την epithol, χρειάζεται καθαριότητα και απολύμανση του κλουβιού και καλό πλύσιμο καθάρισμα στις πατήθρες.
   
 15. Σας ευχαριστώ πολύ!
   
 16. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Όντως ίσως να έχω μπερδευτεί. Μπορείς να αποδείξεις αυτά που γράφεις;
   
 17. Έψαξα σε κάποια pet shops κ δεν βρήκα epithol μου πρότειναν ένα podagrine solution tafarm να το χρησιμοποιήσω ειναι υγρό;
   
 18. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Ναι μπορείς. Το Podagrine (ποδαγριν, ποδάγρα) είναι ακαρεοκτόνο, για την καταπολέμηση της ψώρας της μύτης και των ποδιών (ποδάγρα) των ωδικών πτηνών και παπαγάλων, σύμφωνα με την Tafarm.

  Podagrine Tafarm
   
  Τελευταία επεξεργασία από moderator: 13 Ιουλ 2016
 19. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Ξαναδιαβάστε παρακαλώ την απάντηση #11
   
 20. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Το EPITHOL πέραν μιας κάποιας αντισηπτικής παρουσίας που έχει, ουσιαστικά δουλεύει μηχανικά .Επειδή είναι παχύρευστο κλείνει τις οπές αερισμού των ακάρεων και πεθαίνουν απο ασφυξία . Σε περίπτωση που δεν βρίσκεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις βαζελίνη. Κάνει την δουλειά. Μια προσοχή δώσε μόνο ώστε να την απλώνεις κατά την αντίθετη φορά των οπών και των φολίδων ώστε να εισχωρεί σε βάθος .
   
Φόρτωση...