Πρόβλημα με σακί σπορικών

Συζήτηση με θέμα Πρόβλημα με σακί σπορικών, που ξεκίνησε από TheBigL, στο Forum 'Διατροφή Καναρινιών' του PetBirds, 18 Ιουν 2016.

 1. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Παρήγγειλα ένα σακί σπορικά της Vadigran και ήρθε σήμερα.Είχα ρωτησει από πριν την ημερομηνία λήξης και μου είχανε πει 5ος του 17.Αφού ήρθε το σακί σε πλαστική σακούλα έκατσα να δω την ημερομηνία λήξης αν όντως ήταν έτσι όπως μου είπανε.Κοιτάζωντας το σακί από κοντά είδα κάτι πολύ μικρές τρύπες όχι σε μεγάλη έκταση και τόσο μικρές που δεν χώραγε σποράκι να βγει.Πατάω λίγο το σακί από πάνω να δω αν είναι αεροστεγώς κλεισμένη και ο αέρας από κάπου βγήκε :(.Τελικά η ημερομηνία ήτανε αυτή που μου είχανε πει.Βρήκα άλλη μια τρυπίτσα πιο μεγάλη και λίγο που την πίεσα βγήκε εκτός ένα σποράκι με δυσκολία μεν αλλά βγήκε.Δεν την έχω ανοίξει ακόμα να δω αν υπάρχουνε έντομα.Έτσι μου έρχεται να την πετάξω γιατί και τηλέφωνο να τους πάρω άντε να βγάλω άκρη και που να ξαναέρχοντε να την πάρουνε και να την ξαναφέρουνε.Με κλείσανε μέσα σήμερα απογευματιάτικο για να την φέρουνε.Αν και είμαι σίγουρος ότι έτσι θα είναι και τα άλλα.Κανονικά αυτές οι πλαστικές συσκευασίες δεν θα έπρεπε να είναι αεροστεγώς κλεισμένες?
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Φυσικά.
  Κανονικά πρέπει να το επιστρέψεις δεν έχεις άλλη τροφή;
   
 3. theodr

  theodr PB Member

  Νομίζω οτι πρέπει να το αναφέρεις στο κατάστημα που την αγόρασες.
   
 4. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Έχω Μαρία αλλά δυστηχώς την έχω πατήσει άσχημα γιατί έφτιαχνα μείγμα μόνος μου με σπορικά από ornitalia αλλά στο τάπερ με το καναβούρι και στο τάπερ με την περίλλα βρήκα έντομα διαφορετικά στο κάθε σπορικό.Τώρα έκανα ένα μείγμα που απλά δεν έχω καναβούρι μέσα γιατί περίλλα ξανααγόρασα και την έβαλα ψυγείο.Τελικά θέλησα να δοκιμάσω έτοιμο μείγμα και το συγκεκριμένο το είδα και μου άρεσε η σύστασή του και αφού το έχουνε δοκιμάσει αρκετά μέλη και μείνανε ευχαριστημένοι είπα να δοκιμάσω.Μόλις έστειλα ένα μήνυμα στο κατάστημα να δω τί θα μου πούνε.
  Βασικά έχω ακούσει ότι σπορικά σε χάρτινα σακιά δεν είναι αεροστεγώς κλειστά.Αλλά σε πλαστικές σακούλες έχω την εντύπωση ότι θα πρέπει να είναι αεροστεγώς χωρίς να είμαι σίγουρος.
   
 5. Panagiota.

  Panagiota. Daily Active Member

  Ασφαλώς και θα έπρεπε. Εγώ θα τηλεφωνούσα από βδομάδα στο κατάστημα, εννοείται χωρίς να ανοίξω τη συσκευασία και θα απαιτουσα να μου την αντικαταστησουν. Την πλήρωσες δεν στη χάρισαν.
   
 6. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Αεροστεγώς με την έννοια να έχει αφαιρεθεί ο αέρας δεν είναι αλλά δεν έχουν και τρυπούλες, γιατί τέτοια χάρτινα σακιά παίρνω κι εγώ.
   
 7. TheBigL προσωπικά θα ήθελα να μάθω από που προμηθεύτηκες το συγκεκριμένο σακί.
   
 8. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Δεν έχω πρόβλημα να το πω και εδώ.Από το pet4u.Βασικά είδα στο site γράφει ότι μπορείς να επιστρέψεις το προιόν μέσα σε 14 μέρες χωρίς να τους αναφέρεις τους λόγους αρκεί να μην έχει ανοιχτεί η συσκευασία.Μετά κάτι λέει και για ελλατωματικά προιόντα.Θα δω τί θα μου απαντήσουνε αλλά θα τους πάρω τηλέφωνο και την Δευτέρα.Βασικά εκτός της πλαινής τρύπας που χωράει να βγει σπόρος οι υπόλοιπες είναι λες και είχε για παράδειγμα δίπλα από το σακί στο φορτηγό καμιά χτένα σκύλου ή γάτας μεταλλική και την τρύπησε γιατί οι τρύπες είναι λες και γίνανε συμμετρικά κάπως.
   
 9. Dimitris.P

  Dimitris.P PB Active Member

  ..όχι απλά εννοείται,Λάμπρο,αλλά επιβάλλεται η επικοινωνία με το κατάστημα και από την μεριά τους η άμεση αντικατάσταση της συσκευασίας.Δεν σου την έκαναν δώρο..την πλήρωσες,και τα ''κορόιδα-θύματα'' μας τελείωσαν πες τους!!!
   
 10. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Μίλησα με το κατάστημα και μου είπανε να την αλλάξω απλά δεν την έχει τώρα την ίδια και θα την φέρουνε την Τετάρτη.Οπότε θα την πάω αύριο να την αφήσω και την επόμενη θα την φέρουνε στο κατάστημα.Πάλι καλά :)
   
 11. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Πολύ σωστή η κίνηση τόσο η δική σου όσο και του επαγγελματία.
  Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να μην υπάρχει πρόθεση για απάτη και όλα να προέρχονται από λάθος.
   
 12. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Αν είχε γίνει την ημέρα που το φέρανε δεν θα με πείραζε.Αλλά μπορεί να έγινε οπουδήποτε.Επίσης σκεφτόμουνα αυτή είναι εισαγώμενη.Τώρα ένα σακί 20 κιλών από έξω μέχρι να φτάσει στο pet shop έχει αλλάξει αρκετά χέρια οπότε το βρίσκω και εύκολο μια τέτοια σακούλα πλαστική να ανοίξει ή να έχει μικροφθορά.Δεν κατηγόρησα το pet shop γιατί όσες φορές ψώνησα από το φυσικό τους κατάστημα όλα ήταν καλά.
  Πιο πολύ εξιστορήθηκα την ιστορία για την γκαντεμιά που με δέρνει.Εδώ με μυωπία χωρίς γυαλιά βλέπω τρίχα στο φαγητό η οποία θα πέσει πάντα σε μένα γιατί είμαι περίεργος δεν θα μπάνιζα τις τρυπούλες στο σακί?
   
 13. Dimitris.P

  Dimitris.P PB Active Member

  ..και νόμιζα πως μόνο εγώ ήμουν έτσι!!:D
  ..τελικά..είμαστε δύο!!:thumbsup:
   
Φόρτωση...