Προϊόντα για τα μαλλιά σας και η ασφάλεια των παπαγάλων

Συζήτηση με θέμα Προϊόντα για τα μαλλιά σας και η ασφάλεια των παπαγάλων, που ξεκίνησε από jamieo, στο Forum 'Ασθένειες Παπαγάλων' του PetBirds, 9 Απρ 2009.

 1. jamieo

  jamieo PB Member

  Το θέμα προέκυψε σε ένα άλλο φόρουμ. Σκέφτηκα ότι ίσως να είναι καλή ιδέα να συζητηθεί το θέμα αυτό στις petbirds.gr.

  Έχετε ποτέ εξέτασε τα συστατικά των προϊόντων που χρησιμοποιείτε για τη φροντίδα των μαλλιών σας; Πολλά πράγματα όπως γέλες και σπρέι περιέχει χημικές ουσίες που παράγονται από πετρέλαιο, καθώς και "paraben και άλλα χημικά. Υπάρχει πολλή συζήτηση για το πώς αυτές οι χημικές ουσίες είναι ασφαλείς για τους ανθρώπους. Πιστεύετε ότι τα προϊόντα αυτά μπορούν να είναι επιβλαβή για το πουλί; Γνωρίζω ότι πολλοί άνθρωποι τους επιτρέπουν να καθαρίζω με το ράμφος των πτηνών τα μαλλιά τους. Έτσι τα πτηνά μπορούν να έρθουν σε επαφή με αυτά τα χημικά. Φυσικά, αν τα μαλλιά είναι καθαρό τότε μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα.

  Είμαι περίεργος για τις απόψεις σας;
   
 2. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Πολυ ωραιο το θεμα Jamie! :) Ειναι αληθεια οτι πολλες φορες τα πουλια ακουμπανε η παιζουνε με τα μαλλια μας και ειναι λιγοι νομιζω αυτοι που δεν βαζουν εντελως τιποτα στα μαλλια τους. Επισης καποια προιoντα μαλλιων οπως το κερι μαλλιων αργουν να φυγουν απο τα μαλλια οπως εχω ακουσει και δεν φτανει ενα λουσιμο.

  Εγω προσωπικα οταν κραταω το Φοιβο, στον οποιο αρεσει πολυ να πειραζει τα μαλλια μου οταν τον κραταω κοντα στο κεφαλι μου, προσεχω να μην ακουμπησει τα μαλλια μου που συνηθως εχουν ζελε.:)
   
 3. jamieo

  jamieo PB Member

  Αυτή είναι μια εταιρεία στην Αμερική που πωλεί προϊόντα που δεν δραστικές χημικές ουσίες. Δεν ξέρω αν είναι ασφαλές για την παπαγάλοι ή μη:

  Max Green Alchemy is hair, skin and personal care products of Pure Plant Origin. Paraben-free, petrochemical-free, synthetic-free, cruelty-free and certified Vegan. Made with organic and sustainably wildcrafted plant ingredients.

  Ωστόσο, τα προϊόντα αυτά είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από τα φυτά.
   
Φόρτωση...